Festivalul Indie al Producătorilor de Film Independenți și-a desemnat câștigătorii
https://www.ziarulmetropolis.ro/festivalul-indie-al-producatorilor-de-film-independenti-si-a-desemnat-castigatorii/

Teatrul Odeon a fost gazda decernării premiilor IPIFF15, un eveniment care s-a derulat fără public şi a fost transmis pe paginile de Facebook.

Un articol de Liliana Matei|13 aprilie 2021

Juriul care a decis spre cine se îndreaptă trofeele din acest an a fost format din: Manuela Cernat, critic de film, Anamaria Antoci, producător de film, și Constantin Cotimanis, actor. La fiecare categorie de nominalizări, pe lângă filmul căruia i s-a acordat trofeul, a existat și o mențiune specială.

Câștigătorii au fost:

Cel mai bun producător independent al unui film documentar: The Creativity Delusion – regia Alex Lungu (Productie Alex Lungu)

Mențiune: Waiting takes time – regia Valentin Anghel (Productie SND srl)

Cel mai bun producător independent al unui film studențesc: Hippopotamus Hunt (Vânătoarea de hipopotami) – regia Germain Kanda (Productie Germain Kanda)

Mențiune: Flight plan (Planul de zbor) – regia Gabriel Durlan (Productie Gabriel Durlan);

Cel mai bun producător independent al unui film de scurtmetraj: Zimnicea – regia Bogdan Naumovici (Productie Laura Baron)

Mențiune: Strawberry Espresso – regia Diana Iacomir (Productie Vislandia);

Cel mai bun producător independent al unui film de scurtmetraj internațional: Traslasierra – regia Raquel Kurpershoek (Olanda) (Productie Raquel Kurpershoek)

Mențiune: Pipo and Blind Love – regia Hugo Le Gourrierec (Franța) (Productie Igal Kohen);

Cel mai bun producător independent al unui film artistic de lungmetraj: 30 years and 15 minutes (30 de ani și 15 minute) – regia Ștefan Mandachi (Productie Stefan Mandachi)

Mențiune: The Astronaut of God (Astronautul Lui Dumnezeu) – regia Octavian Repede (Productie Octavian Repede).

Acestora li s-a adăugat Premiul special al directorului festivalului, acordat Dumitranei Teodora Lupu, pentru filmul Mezzo Forte, regizat de Eugen Dediu.

09
/11
/22

CRONICĂ DE FILM Cineastul suedez Ruben Östlund a râs dintotdeauna de ridicolul şi prostia oamenilor, pornind de la compatrioţii săi şi mai ales de la cei din clasele de sus. În “Triangle of Sadness” (2022), filmul care i-a adus în acest an un al doilea Palme d`Or la Cannes, satira e împinsă la extrem.

27
/10
/22

În cele 4 zile de festival au fost peste 300 de oameni în public, în cele 3 locații: la Cinema Victoria, Faber și Facultatea de Arte și Design. Festivalul a fost deschis cu “Pentru minte tu ești Ceaușescu“, în regia lui Sebastian Mihăilescu, care a avut asociat și primul Q&A al festivalului, și s-a încheiat la Faber, cu proiecția filmului „Alb pe Alb”, în regia lui Viera Čákanyová.

26
/10
/22

În luna noiembrie, la History Channel puteţi urmări un documentar despre istoria Colosseumului (cea mai celebră arenă din toate timpurile), cum este viața trăită în munți, ce știa omenirea în antichitate despre extratereștrii și cum s-au păstrat până astăzi legendele faraonilor.

25
/10
/22

După un turneu sold out al echipei în mai multe orașe din țară, filmul Capra cu Trei Iezi intră oficial în cinematografe pe 28 octombrie, în weekendul de Halloween. Bazat pe povestea lui Ion Creangă, filmul a fost primit de public cu surprindere și nostalgie: scenariul respectă basmul lui Creangă, care este, în fond, o poveste de groază, nu neapărat una de adormit copiii. În rolurile principale joacă Maia Morgenstern și Marius Bodochi, iar regia este semnată de Victor Canache.

21
/10
/22

Duminică, 23 octobrie, de la 18.30, la Cinema Astra va avea loc proiecția filmului documentar dedicat Brașovului, realizat de tinerii care au participat la cursurile „Be-Brașov: retrocedarea emoțiilor I memoria orașului”. Participanții la eveniment vor asista și la o reprezentație de tip teatru verbatim și la o expoziție cu fotografii din Brașov.