Festivalul International al Artelor Spectacolului Muzical “VIATA E FRUMOASA!”, ediţia a V-a, va avea loc la Bucureşti între 8 – 18 noiembrie 2012
https://www.ziarulmetropolis.ro/festivalul-international-al-artelor-spectacolului-muzical-viata-e-frumoasa-editia-a-v-a-va-avea-loc-la-bucuresti-intre-8-18-noiembrie-2012/

Festivalul International al Artelor Spectacolului Muzical „Viata e frumoasa” a ajuns anul acesta la cea de-a V-a editie, o editie aniversara ce reuneste, timp de 11 zile, cele mai  reprezentative evenimente din sfera spectacolului muzical. Cele 11 zile de festival readuc publicului bucurestean bucuria intalnirii cu spectacole si gale de opereta sau musical, concerte de […]

Un articol de |17 octombrie 2012

Festivalul International al Artelor Spectacolului Muzical „Viata e frumoasa” a ajuns anul acesta la cea de-a V-a editie, o editie aniversara ce reuneste, timp de 11 zile, cele mai  reprezentative evenimente din sfera spectacolului muzical.

Cele 11 zile de festival readuc publicului bucurestean bucuria intalnirii cu spectacole si gale de opereta sau musical, concerte de fado (Dulce Pontes) sau cabaret berlinez (The Tiger Lillies), doine si muzici străvechi balcanice și persane (Grigore Lese si invitatii sai), ragtime (Old Fish Jazz Band), acapella (Muttis Kinder), muzica religioasa (Corul Teatrului National de Opereta), dar si repertoriu clasic (Bester Quartet) – in forma sa pura sau in cea eterogena, imprumutand influente din genuri moderne.

viata e frumoasa2Pentru melomanii pasionati de opereta si musical, editia 2012 reuneste evenimente ale unora dintre cele mai prestigioase institutii de gen din estul Europei: Teatrul de Comedie Muzicala din Sankt Petersburg (Rusia), Teatrul de Opereta si Musical din Budapesta (Ungaria), Teatrul National Academic de Opereta din Kiev (Ucraina) si Teatrul National de Opereta “Ion Dacian” – organizator al Festivalului. Acestora li se adauga spectacole sustinute de importante teatre din tară, cum ar fi Teatrul National Timisoara, Teatrul National “Vasile Alecsandri” (Iasi), Teatrul National de Opera si Balet „Oleg Danovski” (Constanta), dar si Teatrul de Papusi din Armenia, prezent in festival cu un spectacol pentru copii.

Linia evenimentelor muzicale continuă cu Trofeul „Ion Dacian”, competitie aflata la cea de-a patra editie, si, in premiera anul acesta, cu versiunea dedicata copiilor, Gala “Ion Dacian” Junior. O altă traditie sonora a Festivalului este organizarea serilor muzicale cu specific national – “Serile traditionale” – care vor traversa vechiul continent, ajungand de pe meleagurile portugheze pana pe cele rusesti, poposind in Ungaria si Ucraina inainte de a ajunge in Germania.

Serile muzicale se incheie pe frecventa postului Radio Romania Cultural, care va difuza zilnic, in cadrul sectiunii ON-AIR, o serie de emisiuni si fragmente muzicale dedicate artistilor prezenti in festival.

15 noiembrie2Asemenea editiilor precedente, programul muzical va fi dublat de o bogată serie de activități si evenimente conexe: spectacole-experiment (Workcenter of Jerzy Grotowski și Thomas Richards), conferinte, lansari de carte, expozitii si ateliere pe teme artistice, dar si ateliere de creativitate pentru copii.

Pe langa caracterul sau aniversar, programul anului 2012 ilustreaza deschiderea Festivalului spre spatii noi, spre evenimente inovatoare si spre noi categorii de public.

Pentru programul detaliat al Festivalului si prezentarea evenimentelor, va rugam sa accesati documentele anexate – Program Festival Viata e frumoasa! 2012 si Prezentare Festival Viata e frumoasa! 2012.

Biletele sunt disponibile în reteaua www.vandbilete.ro si la casele de bilete ale salilor in care au loc evenimentele.
 
 
Pentru mai multe informatii, persoana de contact este Cristina Nichimis, PR Executive, tel. 0758.111.270, e-mail:[email protected].

10
/10
/22

CRONICĂ DE FILM Cum poate un film ca „Athena” (de Romain Gavras), îndoielnic atât din punct de vedere etic, cât şi estetic, să fie inclus în competiţia unui festival precum cel de la Veneţia?

10
/10
/22

Pe Facebook, în SMS-urile pe care le scriem în grabă sau în vorbirea curentă, folosim adesea structuri gramaticale greșite, preluate multe dintre ele din mass-media și propagate cu o viteză uimitoare. Astăzi, vă oferim mici trucuri, ca să le puteți ocoli cu succes.

10
/10
/22

Romeo Pop a fost actor al Teatrului Bulandra timp de 27 de ani. Născut la Aiud în 1952, a absolvit UNATC în 1975 la clasa marelui Octavian Cotescu. În 2007, la inițiativa sa și a lui George Ivașcu, se deschidea Teatrul Metropolis din București.

09
/10
/22

La ediția a X-a a festivalului internațional de film fantastic Dracula vor avea loc o serie de evenimente speciale, menite să celebreze ediția aniversară a festivalului de la Brașov. Oaspeți de seamă din Spania, Italia, Finlanda și România vor întâlni publicul iubitor de fantasy & horror, într-o serie de evenimente speciale care se vor desfășura pe parcursul celor 5 zile de festival.

08
/10
/22

Ion Țuculescu este pictorul care a învățat singur să picteze studiind tablouri, obiecte create de meșteri populari, răniți de război, țărănci care muncesc la câmp și atâtea alte ființe și lucruri demne de a fi descoperite.