Festivalul Internaţional de Literatură de la Bucureşti debutează miercuri, la Clubul Ţăranului
https://www.ziarulmetropolis.ro/festivalul-international-de-literatura-de-la-bucuresti-debuteaza-miercuri-la-clubul-taranului/

Cea de-a şaptea ediţie a Festivalului Internaţional de Literatură de la Bucureşti (FILB), care se va desfăşura în perioada 3 – 6 decembrie, va debuta miercuri, de la ora 18.00, la Clubul Ţăranului, unde vor avea loc o serie de lecturi publice şi dezbateri

Un articol de Petre Ivan|28 noiembrie 2014

Festivalul Internaţional de Literatură de la Bucureşti / Evenimente de la FILB 7 vor avea loc la Clubul Ţăranului, British Council, Librăria Bastilia şi Cărtureşti (Verona), iar intrarea va fi liberă.

La Festivalul Internaţional de Literatură de la Bucureşti vor avea loc întâlniri, ce includ lecturi publice, dezbateri şi dialog între cititori şi scriitorii români şi invitaţii din străinătate, iar diversitatea este conceptul care stă la baza teoretică a evenimentelor, notează Mediafax.

Festivalul Internaţional de Literatură de la Bucureşti (FILB) aşază faţă în faţă zece nume importante ale literaturii universale contemporane (scriitori din Brazilia, Palestina, Malta, Ucraina, Marea Britanie, Italia, Ungaria, Elveţia şi Republica Moldova), alături de nouă scriitori români contemporani de referinţă.

La FILB 7 vor avea loc şapte evenimente: serile „clasice” de lecturi publice şi dezbateri de la Clubul Ţăranului (pe 3, 4, 5 şi 6 decembrie, cu începere de la ora 18.00), precum şi trei evenimente distincte; la Librăria Bastilia – salon literar cu scriitoarea maghiară Krisztina Tóth şi Cezar Paul-Bădescu, cu tema „Schimbarea de regim în literatura contemporană”, o întâlnire cu prozatorul elveţian de origine română Marius Daniel Popescu la Cărtureşti Verona, moderată de jurnaliştii Vlad Stoicescu şi Andrei Crăciun, şi un eveniment dedicat iubitorilor de literatură SF & Fantasy, la British Council – întâlnirea cu prozatorii britanici Paul McAuley şi Richard Morgan.

Programul complet al FILB 7 poate fi consultat aici.

Festivalul Internaţional de Literatură Bucureşti (FILB), un proiect iniţiat în 2008, de scriitorii Vasile Ernu şi Bogdan-Alexandru Stănescu, alături de Oana Boca Stănescu (manager cultural), este un eveniment internaţional dedicat literaturii, care poartă amprenta Capitalei. Echipa organizatorică îi reuneşte pe Bogdan-Alexandru Stănescu, Oana Boca, Vasile Ernu şi Ioana Gruenwald.

Foto: Festivalul Internaţional de Literatură de la Bucureşti – filb.ro

18
/08
/22

Volumul „Născut în URSS” de Vasile Ernu, publicat la Polirom în cinci ediții, a apărut în limba japoneză, la Gunzosha Publishing Co (traducere de Seiko Takesono). La aceeași editură, se află în pregătire și volumul „Sălbaticii copii dingo” (Polirom, 2021, două ediții).

12
/08
/22

Scriitorul Salman Rushdie, celebru odată cu publicarea romanului „Versetele satanice”, care i-a atras amenințări cu moartea din partea Iranului, a fost înjunghiat la New York, anunță Bloomberg.

10
/08
/22

INTERVIU De la Slătioara Olteniei de sub munte, unde locuiește de câțiva ani și unde organizează vară de vară tabere de creație literară, scriitorul și editorul Marius Chivu a răspuns întrebărilor noastre despre proză scurtă, poezie și jurnale de călătorie. Punctul de pornire îl reprezintă antologia „KIWI, 2022. Granițe”, apărută la Editura Polirom.

07
/08
/22

Fix acum 100 de ani, pe 5 august 1922, se năştea Marin Preda. Pentru a marca acest centenar, vă propunem un text despre cele două filme "Moromeţii", realizate de Stere Gulea la o distanţă de peste 30 de ani.

05
/08
/22

Asistența umanitară are și ea nevoie de suport. De mai bine de 5 luni de la cea mai mare mobilizare a societății civile din România postdecembristă, 29 de organizații non guvernamentale formează nucleul unei intervenții colective ce acordă sprijin integrat celor care fug din calea războiului, majoritatea femei și copii.

03
/08
/22

NOU La Editura Polirom a apărut recent, în colecția de biografii romanțate, o carte având în prim-plan o figură de legendă a teatrului românesc, despre care însă publicul de astăzi știe foarte puțin. „Marioara Voiculescu. Mareșala teatrului românesc” de Alina Nelega o aduce în prim-plan într-un noul mileniu.

02
/08
/22

Muzeul Național al Literaturii Române, în parteneriat cu Ministerul Culturii, Fundația Națională pentru Știință și Artă, Romfilatelia și revista „Timpul”, organizează, în zilele de 4 și 5 august 2022, la sediul expoziției de bază din Strada Nicolae Crețulescu 8, o serie de evenimente dedicate centenarului Marin Preda.

28
/07
/22

Din Istanbulul marginalilor magistral creionat de Elif Shafak, pe o insulă grecească, unde regizorul Billy Wilder lucrează și își rememorează destinul, și până la malul Adriaticii, unde două surori înfruntă viața cum pot mai bine, vă invităm într-o călătorie livrescă menită să vă inspire în alegerea lecturilor pentru vara aceasta.