Festivalul Internațional de Teatru Idiș TES FEST, la a IV-a ediție
https://www.ziarulmetropolis.ro/festivalul-international-de-teatru-idis-tes-fest-la-a-iv-a-editie/

Teatrul Evreiesc de Stat organizează, în perioada 29 mai – 2 iunie 2019, a IV-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru Idiş TES FEST, cu scopul prezentării şi promovării culturii şi limbii idiş, sub toate aspectele sale.

Un articol de Liliana Matei|8 februarie 2019

Ediția din acest an a festivalului își propune să evidențieze, o dată în plus, specificul culturii idiș, în contextul celebrării Zilei Limbii și Teatrului Idiș în data de 30 mai, zi legiferată de Parlamentul României în anul 2017

La ediția din acest an au confirmat deja prezența reprezentanți ai culturii și limbii idiș din Israel, SUA, Polonia și Franța, conturând, o dată în plus, rolul central al Teatrului Evreiesc de Stat, ca pol al culturii și limbii idiș în lume. Pe lângă spectacolele de teatru și concertele de muzică klezmer, ce vor fi prezentate pe scena Teatrului Evreiesc de Stat, vor fi prezentate și alte evenimente, cu acces gratuit, în două alte spații – la Piața Universității (Vioara spartă, din Parcul Colțea) și în fața clădirii TES.

10
/11
/23

În 18 și 19 noiembrie 2023, la ora 19:00, la Teatrul Excelsior va avea loc premiera spectacolului „(R)Evoluție. Ghid de supraviețuire în secolul XXI” de Yael Ronen și Dimitrij Schaad, în regia lui Radu Nica, nume de referință ale scenei românești, multiplu nominalizat la Premiile UNITER și câștigător în 2005 al Premiului de debut pentru spectacolul „Nora“, realizat la Teatrul Naţional „Radu Stanca” din Sibiu.

10
/11
/23

În 18 și 19 noiembrie, de la ora 20:00, Reactor invită publicul la ultima sa producție, „Rața!”, pe un text scris vara aceasta în cadrul rezidenței de scriere pentru autori dramatici, Drama 5.

08
/11
/23

Premiera spectacolului „Crocodil“ are loc pe 8 noiembrie la Centrul Cultural Apollonia (Strada Michael Weiss 22, Brașov). Următoarele reprezentanții au loc pe 12 și 15 noiembrie la Centrul Cultural Apollonia. Elise Wilk, autoarea piesei, vorbește pentru Ziarul Metropolis despre ideile pe care le-a pus pe hârtie și care au devenit replici într-un spectacol pe o temă puternică: bullying-ul în școli.

08
/11
/23

Ritmuri de jazz românesc au surprins asistenţa la Marea Sală UNESCO, cu ocazia alegerii ambasadoarei României, excelența sa doamna Simona Miculescu, în funcția de președinte al UNESCO.