Festivalul Literar ‘Mihai Eminescu’, la a XXII-a ediţie
https://www.ziarulmetropolis.ro/festivalul-literar-mihai-eminescu-la-a-xxii-a-editie/

Cea de a XXII-a ediţie a Festivalului Literar ‘Mihai Eminescu’ se va desfăşura în zilele de 13 şi 14 ianuarie, la Suceava, Călineşti Cuparencu şi Putna.   Manifestările vor debuta duminică, 13 ianuarie, la Colegiul Tehnic ‘Petru Muşat’ din Suceava, ocazie cu care vor fi lansate o serie de cărţi, iar directorul Liceului Particular nr.1 […]

Un articol de Andrada Văsii|11 ianuarie 2013

Cea de a XXII-a ediţie a Festivalului Literar ‘Mihai Eminescu’ se va desfăşura în zilele de 13 şi 14 ianuarie, la Suceava, Călineşti Cuparencu şi Putna.

 

Manifestările vor debuta duminică, 13 ianuarie, la Colegiul Tehnic ‘Petru Muşat’ din Suceava, ocazie cu care vor fi lansate o serie de cărţi, iar directorul Liceului Particular nr.1 din Suceava, profesorul Dan Lohănel, va acorda premiul ‘Mihai Eminescu – Opera Omnia’.

Luni, 14 ianuarie, vor fi depuse coroane de flori la statuia lui Mihai Eminescu din Suceava, la bustul poetului de la Călineşti Cuparencu şi la cel de la Putna. În aceeaşi zi, la Mănăstirea Putna, va fi decernat Premiul Naţional ‘Mihai Eminescu’.

Festivalul este organizat de Centrul Cultural Bucovina şi Societatea Scriitorilor Bucovineni, în colaborare cu Biblioteca Bucovinei ‘IG Sbiera’, Primăria comunei Şerbăuţi, Mănăstirea Putna şi Colegiul ‘Petru Muşat’ din Suceava.

Sursa: Agerpres

10
/12
/13

Poemele scrise de Toma Caragiu au fost publicate postum, în 1979, sub îngrijirea lui Ion Cocora. În acelaşi an apărea în revista „Teatrul” o prezentare a volumului care prilejuieşte „o emoţionantă reîntîlnire cu mereu regretatul Toma Caragiu”.

10
/12
/13

FOTOREPORTAJ Alina Cojocaru, „balerina deceniului”, prim-solistă a English National Ballet, a dansat în rol de silfidă - o creatură mitologică a aerului - pe scena Operei Naționale București.

09
/12
/13

MEMORIA CULTURALĂ În februarie 1967, regizorul Sică Alexandrescu publica în revista „Teatrul” portretul lui Ion Iancovescu, actorul care „parcă se juca, nu juca”. Iancovescu a fost mentorul multor actori de succes (printre care şi Grigore Vasiliu Birlic) şi fondator al câtorva teatre bucureştene. Reproducem integral articolul apărut în revista „Teatrul”: Au trecut peste 50 de ani din […]