Festivalul Național de Improvizație revine la București între 16 – 19 septembrie!
https://www.ziarulmetropolis.ro/festivalul-national-de-improvizatie-revine-la-bucuresti-intre-16-19-septembrie/

Cea de-a noua ediţie Festivalul Naţional de Improvizaţie va avea loc în perioada 16-19 septembrie, la Teatrul Naţional „I. L. Caragiale” Bucureşti (Sala Amfiteatru) şi RECUL. Cu formate de succes din ediţiile anterioare care au fost reinterpretate şi vor îmbrăca haine noi, trupe consacrate, invitaţi internaţionali de renume în domeniu şi spectacole de debut susţinute de tineri improvizatori entuziaşti, festivalul invită publicul să se bucure de tot ce poate arta improvizaţiei să ofere mai frumos şi interesant în prezent.

Un articol de Petre Ivan|24 august 2021

În premieră națională, festivalul prezintă un spectacol realizat în urma unui open call pentru un workshop experimental sub forma unui incubator care a avut loc timp de o lună. „Lyric Hotel & SPA”, proiectul câștigător, a fost ales de Adina Maria Sandu, Joe Bill și Adel Sudik și va fi coordonat de Bogdan Untilă. Descrierea lui – „o farsă shakespeariană în ritm iambic, împărțită în trei acte, plină de coincidențe, dramă și over acting” a cucerit juriul și va cuceri cu siguranță și publicul.

Revin pe scena festivalului: trupa All in cu o reinterpretare a formatului „Este acum ca niciodată” un spectacol în stil fantasy, trupa iELE și Urban Impro cu „Stuck in the middle” și Triton cu un muzical în stil Film Noir. Debuturile anului vin de la Teatrul Arte dell`Anima cu un grup ambițios de tineri actori profesioniști din Chișinău, Timișoara, Cluj și București coordonați de Mihaela Sîrbu și The Incredible Storytellers cu „The Anatomy of a Story” jucat de o trupă nouă de improvizatori coordonată de Iulian Sfircea și Andrei Bratu.

Festivalul Național de Improvizație aduce și anul acesta la București nume importante în arta improvizației care vor susține reprezentații și își vor împărtăși cunoștințele cu toți cei interesați să se înscrie la workshop-urile pe care le vor susține la RECUL. Andel Sudik, actriță improvizatoare din Statele Unite ale Americii, Andrea Lagrange Laviola, actor improvizator din Italia, Cene Hale, actor improvizator din Olanda, Ignacio Buby Grinstein, actor improvizator din Argentina și Liron Levin, actor improvizator din Israel, vor susține workshop-uri atât pentru începători și publicul larg, cât și pentru improvizatorii cu experiență, iar în ultima seară ne vor bucura cu un spectacol complet improvizat în limba engleză.

Andel Sudik (SUA) – regizoare, improvizatoare, actriță și scriitoare, absolventă iO (The Improv Olympic), activează în Los Angeles și Chicago. A lucrat la Second City, Boom Chicago, a scris pentru Comedy Central News Olanda și a susținut ateliere de improvizație peste tot în lume.

Ignacio Buby Grinstein (Argentina, Israel) – actor argentinian care locuiește în prezent în Tel Aviv, a studiat actorie și improvizație, precum și arta clovnului și comedia fizică în Argentina, Israel, Italia și Columbia. A susținut turnee în întreaga lume cu spectacolul de improvizație – clovn în duo-ul cunoscut sub numele de ImPresent. Este actor și creator al ansamblului de teatru de spectacol Panim din Tel Aviv și face voluntariat în spitale unde joacă rolul de Clovn.

Liron Levin (Israel) – improvizatoare experimentată, clovn, interpretă, actriță și profesoară de improvizație din Tel-Aviv – a studiat, de asemenea, teatru fizic, artă de spectacol, măști, păpuși uriașe și multe altele. Liron este co-fondatoare și co-directoare artistică al duo-ului de impro-clovni „ImPresent”, cu care performează în Israel și în festivaluri internaționale din străinătate, și face parte dintr-un ansamblu de teatru din Tel-Aviv.

Andrea Lagrange Laviola (Italia) – improvizator, actor și cântăreț din Roma, Italia, s-a dedicat mai mult de un deceniu teatrului. A absolvit Ingineria Spațială și Astronautică și se bucură de modul în care aceasta se îmbină cu cariera sa din domeniul artelor. Este membru al Companiei italiene de improvizație i Bugiardini, cunoscută pentru numeroase producții precum B.L.U.E. – Musical complet improvizat și premiat la festivaluri internaționale de prestigiu.

Cene Hale (SUA, OLANDA) – actriță, scriitoare și prezentatoare, s-a născut în Texas, apoi s-a stabilit în Amsterdam. Are o vastă experiență de scris spectacole și cântece amuzante, e fondatoarea The Assembly Amsterdam și a jucat în peste 1000 de spectacole, precum și în reclame sau scurtmetraje. A susținut ateliere de public speaking pentru peste 60 de companii importante din Europa și SUA.

Cele trei secțiuni – Debut, Main Section și Experimental – vor cuprinde nouă spectacole programate la TNB Sala Amfiteatru (17 – 19 septembrie), precedate de un warm-up Impro Jam la RECUL (16 septembrie). Programul festivalului este disponibil pe site-ul improfest.ro. Biletele pot fi achiziționate de pe platforma Eventbook – atât pentru spectacolele de la TNB, cât și pentru vizionarea online. Accesul la Impro Jam este gratuit, în baza unei rezervări online.

Prețul unui abonament pentru toate spectacolele de la TNB (17 – 19 septembrie) este de 150 lei. https://eventbook.ro/other/bilete-festivalul-national-de-improvizatie-9-abonament-festival

Prețul unui bilet/ spectacol este de 40 lei, iar biletul pentru vizionarea online costă 20 de lei.

Prețul unui abonamente de o zi (pentru 17, 18 sau 19 septembrie) este de 60 de lei.
Abonament 17.09 https://eventbook.ro/other/bilete-festivalul-national-de-improvizatie-9-abonament-vineri-17-09
Abonament 18.09 https://eventbook.ro/other/bilete-festivalul-national-de-improvizatie-9-abonament-sambata-18-09
Abonament 19.09 https://eventbook.ro/other/bilete-festivalul-national-de-improvizatie-9-abonament-duminica-19-09

Accesul la eveniment se realizează în conformitate cu măsurile pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2 și pentru asigurarea desfășurării activităților în condiții de siguranță sanitară în domeniul culturii.

26
/01
/24

Stagiunea curentă a Teatrului Naţional de Operetă şi Musical Ion Dacian include o montare în premieră mondială a musicalului JACK, ÎNTRE DRAGOSTE ŞI NEBUNIE este inspirat de povestea întunecată şi fascinantă a celebrului criminal în serie şi expune o versiune multi-faţetată a acestei istorii ce a cutremurat Anglia victoriană  şi este încă înconjurată de aburii misterului.

26
/01
/24

Mădălina Pavăl vorbește despre „Gazda“, spectacolul ei sonor de la Teatrelli, care are premiera pe 31 ianuarie și 1 februarie, de la ora 19.00, dar nu ne lasă nelămuriți nici în ceea ce privește cele mai frumoase lucruri care îi traversează viața. Totul, într-un interviu sub formă de alfabet.

26
/01
/24

Teatrul Municipal „Bacovia” lansează apelul de înscrieri pentru ediția a - XXX - a (2024) a evenimentului BACĂU FEST MONODRAME, ce se va desfășura în perioada 9 - 13 mai 2024.

26
/01
/24

Survolând șansa și neșansa unei relații nemenite, de la aceeași distanță calculată care marchează și ruptura finală dintre cei doi protagoniști, debutul în lungmetraj a lui Celine Song, „Past Lives” dezbate în compoziții corecte, dar niciodată riscante, un „ce-ar fi fost dacă?” venit la 24 de ani de la ultima întâlnire.

26
/01
/24

UNATC „I.L. Caragiale” din București prezintă, în cadrul proiectului ARHIVA ACTIVĂ derulat de Centrul de Pedagogie și Studiul Imaginii „Sorin Botoșeneanu”, o retrospectivă cuprinzând toate cele șapte filme de lungmetraj ale cineastului Nae Caranfil.

25
/01
/24

Sfârșitul sec.XIX, un sat dezbinat de bârfe, certuri și lupta pentru pământ. Frumoasa Jagna, o tânără de 19 ani, un spirit liber ce iese din tiparele comunității, devine centrul atenției în momentul în care familia o obligă să se căsătorească cu Boryna, un moșier văduv, influent și bogat.

25
/01
/24

Teatrul Mic anunță premiera oficială a spectacolului „Eu sunt propria mea soție” de Doug Wright, traducerea și regia Teodora Petre, scenografia Ioana Pashca, mișcare scenică Alina Petrică, muzică Cezar Antal. Evenimentul va avea loc pe 30 ianuarie 2024, ora 19:00, la Sala Studio – Str. Gabroveni nr. 57.

25
/01
/24

La iniţiativa revistei Teatrul azi, în parteneriat cu Teatrul Masca din Bucureşti şi cu susţinerea UNITER, apare în peisajul cultural românesc un nou proiect dedicat profesioniştilor din domeniul artelor spectacolului.

25
/01
/24

Marți, 30 ianuarie, începând cu ora 11:00, la Sala „Ileana Berlogea”, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale va sărbători Ziua Universității și a patronului său spiritual, Ion Luca Caragiale.

25
/01
/24

Duminică, 28 ianuarie (de la 17.00), primul concert al anului 2024 din stagiunea Orchestrei de Muzică Populară Radio îi este dedicat memoriei actriței NATAȘA RAAB, prezentatoare a nenumeroase concerte pe scena Sălii Radio.

25
/01
/24

Muzica și poveștile se întâlnesc la Teatrelli într-un nou concept de spectacol sonor, creat de Mădălina Pavăl și Alexei Țurcan, împreună cu alți 10 muzicieni talentați. GAZDA redefinește sonoritățile românești și propune spectatorilor un alt mod de a se bucura de muzică – umăr lângă umăr cu artiștii răspândiți prin sala transformată într-o sufragerie, pregătiți să dăruiască povești din culisele creației.