Festivalul Naţional de Teatru de Improvizaţie / Trei zile – Trei invitați speciali
https://www.ziarulmetropolis.ro/festivalul-national-de-teatru-de-improvizatie-trei-zile-trei-invitati-speciali/

Atunci când renunţi la scenarii şi accepţi că orice este posibil, improvizaţia devine un adevărat loc de joacă unde îţi dai frâu liber imaginaţiei, iar !MPRO dovedeşte şi prin ediţia din acest an şi prin multiplele formate prezentate că spontaneitatea şi creativitate pot cuceri publicul bucureştean.

Un articol de Petre Ivan|29 octombrie 2014

Festivalul National de Teatru de Improvizatie, !MPRO – ultimele spectacole

  • Sean Cusick, selecționerul Festivalului de Improvizație de la Chicago, antrenează douăzeci de improvizatori în cadrul !MPRO. Spectacolul va putea fi urmărit pe 30 octombrie la Teatrul Elisabeta de la ora 19:00 și 21:00
  • Bogdan Șerban, actor, voce radio Guerrilla și susținător al culturii alternative va fi prezent în formatul de teatru de improvizație “Scene din viață” jucat în premieră în România, în încheierea celei de-a doua ediții a festivalului
  • Lisa McQueen – regizor muzical, compozitor şi performer la Annoyance Theatre (de 24 de ani) şi Second City din Chicago, antrenează 20 de actori pentru spectacolul din 31 octombrie „Un musical în 4 zile”

Singurul Festival Naţional de Improvizaţie s-a deschis cu finala Campionatului de Teatru Sport. Confruntarea finală s-a dat între trupele Freeze și Backstage Boys, peFestivalul scena Teatrului de pe Lipscani, unde acum 11 ani a avut loc primul meci de Teatru Sport din România. Câstigătoare râvnitei cupe a campionatului a fost trupa Backstage Boys.

Au urmat o „Lecţie de improvizaţie muzicală cu Mircea Tiberian”, „2014: O Odisee Pământeană” (spectacol de sketch comedy), lansarea primelor traduceri în limba română pentru două cărţi importante din domeniul improvizaţiei şi „Maestro”, format adresat improvizatorilor amatori.

În această săptămână, cea de a doua ediție !MPRO are invitați doi traineri internaționali, ce organizează în cadrul festivalului două workshop-uri de patru zile pentru profesioniști și spectacolele rezultate din acestea.

Programul Festivalului poate fi accesat AICI.

Ediția a 2-a !MPRO este organizată cu sprijinul ARCUB, prin programul București 555.

Foto: Festivalul National de Teatru de Improvizatie – improfest.ro

29
/02
/24

Noua producție a Fundației Culturale „Camil Petrescu”, podcastul TEATRUL (DE) AZI, continuă seria dialogurilor cu directorul de imagine și producătorul Zomir Dimovici despre felul în care vedem, citim și percepem teatrul astăzi.

29
/02
/24

Teatrul Masca și grupul de creație sonoră „Immersonic” vă invită la sediul din Bd. Uverturii Nr. 14, la primul eveniment din seria de „sinestesis live / incursiuni în sinele total”, o întâlnire de creație spontană între scriitori (poeți și prozatori) activi pe scena literară românească și artiști sau performeri din domeniul sunetului.

29
/02
/24

Teatrul de Balet Sibiu a programat la începutul lunii martie, la Sala Mare a Centrului Cultural „Ion Besoiu” Sibiu, spectacolul de teatru-dans „Despre noi-About us”, scenariul și regia Beatrice Rancea, coregrafia Dragoș Roșu și Beatrice Rancea. Inspirat de destinul companiei sibiene de balet, spectacolul „Despre noi- About us” se dansează la Teatrul de Balet Sibiu, în data de 02 martie 2024, ora 19:00, și îi are ca invitați speciali pe actorii Naționalului bucureștean, Iuliana Moise și Claudiu Bleonț.

28
/02
/24

Filmul documentar AMAR, regizat de Diana Gavra, va avea putea fi văzut în premieră în cinematografe din 8 martie, iar până atunci spectatorii se vor putea întâlni cu regizoarea și parte din echipa filmului în două evenimente speciale:

28
/02
/24

Romanian Design Week, festivalul multidisciplinar dedicat industriilor creative, organizat de The Institute și prezentat de UniCredit Bank, lansează apelul de înscrieri în circuitul RDW Design GO!.

28
/02
/24

Diana Vasile, PhD, psihoterapeut și Președinte al Institutului pentru Studiul și Tratamentul Traumei (ISTT), lansează astăzi cartea Anatomia traumei. Cum să ai o viață mai bună când sufletul te doare, publicată la editura Bookzone. Rezultatul a peste 25 de ani de studiu, practică și cercetare în domeniul psihotraumatologiei, cartea oferă o perspectivă completă asupra impactului traumei în viețile noastre, dar și asupra modalităților de recuperare post-traumatică.