Festivalul Unifest continua cu spectacole de teatru, opera si vizite la muzee
https://www.ziarulmetropolis.ro/festivalul-unifest-continua-cu-spectacole-de-teatru-opera-si-vizite-la-muzee/

Festivalul Unifest organizat de Uniunea Studenţilor din România continuă miercuri cu vizionarea mai multor piese de teatru şi operă, expoziţii, vizite la muzee, dar şi o campanie de donare de sânge. Astfel, studenţii vor putea viziona gratuit spectacolele ”…ESCU” la Teatrul de Comedie, ”Cabina Artistelor” la ARCUB şi ”Madama Butterfly” la Opera Naţională Bucureşti. Tot miercuri, […]

Un articol de Andrada Văsii|14 noiembrie 2012

Festivalul Unifest organizat de Uniunea Studenţilor din România continuă miercuri cu vizionarea mai multor piese de teatru şi operă, expoziţii, vizite la muzee, dar şi o campanie de donare de sânge.

Astfel, studenţii vor putea viziona gratuit spectacolele ”…ESCU” la Teatrul de Comedie, ”Cabina Artistelor” la ARCUB şi ”Madama Butterfly” la Opera Naţională Bucureşti. Tot miercuri, studenţii vor putea dona sânge în Campusul Studenţesc Tei şi vor putea vizita Muzeul Naţional al Literaturii Române, Muzeul Militar Naţional ”Regele Ferdinand I”, Muzeul Naţional al Satului ”Dimitrie Gusti”, Muzeul Naţional ”George Enescu”, Muzeul Naţional de Geologie, Muzeul de Istorie Naturală ”Grigore Antipa”, Muzeul Municipiului Bucureşti, Muzeul Naţional al Hărţilor şi Cărţilor Vechi şi Sala de expoziţii ”Gheorghe Focşa” – Muzeul Naţional al Satului ”Dimitrie Gusti”.

Festivalul, ajuns la cea de-a XI-a ediţie, se desfăşoară în acest an, în Timişoara, Arad, Oradea, Baia Mare, Cluj-Napoca, Sibiu, Braşov, Târgu Mureş, Târgu Jiu, Craiova, Târgovişte, Piteşti, Ploieşti, Suceava, Iaşi, Constanţa şi Bucureşti.

Pe parcursul evenimentului studenţii vor putea participa de asemenea şi la întreceri sportive şi dezbaterile publice.

Programul de distribuire a biletelor este de marţi până vineri între orele 16,00 – 19,00, la sediul Uniunii Studenţilor din România, iar cei care doresc să intre în posesia biletelor vor trebui să aibă asupra lor carnetul de student vizat pe anul universitar în curs. USR precizează că intrarea la muzeele din programul „Unifest” se face direct pe baza carnetului de student. Biletele se pot ridica în fiecare zi doar pentru spectacolele din ziua următoare.

Sursa: Agerpres

20
/07
/15

Entuziasm şi urale sunt cuvintele care descriu cel mai bine reacţia publicului la finalul concertului Orchestrei Române de Tineret dirijate de Cristian Mandeal, solistă Oxana Corjos în deschiderea celei de-a 35-a ediții a Săptămânilor muzicale „Gustav Mahler” de la Toblach/Dobbiaco (Italia).

20
/07
/15

Duc în chestiunea bibliografiei generale povara unor lipsuri enorme. Toate aceste lipsuri enorme sunt, în același timp, o discretă dovadă de înțelepciune. Am amânat ani de zile întâlniri cu anume scriitori. Cred că în literatură, la fel ca în dragoste, întâlnirile cuvenite tot se vor întâmpla.

20
/07
/15

Actorul Alexandru Papadopol joacă rolul principal în lungmetrajul românesc, "Acasă la tata", un film nou, în regia lui Andrei Cohn, apreciat de critici de specialitate și de public. Filmul  a avut avanpremiera în luna mai, când a rulat în deschiderea celei de-a 19-a ediţii a Festivalului Filmului European (FFE).

20
/07
/15

În perioada 1-9 august, Alexandria se transformă, pentru al zecelea an consecutiv, într-o scenă de teatru, în care personajele principale sunt adolescenți de pretutindeni din România și membrii comunității gazde. Cu toții petrec o săptămână de vară înconjurați de cultură, #întrucât IDEO IDEIS.

20
/07
/15

În anul în care sărbătorim 155 de ani de la nașterea lui A. P. Cehov, Casa de producție TVR vă propune încă o vizune premiată a „Unchiului Vanea”, cea a lui Mircea Cornișteanu (premiera februarie 1989) cu Valer Dellakeza, Tudor Gheorghe, Natașa Raab și Diana Gheorghian. Spectacolul a fost distins cu premiul UNITER pentru cel mai bun spectacol în 1990 și va fi difuzat luni, 20 iulie, ora 19:10, la TVR 2.

20
/07
/15

Ediția aniversară a Festivalului Național de Teatru (FNT) prezintă în premieră în România două dintre creațiile teatrale ale anului 2014 care au marcat scenele din întreaga lume prin modurile, pe cât de diverse, pe atât de profunde, în care tratează o temă cheie a lumii în care trăim: războiul și efectele lui asupra ființei umane.

17
/07
/15

„Cum suntem?”, „Cum credem că suntem?”, „Cum cred alţii că suntem?”, „Cum am ajuns să fim aşa?” sunt întrebări esenţiale atât pentru fiecare dintre noi, cât şi pentru întreaga societatea românească. În volumul Psihologia poporului român. Profilul psihologic al românilor într-o monografie cognitiv-experimentală, apărut la Editura Polirom, disponibil în librării din această săptămînă, renumitul psiholog Daniel David ne oferă, într-o manieră analitică riguroasă şi complexă, răspunsuri bine documentate.

17
/07
/15

La toamnă, Jazz Night Out vine cu trei premiere: trompetistul și revelația Ibrahim Maalouf, pianistul Brad Mehldau într-un trio de neratat, Béla Fleck, americanul care a reinventat banjo-ul, toți trei pentru prima oară la București.