Festivaluri sacre de iarnă din Japonia de Nord într-o inedită expoziţie de fotografie
https://www.ziarulmetropolis.ro/festivaluri-sacre-de-iarna-din-japonia-de-nord-intr-o-inedita-expozitie-de-fotografie/

Miercuri, 15 mai 2013, de la ora 19.00, la Galeria de Artă a Sălii MEDIA, Hashimoto Yashinori revine la Teatrul Naţional din Bucureşti cu ocazia vernisajului celei de-a doua expoziţii ale sale de fotografie.

Un articol de Andrada Văsii|12 mai 2013

Miercuri, 15 mai 2013, de la ora 19.00, la Galeria de Artă a Sălii MEDIA, Hashimoto Yashinori revine la Teatrul Naţional din Bucureşti cu ocazia vernisajului celei de-a doua expoziţii ale sale de fotografie, cu imagini spectaculoase  suprinse în zece oraşe ale  Japoniei de Nord.

Veţi descoperi în aceste fotografii, realizate recent (în ianuarie şi februarie 2013), zece festivaluri şi  ritualuri de iarnă nipone dedicate divinităţilor, o lume practic necunoscută nouă, degajând un farmec exotic, surprins de ochiul  pasionatului artist fotograf nipon.

Expoziţia „Festivaluri sacre de iarnă din Japonia de Nord dedicate divinităţilor“ este organizată de Asociaţia Culturală Româno-Japoneză şi Teatrul Naţional „I.L.Caragiale“ din Bucureşti, în cadrul programului „TNB Parateatral-Arte Vizuale“, în colaborare cu Asociaţia Culturală şi economică România-Japonia.

Vernisajul din 15 mai ora 19.00, va avea loc în prezenţa autorului. Cuvântul de deschidere va fi rostit de Ion Caramitru, directorul general al Teatrului Naţional „I.L.Caragiale“.

Expoziţia rămâne deschisă din 15 mai până în data de 3 iunie 2013, la Sala Media (intrarea prin str. Tudor Arghezi), de marţi până duminică, între orele 14.00-18.30.

Foto credit:Hashimoto Yashinori

23
/11
/17

Ultimul tablou pictat înainte de moarte de fostul premier britanic Winston Churchill, The Goldfish Pool at Chartwell, a fost vândut la licitație la Londra cu suma de 357.000 de lire (402.160 de euro). Churchill, laureat al premiului Nobel pentru Literatură si pasionat de pictură a realizat zeci de tablouri pe care însă nu le vindea niciodată...

18
/11
/17

  Expoziția „Podoabe străvechi”, cuprinzând câteva sute de obiecte de podoabă cu o vechime cuprinsă între 5.000 și 8.000 de ani, descoperite în așezări și morminte din sud-estul României, a fost deschisă joi la Muzeul județean Buzău. „Expoziția este o premieră națională și este rodul parteneriatului între opt muzee: Institutul de Arheologie „Vasile Pârvan” București, […]

15
/11
/17

„Tinerețe fără bătrânețe: artiști și producători culturali români contemporani între 30 și 100 de ani” este un proiect editorial online care prezintă creativi români, prin intermediul unor „portrete” video, foto sau audio. Proiectul se înscrie în seria „modernism art documentaries” lansată de platforma Modernism.ro în 2012, care cuprinde până în prezent 190 de episoade video-documentare.

13
/11
/17

Liminal, festivalul pionier de artă, știință și tehnologie care a avut loc în București între 31 octombrie și 12 noiembrie, s-a încheiat duminică după-amiază. Instalații precum Mindcraft Battle, adică piramida care levitează cu puterea minții, sau Automated Poetry Machine, generatorul de poezii la intersecția dintre un telefon public și un bancomat, din cadrul festivalului au fost câteva din felurile în care Liminal a evidențiat nevoia de apropiere a publicului de intersecția dintre artă, știință și tehnologie.

27
/10
/17

Asociația Culturală Control N organizează duminică, 29 octombrie (între orele 18,30 și 22,00), la Palatul Știrbei din București (Calea Victoriei 107), Expoziția Multimedia DISCO BTT - Discotecile Perioadei Comuniste. Cei prezenți vor fi ospătați cu bere Azuga, Pepsi și multă muzică, promit organizatorii!

26
/10
/17

Muzeul Ermitaj a repornit astăzi ceasul care a fost oprit când bolșevicii au pătruns în Palatul de Iarnă în noaptea de 25 spre 26 octombrie 1917, potrivit vechiului calendar iulian. Limbile ceasului care au fost oprite pentru a marca pentru posteritate triumful revoluției au arătat timp de un secol aceeași oră: 2 și 12 minute.

24
/10
/17

Joi 26 octombrie, de la ora 17:00, va avea loc deschiderea expoziţiei Made in CZ / Found in RO. Organizatorul principal, Centrul Ceh, a colectat pentru acest eveniment peste 120 de obiecte reprezentative pentru tradiţia designului cehoslovac. Expoziţia va fi deschisă până pe 15 decembrie, în rotonda din foaierul Sălii Mici a Teatrului Naţional Bucureşti.