Filmul „Despre oameni şi melci”, de Tudor Giurgiu, premiat la Valladolid
https://www.ziarulmetropolis.ro/filmul-despre-oameni-si-melci-de-tudor-giurgiu-premiat-la-valladolid/

Lungmetrajul „Despre oameni şi melci”, în regia lui Tudor Giurgiu, a primit premiul special al juriului la Festivalul Internaţional de Film de la Valladolid, care s-a desfăşurat între 20 şi 27 octombrie. „Despre oameni şi melci” a câştigat premiul secţiunii competiţionale Meeting Point la categoria lungmetraj, alături de pelicula belgiană „Time of my life” (regia: […]

Un articol de Andrada Văsii|29 octombrie 2012

Lungmetrajul „Despre oameni şi melci”, în regia lui Tudor Giurgiu, a primit premiul special al juriului la Festivalul Internaţional de Film de la Valladolid, care s-a desfăşurat între 20 şi 27 octombrie.

„Despre oameni şi melci” a câştigat premiul secţiunii competiţionale Meeting Point la categoria lungmetraj, alături de pelicula belgiană „Time of my life” (regia: Nic Balthazar), din cadrul celei de-a 57-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film de la Valladolid, informează un comunicat al casei de producţie Libra Film, remis MEDIAFAX.

 

Înfiinţat în 1956, Festivalul Internaţional de Film de la Valladolid (Spania) este unul dintre cele mai vechi şi prestigioase din Europa, fiind apreciat pentru calitatea filmelor prezentate, precum şi pentru descoperirea multor talente. În cadrul festivalului s-au putut viziona în premieră filme precum „Zbor deasupra unui cuib de cuci” al lui Milos Forman şi „Copilul sălbatic” al lui Francois Truffaut.

„Despre oameni şi melci” s-a aflat în competiţie alături de alte 14 producţii europene. Juriul secţiunii Meeting Point a fost alcătuit din regizorii Daniela Fejerman, Nacho Pérez de la Paz şi Christian Sida-Valenzuela, directorul Festivalului Latino-American din Vancouver.

Premiul constă în suma de 15.000 de euro.

„Despre oameni şi melci” este o coproducţie româno-franceză, fiind produs de Libra Film (România) şi Agat Films (Franţa).

Acţiunea filmului „Despre oameni şi melci” se petrece în 1992, în Câmpulung Muscel, la fabrica de maşini ARO. Din distribuţie fac parte actorii români Andi Vasluianu, Dorel Vişan, Monica Bîrlădeanu, Andreea Bibiri, Valeria Seciu, Ovidiu Crişan, Ion Grosu, Clara Vodă şi Alina Berzunţeanu şi actorii francezi Jean François Stevenin şi Robinson Stevenin.

Scenariul filmului îi aparţine lui Ionuţ Teianu, Vivi Drăgan Vasile semnează imaginea, iar Vlaicu Golcea este compozitorul coloanei sonore.

În România, filmul este distribuit de Transilvania Film, în colaborare cu Ro Image.

Tot la Festivalul de la Valladolid a fost premiat, în 2011, scurtmetrajul „Superman, Spiderman sau Batman”, de Tudor Giurgiu. Filmul a fost distins cu premiul pentru cel mai bun scurtmetraj european, intrând astfel în competiţia pentru premiile Academiei de Film Europene, care se vor decerna pe 1 decembrie, în Malta.

 

Sursa: Mediafax

12
/11
/23

Un spectacol care ar trebui prezentat în fața cât mai multor tineri și care vorbește despre probleme extrem de actuale, prezente într-o formă sau alta cam în toate școlile din România în acest moment...

10
/11
/23

În 18 și 19 noiembrie 2023, la ora 19:00, la Teatrul Excelsior va avea loc premiera spectacolului „(R)Evoluție. Ghid de supraviețuire în secolul XXI” de Yael Ronen și Dimitrij Schaad, în regia lui Radu Nica, nume de referință ale scenei românești, multiplu nominalizat la Premiile UNITER și câștigător în 2005 al Premiului de debut pentru spectacolul „Nora“, realizat la Teatrul Naţional „Radu Stanca” din Sibiu.

10
/11
/23

În 18 și 19 noiembrie, de la ora 20:00, Reactor invită publicul la ultima sa producție, „Rața!”, pe un text scris vara aceasta în cadrul rezidenței de scriere pentru autori dramatici, Drama 5.

08
/11
/23

Premiera spectacolului „Crocodil“ are loc pe 8 noiembrie la Centrul Cultural Apollonia (Strada Michael Weiss 22, Brașov). Următoarele reprezentanții au loc pe 12 și 15 noiembrie la Centrul Cultural Apollonia. Elise Wilk, autoarea piesei, vorbește pentru Ziarul Metropolis despre ideile pe care le-a pus pe hârtie și care au devenit replici într-un spectacol pe o temă puternică: bullying-ul în școli.