Filmul ‘Melancholia’ va rula cu sala plina
https://www.ziarulmetropolis.ro/filmul-melancholia-va-rula-cu-sala-plina/

Cinefilii clujeni pot viziona, vineri, 21 decembrie, la Cinematograful Victoria, cel mai recent film al regizorului danez Lars von Trier, intitulat „Melancholia” (2011), un poem cinematografic despre un sfârşit ştiinţifico-fantastic al lumii, lansat în acest an, la Festivalul de la Cannes. Lugmetrajul a fost filmat într-un castel din Suedia şi prezintă o poveste de suspans, […]

Un articol de Andrada Văsii|21 decembrie 2012

Cinefilii clujeni pot viziona, vineri, 21 decembrie, la Cinematograful Victoria, cel mai recent film al regizorului danez Lars von Trier, intitulat „Melancholia” (2011), un poem cinematografic despre un sfârşit ştiinţifico-fantastic al lumii, lansat în acest an, la Festivalul de la Cannes.

Lugmetrajul a fost filmat într-un castel din Suedia şi prezintă o poveste de suspans, în care Pământul şi o planetă interstelară, numită Melancolia, trec printr-un proces de fuziune, o nuntă cosmică, totul fiind imaginat în contextul desfăşurării unei nunţi reale, cu eroi pământeni predispuşi mereu stărilor de reverie. Din distribuţie fac parte actorii Kiefer Sutherland, Charlotte Gainsbourg, Kirsten Dunst şi John Hurt. Pentru rolul din film, Kirsten Dunst a obţinut Premiul pentru Cea mai bună actriţă la Festivalul de la Cannes, în 2011, iar Charlotte Gainsbourg a primit acelaşi premiu, în 2009, pentru rolul din filmul „Antichrist”, regizat, de asemenea, de Lars von Trier. Coloana sonoră a filmului „Melancholia” este din preludiul operei „Tristan şi Isolda” de Richard Wagner.

În anul 2000, drama muzicală „Dancer in the Dark” a regizorului danez a obţinut Palme d’Or la Festivalul de la Cannes.

Tot pe 21 decembrie şi tot la Cinematograful Victoria rulează filmul „Despre oameni şi melci”, creaţie a regizorului Tudor Giurgiu, cu actorii Monica Bârlădeanu şi Andi Vasluianu în rolurile principale. Filmul a fost distins cu Premiul Special al Juriului la Festivalurile Internaţionale de Film de la Valladolid (Spania) şi Varşovia (Polonia).

La Casa TIFF, va fi lansat, la ora 17,30, DVD cu „Despre oameni şi melci”, în prezenta regizorului Tudor Giurgiu.

Sursa: Agerpres

03
/12
/15

DUBLU-INTERVIU Răzvan și Andreea Stoica sunt frați și muzicieni care împărtășesc aceeași pasiune. Locuiesc în Amsterdam și... mai peste tot în lume, pe unde au concerte. În seara asta îi puteți asculta la Sala Radio, într-un spectacol-eveniment: „Duo Stradivarius”. Răzvan și Alexandru Tomescu vor cânta la viorile Stradivarius, iar Andreea îi va acompania la pian.

03
/12
/15

Eric-Emmanuel Schmitt, scriitor premiat de Academia Franceză şi deţinător al Premiului Goncourt pentru nuvelă, vine la Bucureşti, la invitaţia Editurii Humanitas Fiction şi Institutului Francez.

03
/12
/15

Festivalul anual "Making Waves: New Romanian Cinema" de la New York, ajuns la cea de-a zecea ediție, este considerat de New York Times drept una dintre "comorile anuale" ale circuitului cinematografic newyorkez și se desfășoară pentru al treilea an consecutiv în două centre culturale importante: Film Society of Lincoln Center (2-7 decembrie) și respectiv Jacob Burns Film Center (3-8 decembrie).

02
/12
/15

Pe 27 noiembrie, de la ora 19.00, la Teatrul ACT, pe Calea Victoriei, am văzut cea de-a doua reprezentație oficială la București a spectacolului „Apă de mină” de Székely Csaba. Montarea acestui spectacol este parte dintr-un proiect coordonat de criticul de teatru Oana Stoica. Din echipa spectacolului fac parte actorii Ioan Coman, Alexandru Potocean, Virginia Mirea, Alin Florea și Irina Antonie.

02
/12
/15

Cea de a VIII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Literatură de la Bucureşti începe azi, 2 decembrie, la ora 19.00, la Clubul Ţăranului.

30
/11
/15

Actorul care l-a interpretat pe Cetăţeanu’ turmentat în „Scrisoarea pierdută”, distribut de însuşi I.L.Caragiale, s-a născut pe 1 decembrie 1869 şi a decedat pe 17 martie 1940. A fost un artist talentat, dar și un chefliu de pomină.

30
/11
/15

Declarat în scurt timp de la apariţie bestseller al New York Times, volumul „Fără tine, noi nu existăm. Viaţa mea secretă ca profesoară a copiilor elitei nord-coreene” de Suki Kim a apărut în limba română la Editura Polirom, în traducerea lui Ciprian Şiulea şi cu o prefaţă de Adelin Petrişor.