Duo Stoica. Muzica unei vieți frumoase
https://www.ziarulmetropolis.ro/duo-stoica-muzica-unei-vieti-frumoase/

DUBLU-INTERVIU Răzvan şi Andreea Stoica sunt fraţi şi muzicieni care împărtăşesc aceeaşi pasiune. Locuiesc în Amsterdam şi… mai peste tot în lume, pe unde au concerte. În seara asta îi puteţi asculta la Sala Radio, într-un spectacol-eveniment: „Duo Stradivarius”. Răzvan şi Alexandru Tomescu vor cânta la viorile Stradivarius, iar Andreea îi va acompania la pian.

Un articol de Adina Scorţescu|3 decembrie 2015

Duo Stoica sau Duo Stradivarius? Există o legătură între doi violoniști care cântă fiecare pe un Stradivarius?

Răzvan: “Duo Stoica” pentru că așa am crescut: împreună, într-un mediu muzical, având același mentor. Nu cred că există o legătură neapărat între violoniștii care cântă la o vioară Stradivarius. Părerea mea este că cea mai importantă legatură este între muzician și public. Stradivarius vine doar în completarea talentului fiecărui violonist.

Andreea: “Duo Stoica”, categoric! Iar legătura dintre noi, ca frați, pot spune că este cu atât mai puternică cu cât împărtășim aceeași pasiune.

Cum arată viața unui muzician… la tinerețe?

Răzvan (29 de ani): Frumoasă! Din perspectiva unui om care consideră că tinerețea este veșnică, atâta timp cât traiești frumos, nu pot răspunde altfel. Greutățile întâmpinate dispar în fața satisfacțiilor și a împlinirilor sufletești. Pasiunea este cea care te ambiționează să traiești fiecare notă și să o transmiți publicului cu acuratețea și frumusețea poveștii ce stă la baza ei, iar munca asiduă și greutațile pălesc atunci când publicul te răsplatește prin bucuria de a fi prezent în număr cât mai mare la concertele tale.

Andreea (34 de ani): Minunată! Fiecare moment are farmecul și însemnătatea lui. Nu poți simți bucuria și satisfacția dacă nu întâmpini greutățile normale ale vieții de zi cu zi. Suntem cu toții oameni înainte de toate, ceea ce face diferența este pasiunea cu care trăim ce am ales să facem în viață, bucuria cu care împărtășim bucuriile cu cei din jur!

Spuneți-ne o poveste despre una dintre lucrările pe care le veți interpreta pe 3 decembrie la Sala Radio.

Răzvan & Andreea: Nu vom spune o poveste deoarece ne place să credem că fiecare va avea în minte propria-i poveste când ne va asculta pe 3 decembrie, la Sala Radio. Nu vrem să spunem acum o poveste pe care oamenii să și-o impună ca fiind „povestea”.

 

Amândoi concertați mult în străinătate. Cum simțiți că diferă publicul românesc de cel străin?

Răzvan & Andreea: Nu există diferențe majore între publicul din România și cel din străinătate. Diferența constă de fapt în mediul cultural mult mai dezvoltat și mult mai bine întreținut. Publicul din România este minunat! Este un public cald și cult, însă este păcat să vezi că nu există suficiente săli de spectacol și condiții decente, atât pentru artiști, cât și pentru acest public, numeros de altfel.

Dacă ar fi să alegeți, astăzi, o singură persoană căreia să-i mulțumiți pentru că v-a ajutat/inspirat cariera muzicală, care ar fi aceea?

Răzvan & Andreea: Tatălui nostru, Florin Stoica, care a avut bucuria să ne ajute și să ne inspire în cel mai frumos, complet și natural mod posibil, el fiind muzician. Îi mulțumim ca ne-a fost tată, în adevăratul sens al cuvântului!

07
/08
/20

TVR 1 difuzează sâmbătă, 8 august, de la ora 21.10, filmul „Grăbeşte-te încet“, în regia lui Geo Saizescu. Regăsiţi mai jos un interviu cu actorul Radu Gheorghe, care interpretează în film rolul globe-trotter-ului Bebe Ciupercuţă. Actorul povesteşte cu multă bucurie despre întâlnirea cu marii actori din distribuţia filmului, despre rolul său, dar şi multe lucruri amuzante (cum s-a ales cu o poreclă după acest film, ce dificultăţi i-a creat scena sărutului etc.).

Pagina 1 din 3812345...102030...Ultima »