Duo Stoica. Muzica unei vieți frumoase
https://www.ziarulmetropolis.ro/duo-stoica-muzica-unei-vieti-frumoase/

DUBLU-INTERVIU Răzvan şi Andreea Stoica sunt fraţi şi muzicieni care împărtăşesc aceeaşi pasiune. Locuiesc în Amsterdam şi… mai peste tot în lume, pe unde au concerte. În seara asta îi puteţi asculta la Sala Radio, într-un spectacol-eveniment: „Duo Stradivarius”. Răzvan şi Alexandru Tomescu vor cânta la viorile Stradivarius, iar Andreea îi va acompania la pian.

Un articol de Adina Scorţescu|3 Decembrie 2015

Duo Stoica sau Duo Stradivarius? Există o legătură între doi violoniști care cântă fiecare pe un Stradivarius?

Răzvan: “Duo Stoica” pentru că așa am crescut: împreună, într-un mediu muzical, având același mentor. Nu cred că există o legătură neapărat între violoniștii care cântă la o vioară Stradivarius. Părerea mea este că cea mai importantă legatură este între muzician și public. Stradivarius vine doar în completarea talentului fiecărui violonist.

Andreea: “Duo Stoica”, categoric! Iar legătura dintre noi, ca frați, pot spune că este cu atât mai puternică cu cât împărtășim aceeași pasiune.

Cum arată viața unui muzician… la tinerețe?

Răzvan (29 de ani): Frumoasă! Din perspectiva unui om care consideră că tinerețea este veșnică, atâta timp cât traiești frumos, nu pot răspunde altfel. Greutățile întâmpinate dispar în fața satisfacțiilor și a împlinirilor sufletești. Pasiunea este cea care te ambiționează să traiești fiecare notă și să o transmiți publicului cu acuratețea și frumusețea poveștii ce stă la baza ei, iar munca asiduă și greutațile pălesc atunci când publicul te răsplatește prin bucuria de a fi prezent în număr cât mai mare la concertele tale.

Andreea (34 de ani): Minunată! Fiecare moment are farmecul și însemnătatea lui. Nu poți simți bucuria și satisfacția dacă nu întâmpini greutățile normale ale vieții de zi cu zi. Suntem cu toții oameni înainte de toate, ceea ce face diferența este pasiunea cu care trăim ce am ales să facem în viață, bucuria cu care împărtășim bucuriile cu cei din jur!

Spuneți-ne o poveste despre una dintre lucrările pe care le veți interpreta pe 3 decembrie la Sala Radio.

Răzvan & Andreea: Nu vom spune o poveste deoarece ne place să credem că fiecare va avea în minte propria-i poveste când ne va asculta pe 3 decembrie, la Sala Radio. Nu vrem să spunem acum o poveste pe care oamenii să și-o impună ca fiind „povestea”.

 

Amândoi concertați mult în străinătate. Cum simțiți că diferă publicul românesc de cel străin?

Răzvan & Andreea: Nu există diferențe majore între publicul din România și cel din străinătate. Diferența constă de fapt în mediul cultural mult mai dezvoltat și mult mai bine întreținut. Publicul din România este minunat! Este un public cald și cult, însă este păcat să vezi că nu există suficiente săli de spectacol și condiții decente, atât pentru artiști, cât și pentru acest public, numeros de altfel.

Dacă ar fi să alegeți, astăzi, o singură persoană căreia să-i mulțumiți pentru că v-a ajutat/inspirat cariera muzicală, care ar fi aceea?

Răzvan & Andreea: Tatălui nostru, Florin Stoica, care a avut bucuria să ne ajute și să ne inspire în cel mai frumos, complet și natural mod posibil, el fiind muzician. Îi mulțumim ca ne-a fost tată, în adevăratul sens al cuvântului!

14
/10
/19

INTERVIU Pe Teodora Velescu, Simona Dabija și Georgeta Corca le vedem, la Centrul Național al Dansului, în „Daughters”, spectacol semnat de coregrafa Simona Deaconescu și inspirat de motivațiile și modalitățile de expresie ale fiicelor generației hippie, copilele teribile ale post-punkului.

07
/10
/19

Unul dintre cele mai puternice filme autohtone ale toamnei este „Arest”, în regia lui Andrei Cohn, care spune povestea unui intelectual torturat într-o închisoare comunistă din România anului 1983. În rolurile protagoniștilor, actorii Alexandru Papadopol și Iulian Postelnicu.

12
/09
/19

INTERVIU Unul dintre cei mai apreciați regizori ai Noului Val, Corneliu Porumboiu vorbește despre cum și-a realizat cel mai nou film, „La Gomera”, acum în cinematografe, despre rolul Cannes-ului, despre tema limbajului, despre diversitatea cinematografiei române și despre importanța stilului.

06
/09
/19

Invitată a celei de-a şaptea ediţii a Alba Iulia Music & Film Festival (30 august - 1 septembrie), eveniment organizat de TIFF, Maia Morgenstern a vorbit, la o întâlnire cu publicul, despre cinema, despre cum a ajuns actriţă, despre „Balanţa” şi Lucian Pintilie, despre generaţii şi despre seriale.

26
/08
/19

Cine nu-l știe pe Marius Manole.. nu prea e dus pe la teatre. E un om la fel de asumat și pe scenă, și în afara ei. Acum când, până la deschiderea stagiunilor doar spectacolele independente sunt active, am vorbit cu el despre o situație „ba-n căruță, ba-n teleguță” din teatru. Cu năduf și cu dragoste.

Page 1 of 3412345...102030...Last »