„Flavours of Romania” – Frumusețile României, prin ochii unui documentarist britanic
https://www.ziarulmetropolis.ro/flavours-of-romania-frumusetile-romaniei-prin-ochii-unui-documentarist-britanic/

România va fi din nou promovată de britanici în întreaga lume. „Vinovat” de aceasta se face faimosul producător Charlie Ottley – autorul documentarului „Wild Carpathia” – care lucrează acum la un serial în Banat, Maramureş şi Bucovina.

Un articol de Petre Ivan|21 iulie 2017

Opt episoade va avea documentarul „Flavours of Romania” – Aromele României. În total, sute de ore de filmare în zonele istorice ale țării – fiecare cu specificul ei, tradițiile, mâncărurile, oamenii și istoria proprie.

Timişoara e prima oprire pentru acest episod depre Banat şi Crişana pe care îl filmează Charlie Ottley și echipa sa.

Sunt puțin rușinat că nu am venit mai devreme aici. Foarte mulți oameni m-au mustrat în perioada în care filmam Wild Carpathia întrebându-mă de ce nu am inclus și Timișoara, dar noi încercam să ne limităm la munți și pădure. Acum suntem mult mai liberi să acoperim toate zonele istorice ale România –  Charlie Ottley, producătorul „Flavours of Romania”.

O săptămână vor dura filmările pentru Banat şi Crişana

România are ultima mare pădure din Europa, 2.000 din cele mai mari animale carnivore, unele dintre cele mai frumoase peisaje, sate uimitoare, monumente istorice și foarte multe dintre ele sunt aproape distruse. A existat o dezvoltare foarte prost gândită, care distruge aceste peisaje și vrem să arătăm că prin conservarea și protejarea moștenirii naturale și culturale, va exista un venit sustenabil pentru viitor. – Charlie Ottley.

Următoarele destinaţii vor fi Maramureş şi Bucovina.

Filmările se vor încheia la sfârşitul lui august. Iar cel târziu la începutul anului viitor va fi lansat primul episod al documentarului.

Foto: Flavours of Romania – facebook

17
/06
/22

VIAȚA SECRETĂ A TABLOURILOR Ziarul Metropolis vă invită la mici incursiuni în existenţa nevăzută, uitată sau ignorată a imaginilor care ne fascinează. Unele au schimbat istoria artei, altele au rămas ascunse printre poveşti.

14
/06
/22

Începând cu acest an, MiniCloud, ediția pentru copii și adolescenți a Festivalului de Teatru Independent UNDERCLOUD, aflat la cea de a XV a ediție, capătă amploare și își deschide porțile zilnic pentru zeci de copii, în perioada 13 – 19 iunie 2022, în București, pe Calea Griviței.

09
/06
/22

Muzeul Abandonului a pornit în toamna anului trecut un amplu proiect de reunire, într-o arhivă digitală, a unor arhive personale și instituționale, deocamdată disparate, toate legate de instituționalizarea și dezinstituționalizarea copiilor din România comunistă și post-comunistă.

09
/06
/22

Artistele Andreea Novac, Irina Marinescu și Alina Ușurelu, împreună cu psiholoaga Mihaela Vechiu, socioloaga Fidelie Kalambayi și medicul Roxana Negureanu prezintă (burn)OUT - Prelegeri și incursiuni performative, la AREAL spațiu pentru dezvoltare coregrafică.

08
/06
/22

În mai puțin de o săptămână începe cea de-a 15-a ediție a Festivalului de Teatru Independent UNDERCLOUD, acolo unde teatrul, dansul și efervescența evenimentelor conexe își dau întâlnire cu spectactorii dornici să se bucure de o nouă atmosferă și un nou concept „sub nori”.

31
/05
/22

Inițiat în 2012, de către Fundația M&V Schmidt și Fundația Tabaluga/ Peter Maffay Stiftung, festivalul Săptămâna Haferland are misiunea de a promova cultura și tradițiile sașilor din Transilvania și de a dezvolta sectorul turistic din zona respectivă. Regiunea săsească din Transilvania, cuprinsă între Brașov și Sighișoara, a fost denumită Țara Ovăzului sau Haferland cu sute de ani în urmă, datorită localnicilor care obișnuiau să cultive cu precădere ovăzul, din cauza climatului mai aspru.

30
/05
/22

Să presupunem că o sticlă de plastic, un pet, și-ar dori să plece dintr-un sat din Transilvania și ar vrea călătorească până la Marea Neagră, ori poate și mai departe. Credeţi că ar putea? La această întrebare și-au dorit să găsească răspunsul un grup de voluntari din România. Realizată într-un proiect inedit tip experiment, "Călătoria mea spre mare" este de fapt o poveste despre oameni, mentalităţi și educaţie.