Floarea de cactus, câştigătorul festivalului de teatru de la Câmpina
https://www.ziarulmetropolis.ro/floarea-de-cactus-castigatorul-festivalului-de-teatru-de-la-campina/

Producţia „Floarea de cactus” a Teatrului Metropolis a luat premiul pentru cel mai bun spectacol la Festivalul internaţional al teatrelor de proiect, care a avut loc la Câmpina, între 26 şi 29 septembrie.

Un articol de Corina Vladov|30 septembrie 2013

Producţia „Floarea de cactus”  a Teatrului Metropolis a luat premiul pentru cel mai bun spectacol la Festivalul internațional al teatrelor de proiect, care a avut loc la Câmpina, între 26 și 29 septembrie.

Din juriu au făcut parte actorii Mircea Albulescu, George Mihăiță, Costel Constantin și regizorii Victor Ioan Frunză și Dan Tudor.

Spectacolul Floarea de cactus se joacă și anul acesta, pentru a patru stagiune consecutiv, la Teatrul Metropolis și este „o întâlnire fericită, dovadă că se joacă de atâta timp” – după cum a declarat regizoarea Alice Barb -, între un text comic (de Barrilet și Gredy) și o distribuție bună (în rolurile principale – Adela Mărculescu, Damian Crâșmaru, Cristiana Răduță-Bobic). Alice Barb a declarat pentru Ziarul Metropolis că se bucură foarte mult că a luat premiul la teatrul care poartă numele lui Mircea Albulescu, unul dintre actorii cu care a debutat și pe care îi admiră foarte tare.

«Floarea de cactus» este o comedie despre iubire, despre cum trebuie să iubești și despre cum să iubești pe cine trebuie. Am dorit să realizez un spectacol fermecător, spumos și efervescent ca o cupă de șampanie franțuzească, pe care publicul să o bea în fiecare seară împreună cu noi în cinstea Adelei Mărculescu, a minunaților ei parteneri de scenă și a iubirii.”

Alice Barb,
regizoare

floarea de cactus

Cristiana Răduță-Bobic și Damian Crâșmaru, în Floarea de cactus

Premiul pentru cea mai bună actriță în rol principal i-a revenit Cristianei Răduță-Bobic (Floarea de cactus), iar premiul pentru cel mai bun actor în rol principal, lui Marius Bodochi („Părinți teribili”). Adela Mărculescu a primit un premiu de excelență, iar Lari Georgescu a primit premiul special pentru one-man show-ul „L-V 8:16”, producție a Green Hours.

„Este un spectacol ce vă face, pentru două ore, să uitați de problemele zilnice și de negativul cotidian, specifice timpurilor pe care le trăim. Este un spectacol de la care se pleacă cu bună dispoziție, cu zâmbetul pe buze, la care revii cu nerăbdare. Se râde mult. Și la Câmpina, ca și la sediu, în București – dar nu numai – publicul a fost, de fapt, partenerul decisiv al nostru, al actorilor. A răspuns pe loc și cu exactitate la ceea ce actorii și spectacolul i-au oferit. Ne bucurăm mereu de un public ce știe să răspundă profesionist, sensibil și inteligent”, a declarat Cristiana Răduță-Bobic pentru Ziarul Metropolis.

Foto: Teatrul Metropolis, Floarea de cactus

04
/09
/23

Care-i faza cu muzica, adolescenții, societatea? La aceste întrebări își propune să răspundă Arhiva de Sunet în noul sezon al podcastului Arhiva de Sunet – Arhiva ZET, derulat alături Asociația Minitremu și Studiourile Ferentari, ce explorează rolul muzicii în viața noilor generații, din perspectiva adolescenților și tinerilor din Timișoara și București

04
/09
/23

În cadrul Seriei Concertelor de la Ateneu are loc azi de la 17:00 al doilea concert al Orchestrei Cameristi della Scala, sub bagheta dirijorului Wilson Hermato, într-o formulă cu trei soliști: violoncelistul Daniel Müller-Schott și doi laureați ai Concursului Internațional George Enescu 2022, violonistul Ștefan Aprodu și pianistul George Todică.

04
/09
/23

Balkanik Festival – Home of World Music, ajuns la ediția X, se va desfășura între 8 și 10 septembrie, la București, în Grădina Uranus și pe Strada Uranus, conturând într-o atmosferă unică trei zile pline de concerte live, un târg meșteșugăresc amplu, expoziții, DJ seturi, ateliere, demonstrații, dezbateri, relaxare în natura din mijlocul orașului, la umbra turnului de apă proiectat de Anghel Saligny.

03
/09
/23

Seria Concertelor pentru familii și copii debutează azi, de la ora 11:00, la Teatrul Odeon, cu concertul ”Orchestra merge la Zoo” al ansamblului Camerata Regală, sub bagheta dirijorului Andrei Feher. Muzicienilor le vor sta alături muzicologul Cristina Bohaciu Sârbu și actorul Mihai Bisericanu, în rol de narator.

02
/09
/23

Cum se simte Dora Gaitanovici după un concert bun? Parcă plutește. Mental, rămâne pe scenă multe alte zeci de minute după ce a coborât în lumea reală.

01
/09
/23

Creativitatea dobândește o nouă definiție la cea de-a 18-a ediție a Festivalului Internațional de Film de Animație Animest. Între 6 și 15 octombrie, singurul eveniment cinematografic din România care califică filme pe lista candidaților eligibili la Oscaruri aduce pe marile ecrane din capitală cea mai bogată și mai diversă selecție de filme de până acum.