Florian Pittiş Festival, ediţia a şaptea
https://www.ziarulmetropolis.ro/florian-pittis-festival-editia-a-saptea/

Consiliul Elevilor Colegiului Naţional „Gheorghe Lazăr” din Bucureşti şi Trupa de teatru AS, în parteneriat cu Teatrul “Lucia Sturdza Bulandra” din Bucureşti vă invită la a şaptea ediţie a Festivalului naţional de arte pentru liceeni „FLORIAN PITTIŞ”, un concurs dedicat exclusiv trupelor de liceeni care iubesc teatrul şi muzica.

Un articol de Petre Ivan|7 mai 2014

Anul acesta s-au înscris mai bine de 30 trupe de teatru şi muzică din liceele din ţară, iar în urma selecţiei au ramas în concurs cele mai bune spectacole şi piese. Finala festivalului Florian Pittiş va avea loc la Sala “Liviu Ciulei” ( Izvor ) a Teatrului “Lucia Sturdza Bulandra”.

Deschiderea festivalului şi concursul de muzică vor avea loc luni, 12 mai, de la ora 19. Marţi, 13 mai, de la ora 19 se va desfăşura secţiunea teatru.

Miercuri, 14 mai de la ora 19 va fi gala şi festivitatea de premiere, urmată de un recital al formaţiei “Viţa de vie” şi spectacolul “Scurt pe doi”, având în distribuţie studenţi ai Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică “I.L. Caragiale”, Bucureşti – secţia actorie, premianţi ai ediţiilor trecute.Florian

Juriul care va evalua prestațiile concurenților este format din: Mariana Mihuţ, Mihai Gruia Sandu, Virgil Ianţu, Adrian Despot şi Ionela Neagoe – director adjunct al Colegiului Naţional “Gheorghe Lazăr”. Preşedintele juriului este prof. Victor Ioan Nicolae – director al Colegiului National “Gheorghe Lazãr”, iar Preşedintele de onoare este Anda Pittiş.

Trupa câştigătoare a Marelui Trofeu la secţiunea teatru îşi va juca spectacolul pe scena Teatrului Excelsior, reprezentaţia urmând să aibă loc sâmbătă, 24 mai de la ora 19. Intrarea este liberă, festivalul fiind transmis live de către Radio3net “Florian Pittis” pe site-ul www.radio3net.ro .

Festivalul naţional de arte pentru liceeni “Florian Pittiş” îşi propune să aducă un omagiu lăzăristului Florian Pittiş, sa încurajeze iniţiativele tinerilor şi să îi sprijine pe aceia care doresc o carieră în domeniul scenei.

PROGRAM FESTIVAL

LUNI, 12 MAI 2014 – secţiunea MUZICĂ

19:00 – Deschiderea festivalului – TRIBUTE FLORIAN PITTIŞ – susţinut de elevii Colegiului Naţional „Gheorghe Lazăr” împreună cu studenţi ai Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale”, Bucureşti – premianţi şi organizatori ai ediţiilor trecute.

19:30 – DIANA MELEŞTEU – Şcoala Centrală, Bucureşti

19:40 – GEORGE OCTAVIAN PALFI – Liceul Teoretic Negreşti Oaş, judeţul Satul Mare

19:50 – TEODORA BUCIU, DANIEL LUPU – Liceul de Arte Plastice „Nicolae Tonitza”, Bucureşti

20:00 – Trupa „FITIL APRINS” – Colegiul Naţional „Gheorghe Şincai” , Bucureşti

Florian20:10 – MARIANA IULIA IVAN, RALUCA MARIA MĂNĂILĂ – Liceul de Arte Plastice „Nicolae Tonitza”, Bucureşti

20:20 – Trupa „THE WANDERERS” – Colegiul Naţional „Gheorghe Şincai” , Bucureşti

20:30 – Trupa „THE DREAMCATCHERS” – Liceul de Arte Plastice „Nicolae Tonitza”, Bucureşti

20:40 – Trupa Liceului Teoretic „Marin Preda”, Bucureşti

20:50 – FLOARE DE COLŢ – Colegiul Tehnic „Laţcu Vodă”, Siret

21:00 – Grupul Liceului Teortic Negreşti Oaş, judeţul Satu Mare

21:10 – Formaţia Liceului „Mark Twain International School”, Bucureşti

MARŢI, 13 MAI 2014 – secţiunea TEATRU

19:00 – Trupa „ATELIERUL DE TEATRU”, Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”, Botoşani – spectacolul „Şcoala lui Gufi”, după „Ţara lui Gufi”, de Matei Vişniec

19:30 – Trupa „FELIX II” , Colegiul Naţional „Iulia Haşdeu”, Bucureşti – spectacolul „Strangers”

20:00 – Trupa „AICI”, Liceul Teoretic „George Călinescu”, Constanţa – spectacolul „Sub aceeaşi stea”, după romanul lui John Green

20:30 – Trupa „MINICINIS”, Liceul „Korosi Casoma Sandor”, Covasna – spectacolul „Moftangiii”, după I.L. Caragiale

21:00 – Trupa „EXPERIMENTHALIA”, Colegiul Naţional „Ion Neculce”, Bucureşti – spectacolul „Visul unei nopţi de vară”, după William Shakespeare

MIERCURI, 14 MAI 2014 – ora 19

Gala şi Festivitatea de premiere

„Scurt pe doi” – spectacol coupe format din piesele „Surpriza” şi „DEsigur”.

Distribuţia: Silvana Mihai, Cristina Juncu, Alexandru Voicu – studenţi ai Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale” – Bucureşti, secţia actorie.

Recital extraordinar: Viţa de vie

Foto cu Florian Pittiş – wikipedia şi facebook

18
/09
/17

Breaking News, în regia Iuliei Rugină, ajunge pe marile ecrane din România din 29 septembrie. Scenariul filmului a împlinit deja 10 ani, el ar fi trebuit să fie debutul regizoarei. Unul dintre puținele lucruri care s-au păstrat din varianta inițială a poveștii e faptul că personajul principal este jurnalist. Protagoniștii filmului sunt Andi Vasluianu și Voica Oltean, o actriță care, la doar 15 ani, a impresionat juriul Festivalului de la Karlovy Vary.

17
/09
/17

Duminică, 17 septembrie, laureata Premiului Nobel pentru Literatură în anul 2009, Herta Müller, va participa la o întâlnire cu cititorii din Londra, organizată la celebra British Library de Universitatea din Swansea, în parteneriat cu Institutul Goethe, Institutul Cultural Român din Londra şi Ambasada Germaniei la Londra.

17
/09
/17

Volumul „Ce este populismul?”, semnat de Jan-Werner Müller, a apărut în această săptămână în colecţia „Opus. Ştiinţe politice” a Editurii Polirom, în traducerea Irinei-Mariana Borţoi.

16
/09
/17

Duminică, pe 24 septembrie, de la ora 11.00, la Sala Atelier, în cadrul programului Conferințele Teatrului Național, Emil Brumaru prezintă conferința „Infernul feminin și îngerii lui Brumaru”.

16
/09
/17

Unul dintre cele mai aşteptate filme de acţiune, ,,Asasin American” marchează revenirea lui Michael Keaton pe marile ecrane şi dezvăluie, din 15 septembrie, originile unui luptător cu abilităţi unice şi motivat de răzbunare.

16
/09
/17

Cea de-a V-a ediție a Festivalului Internaţional de Teatru FEST(in) pe Bulevard se va desfășura în perioada 7-18 octombrie la București și reunește 39 de spectacole de teatru, două spectacole de muzică și multe evenimente conexe, la care participă artiști din opt țări: Argentina, Bulgaria, Coreea de Sud, Croația, Franța, Germania, Republica Moldova și România.

15
/09
/17

Primăria Capitalei prin ARCUB organizează, în cadrul Zilelor Bucureștiului, Grădina cu sculpturi, prima expoziție de sculptură semnată de celebra artistă Alexandra Nechita. Spațiul expozițional poate fi vizitat în perioada 19 septembrie – 19 octombrie, chiar în fața Ateneului Român unde vor fi expuse 8 lucrări de sculptură, impresionante, realizate de artistă.

15
/09
/17

După o vară bogată în întâlniri internaţionale, perioadă în care Teatrul Naţional „I. L. Caragiale” din Bucureşti a participat, cu aplauze la scenă deschisă urmate de ecouri dintre cele mai îmbucurătoare,la Forest International Festival de la Salonic cu Furtuna de William Shakespeare, în regia lui Alexander Morfov, şi cu Magic Naţional- concert-spectacol regizat de Ion Caramitru - la OhridSummer Festival, alte spectacole ale teatrului sunt aşteptate în perioada imediat următoare peste hotare, la evenimente culturale de prim rang.

15
/09
/17

Docuart Fest anunță 6 zile de festival pline de proiecții, discuții și activități în cadrul celei de-a 6-a ediții a festivalului documentarului românesc, în perioada 26 septembrie - 1 octombrie, la Cinema Muzeul Țăranului, Știrbei Center, Arcub Lipscani și Teatrul Macaz.

15
/09
/17

“Asta înseamnă har, talent: să nu poţi trăi fără a crea... Talentul vine de la Dumnezeu. Şi aşa cum arta nu are vârstă, tot astfel nici artistul adevărat nu-şi numără anii ca orice muritor.” – Dida Drăgan. Îndrăgita noastră cântăreață a împlinit, ieri, venerabila vârstă de 70 de ani!

14
/09
/17

Noul roman al scriitorului american Paul Auster, "4321", este una dintre cele șase cărți finaliste ale ediției din 2017 a prestigiosului Premiu Man Booker (Man Booker Prize), decernat celui mai bun roman original în limba engleză. Câștigătorul acestui premiu va fi anunțat pe 17 octombrie la Londra și va primi suma de 50.000 de lire sterline.

13
/09
/17

CRONICĂ DE FILM „Perfect sănătos”, noul film de ficţiune regizat de Anca Damian, scris împreună cu Lia Bugnar şi avându-l în rolul principal pe Anghel Damian, este un fals thriller care începe convingător, dar care îşi pierde din credibilitate pe parcurs, fără a fi lipsit de calităţi (printre care imaginea desaturată a lui Oleg Mutu).