Florian Pittis, omagiat la Grand Cinema Digiplex
https://www.ziarulmetropolis.ro/florian-pittis-omagiat-la-grand-cinema-digiplex/

Studio Amena prezintă sâmbătă, 8 februarie, începând cu ora 19:00, prima reprezentaţie a spectacolului Black & White de Keith Waterhouse şi Willis Hall, o producţie de succes a Teatrului Bulandra din 1995. Spectacolul se va juca într-o nouă versiune, în onoarea actorului, regizorului şi traducătorului comediei, Florian Pittiş, care ar fi împlinit anul acesta 70 de ani, pe 4 octombrie.

Un articol de Petre Ivan|5 februarie 2014

Studio Amena prezintă sâmbătă, 8 februarie, începând cu ora 19:00, prima reprezentație a spectacolului Black & White de Keith Waterhouse și Willis Hall, o producţie de succes a Teatrului Bulandra din 1995. Spectacolul se va juca într-o nouă versiune, în onoarea actorului, regizorului și traducătorului comediei, Florian Pittis, care ar fi împlinit anul acesta 70 de ani, pe 4 octombrie.

Regia spectacolului este semnată de Anca Maria Colțeanu, bazându-se pe caietele de regie ale lui Florian Pittiș.

Scenografia şi costumele sunt realizate de Ioana Pashca și din distribuție fac parte: Daniela Nane, Dana Măgdici Crișan, Ionuț Alin Ionescu si Mihai Marinescu.

Piesa este în top 20 pe Broadway de 30 de ani, jucându-se și în zilele noastre cu casa închisă. Acum cinsprezece ani, Florian Pittiș a tradus și regizat Black & White pentru scena sălii Izvor a Teatrului Bulandra.

Din distribuție făceau parte actorii: Mihai Constantin, Ștefan Bănică jr., Manuela Ciucur și Daniela Nane. Pentru noua versiune a spectacolului, s-a folosit aceeași traducere a lui Florian Pittiș, pusă la dispozitie de către soția sa, Anda Pittiș.

Florian Pittis

Daniela Nane, în Black & White, un spectacol în onoarea lui Florian Pittis

Black & White este o poveste plină de umor despre Dl. White și Dl. Black, care se regăsesc după mulți ani în holul unui hotel de lux de pe litoralul britanic, în extra sezon.

Fiecare dintre ei dorește să-și petreacă un week-end liniștit cu amanta, departe de Londra, unde soțiile lor știu că ei sunt plecați pentru afaceri. Fiecare are „sistemul” lui de adulter, unul spune soției întotdeauna „adevărul”, celalalt minte întotdeauna.

Apariția soțiilor și ceea ce urmează demonstrează că, indiferent de “metoda” adoptată, invariabil lucrurile se complică atunci când îți înseli soția.

Biletele sunt disponibile online la www.grandcinemadigiplex.ro si la biroul Concierge al Cinematografului din Băneasa Shopping City,  Bucureşti.

Florian Pittis

Despre Studio Amena:

Companie de teatru independent înființată în decembrie 2011 de catre Daniela Nane, care organizează spectacole, programe de dezvoltare personală şi proiecte educative.

Foto cu Florian Pittis şi Black & White – Cinemgia şi Studio Amena

01
/03
/17

Povestea mărţişorului a supravieţuit în diferite forme până în prezent, de la firul simplu răsucit în alb şi roşu până la cel virtual. Mărţişor, Mărţişug sau Marţ era consemnat de etnologii începutului de secol XX ca obicei de 1 martie, prezent nu numai la români, dar şi la bulgarii şi albanezii din Balcani. Ţăranii păstrau obiceiul în fiecare început de primăvară, ca semn protector împotriva bolilor şi a nenorocului.

28
/02
/17

Festivalul Internațional de Film DaKINO aduce la București, în proiecții speciale, în premieră în România, o serie de filme nominalizate la Premiile Oscar. Evenimentul va avea loc în perioada 1-5 martie la: ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, Cinema PRO, Cinema Muzeul Țăranului - Studioul Horia Bernea.

28
/02
/17

Din 1 și până în 31 martie, “Ascultă 5 minute de muzică clasică” în spaţii neconvenţionale - hipermarketuri, mall-uri, librării, muzee - graţie unui proiect Radio România Muzical, unicul post românesc dedicat exclusiv muzicii clasice şi de jazz. Campania “Ascultă 5 minute de muzică clasică” a pornit în octombrie 2010 și de atunci s-a derulat bianual, pe parcursul lunilor martie și octombrie.

28
/02
/17

Între 1-5 martie 2017 la Cinemateca Union din Bucureşti va avea loc o retrospectivă In Memoriam, a filmelor regizate de Radu Gabrea, unde spectatorii vor putea vedea o selecţie de 10 filme regizate de regretatul cineast român. Filmele vor fi precedate de documentarul Interviuri cu Radu Gabrea. Intrarea va fi liberă.

28
/02
/17

Între 28 martie și 2 aprilie, în parteneriat cu Arsenal - Institute for Film and Video Art și cu sprijinul generos al Goethe-Institut, Festivalul Internațional de Film Experimental București BIEFF oferă publicului românesc rara oportunitate de a viziona câteva dintre cele mai provocatoare titluri din selecția prestigiosului Festival Internațional de Film de la Berlin, din secțiunea sa de avangardă: Berlinale Forum Expanded.

28
/02
/17

„Moonlight” / „În lumina lunii” a câștigat, ieri dimineață, premiul pentru Cel mai bun film la cea de-a 89-a ediție a galei Premiilor Oscar. Drama scrisă și regizată de Barry Jenkins a mai obținut statuetele pentru Cel mai bun actor în rol secundar (Mahershala Ali) și Cel mai bun scenariu adaptat (Barry Jenkins). Din 10 martie, Moonlight poate fi văzut în cinematografele din țară, distribuit de Transilvania Film.

28
/02
/17

CORESPONDENŢĂ DE LA BERLIN Despre filmul maghiar câştigător al Ursului de Aur, „A Teströl és Lélekröl”/„On Body and Soul”, regizat de Ildikó Enyedi. Şi despre „The Dinner”, în regia Oren Moverman şi cu Richard Gere şi Steve Coogan - o dramă americană desfășurată în jurul unei cine dintr-un restaurant simandicos.

27
/02
/17

După aproape 36 ani de la ultima montare importantă pe o scenă bucureşteană, piesa de teatru Hagi Tudose se joacă pe scena Teatrului Metropolis (premiera fiind în octombrie 2016). Capul de afiş este reprezentat de actori consacraţi precum Virgil Ogăşanu, Virginia Mirea, Adela Mărculescu şi Costel Constantin.

27
/02
/17

O schiţă realizată de Rembrandt, care reprezintă un câine, a fost autentificată după ce timp de 250 de ani a fost atribuită unui pictor german specializat în tablouri cu animale. Descoperirea a fost descrisă drept ”o senzaţie” de reprezentanţii Muzeului Herzog Anton Ulrich, din Braunschweig, unde schiţa a fost expusă timp de mai multe decenii şi era prezentată ca o lucrare a artistului Johann Melchior Roos.

27
/02
/17

Într-o zi de 27 februarie se năștea Elizabeth Taylor, ”actriţa cu ochi violet”, considerată cea mai frumoasă femeie din lume în anii ’50. Elizabeth Taylor, „ultimul star al Hollywoodului de altădată”, a fost distinsă cu Premiul Oscar de două ori, una dintre cele mai răsfăţate actriţe din toate timpurile, dar şi, cea mai “scumpă”, pentru rolul din “Cleopatra” primind în anul 1962, peste un milion de dolari...