Florin Piersic, Stela Popescu şi membrii trupei Cargo, decoraţi la Cotroceni
https://www.ziarulmetropolis.ro/florin-piersic-stela-popescu-si-membrii-trupei-cargo-decorati-la-cotroceni/

Actorii Florin Piersic şi Stela Popescu împreună cu membrii trupei Cargo au fost decoraţi, aseară, de preşedintele Klaus Iohannis, în cadrul unei ceremonii desfăşurate la Palatul Cotroceni. Piersic a izbucnit în lacrimi la finalul discursului. ”Trebuie să faceţi asta şi cu alţi colegi”, a spus, emoţionat, actorul.

Un articol de Petre Ivan|16 martie 2016

“Doamnă Stela Popescu, sunteţi un reper inconfundabil al teatrului de comedie şi revistă românesc. Generaţii de iubitori ai genului v-au admirat pe scenele teatrelor, precum și în numeroase filme şi seriale de televiziune.

Domnule Florin Piersic, în ţară sau în străinătate, românii vă recunosc drept un simbol al vitalităţii artei scenice româneşti și un veritabil exemplu de longevitate și tenacitate. În film şi pe scenă aţi întruchipat modele umane şi aţi dat viaţă unor idealuri morale pentru generaţii întregi de români. (…)”, a spus Klaus Iohannis, în cadrul evenimentului.

Piersic, Ordinul „Steaua României” în rang de Ofiţer

În semn de apreciere pentru remarcabilele interpretări artistice, Florin Piersic a primit cea mai înaltă distincţie.

Actorul a fost decorat cu Ordinul „Steaua României” în rang de Ofiţer, ”în semn de înaltă apreciere pentru remarcabilele interpretări artistice susţinute pe cele mai importante scene din ţară, pentru dragostea, înţelegerea şi talentul de care a dat dovadă în promovarea artei teatrale şi cinematografice şi a tinerelor talente”.

Piersic, Ordinul „Steaua României” în rang de Cavaler,

La rândul său, Stela Popescu a primit şi ea aceeaşi distincţie, dar în rang de Cavaler, ”pentru remarcabilele interpretări artistice susţinute pe cele mai importante scene din ţară, pentru dragostea şi talentul de care a dat dovadă în promovarea artei teatrale, prin care a încântat numeroase generaţii de spectatori”

Componenţii formaţiei Cargo au fost decoraţi printr-un decret din 1 decembrie 2015, cu Ordinul ”Pentru Meritul Cultural”, în rang de Cavaler, ”cu prilejul aniversării a 30 de ani de existenţă a formaţiei, pentru contribuţia deosebită la promovarea muzicii rock în România şi îmbogăţirea patrimoniului acestui gen muzical”.

Foto: Florin Piersic şi Stela Popescu – Precidency.ro

 

27
/10
/22

În cele 4 zile de festival au fost peste 300 de oameni în public, în cele 3 locații: la Cinema Victoria, Faber și Facultatea de Arte și Design. Festivalul a fost deschis cu “Pentru minte tu ești Ceaușescu“, în regia lui Sebastian Mihăilescu, care a avut asociat și primul Q&A al festivalului, și s-a încheiat la Faber, cu proiecția filmului „Alb pe Alb”, în regia lui Viera Čákanyová.

26
/10
/22

În luna noiembrie, la History Channel puteţi urmări un documentar despre istoria Colosseumului (cea mai celebră arenă din toate timpurile), cum este viața trăită în munți, ce știa omenirea în antichitate despre extratereștrii și cum s-au păstrat până astăzi legendele faraonilor.

25
/10
/22

După un turneu sold out al echipei în mai multe orașe din țară, filmul Capra cu Trei Iezi intră oficial în cinematografe pe 28 octombrie, în weekendul de Halloween. Bazat pe povestea lui Ion Creangă, filmul a fost primit de public cu surprindere și nostalgie: scenariul respectă basmul lui Creangă, care este, în fond, o poveste de groază, nu neapărat una de adormit copiii. În rolurile principale joacă Maia Morgenstern și Marius Bodochi, iar regia este semnată de Victor Canache.

21
/10
/22

Duminică, 23 octobrie, de la 18.30, la Cinema Astra va avea loc proiecția filmului documentar dedicat Brașovului, realizat de tinerii care au participat la cursurile „Be-Brașov: retrocedarea emoțiilor I memoria orașului”. Participanții la eveniment vor asista și la o reprezentație de tip teatru verbatim și la o expoziție cu fotografii din Brașov.

20
/10
/22

„Oameni de treabă” / „Men of Deeds”, noul film al regizorului Paul Negoescu, cu Iulian Postelnicu, Vasile Muraru, Anghel Damian și Crina Semciuc în distribuție, va avea o avanpremieră specială în cadrul Les Films de Cannes à Bucarest, sâmbătă, 22 octombrie.

19
/10
/22

CRONICĂ DE FILM După câteva încercări nereuşite de-a lungul anilor de-a face un horror românesc inspirat din literatură sau folclor (de la moroi la vampiri), iată în sfârşit un film căruia nu îi este ruşine să scoată capul în lume - „Capra cu trei iezi”, un debut independent realizat de Victor Canache, care acum câţiva ani lansa şi un scurtmetraj cu acelaşi titlu.