Fotografia pentru copii – curs foto în week-end, cu Simion Buia
https://www.ziarulmetropolis.ro/fotografia-pentru-copii-curs-foto-in-week-end-cu-simion-buia/

Simion Buia, unul dintre cei mai experimentaţi şi originali fotografi din România, susţine un curs de fotografie pentru copii, la Librăria Cărtureşti de pe Strada Pictor Arthur Verona, Bucureşti.

Un articol de Petre Ivan|23 martie 2015

E bine să îi învăţăm pe copii să fotografieze, deoarece creierul lor se va dezvolta diferit de al celorlalţi. Vor compune altfel imaginea dupa ce vor fi iniţiaţi în regulile de compoziţie, vor întelege altfel culorile după ce îşi vor însuşi lecţiile despre interpretarea culorilor în viziunea lui Goethe, vor înţelege viteza şi profunzimea de câmp – în fotografie, în artă. Şi probabil că vor fi ataşaţi toată viaţa de vizual – după aceste cursuri de fotografie pentru copii.

– Cursul este structurat pentru copii cu vârsta între 8 – 14 ani.

– Durează 1 lună, are 8 întâlniri de câte 2 ore sâmbăta + duminica.

– Total: 8 sesiuni /16 ore / 4 week-end-uri.

– Loc de desfăşurare: Cărtureşti, Strada Pictor Arthur Verona 13-15, București

– Zile de curs: sâmbăta şi duminica.

– Ore de curs: sâmbăta între orele 16-18 şi duminica între orele 10-12.

Trainerul fotograf este Simion Buia, tatăl unei fetiţe de aproape 7 ani – Martha – care este pasionată de fotografie şi care a deprins abilităţile, cunoştinţele şi pasiunea de la tatăl ei.

Copyright-Simion-Buia-Tel-0763654920-09456-777x516

Grupurile sunt formate din maximum opt copii, iar fiecare dintre ei va primi atenţia cuvenită. Fiecare copil va exersa cu un aparat foto pus la dispoziţie de Academia de Fotografie, ca atare nu e nevoie să îi cumpăraţi copilului un aparat foto.

Părinţii sau tutorul copiilor nu pot participa la curs, sunt însă bineveniţi să asiste la prima sesiune pentru a observa cum se simte copilul lor şi pentru a vedea abilităţile trainerului.

La sfarsitul cursului, fiecare copil va primi o diplomă de participare. Academia de Fotografie a programat urmatorul curs de fotografie pentru copii între 28 martie – 19 aprilie.

P9850449-copy-mic

Agenda

– Iniţiere în tehnica fotografică: aparatele de fotografiat: Compact, DSLR, Mirrorless
– Practică fotografică utilizând diferite moduri/scene ale aparatului compact
– Fotografierea de portret – utilizarea luminii naturale şi artificiale
– Proiectarea şi discutarea imaginilor de portret
– Obiectivele aparatului foto şi efectele sale: superangular, teleobiectiv, fisheye
– Exercitii practice utilizând diferite obiective

– Initiere in compozitie: fotografierea în natură la Muzeul Satului
– Înţelegerea diafragmei // Practică fotografică
– Înţelegerea timpului de expunere // Practică fotografică
– Înţelegerea sensibilităţii (ISO) // Practică fotografică
– Filmarea cu aparatul foto: ce trebuie să avem în vedere tehnic şi estetic

Copyright-Simion-Buia-Tel-0763654920-095541-777x516

Fotografia pentru copii – curs foto in week-end

Data cursului: 28 martie – 19 aprilie \ sâmbăta + duminica

Trainer: Simion Buia

Sambăta h: 16-18 / Duminica h: 10-12

Cărturesti, Strada Pictor Arthur Verona 13-15, București

Număr lecții: 8

Locuri disponibile: 8

Cost: 399 Lei +Tva

Direct info: Tel: 0763654920

25
/06
/21

VIAȚA SECRETĂ A TABLOURILOR Ziarul Metropolis vă invită la mici incursiuni în existenţa nevăzută, uitată sau ignorată a imaginilor care ne fascinează. Unele au schimbat istoria artei, altele au rămas ascunse printre poveşti.

18
/06
/21

Porumbel gulerat, fazan, coțofană, pitulice sfârâitoare, ciocănitoare, bufniță, stăncuță, pițigoi. Sunt câteva dintre cele 36 de specii monitorizate de Societatea Ornitologică Română în crângul verde din fața Muzeului Național de Artă Contemporană (MNAC).

15
/06
/21

Printre artiştii care au schimbat modul în care ne raportăm la artă se numără și Max Hermann Maxy (Brăila, 1895- Bucureşti, 1971). El este doar unul dintre artiștii români care au reușit să uimească o lume cu lucrările lor. Un articol de Mihaela Ion.

10
/06
/21

Anul 2021 este un an al aniversărilor multiple. 145 de la nașterea marelui sculptor al secolului XX, Constantin Brâncuși, 65 de ani de la aderarea României la UNESCO, precum și 65 de ani de la înființarea Comisiei Naționale a României pentru UNESCO (CNR UNESCO) sunt câteva evenimente care vor fi marcate prin manifestări speciale.

10
/06
/21

Joi, 10 iunie, de la 18:00, Acuarela (str. Polonă nr. 40, București) vă așteaptă la o documentare fotografică despre emoții și sentimente ținute sub mască. Ce spun ochii și cum suntem percepuți de ceilalți în timpul pandemiei?

09
/06
/21

Pe 9 iunie 2021, la ora 19.00, sunteți așteptați la o dezbatere care își propune să răspundă la mai multe întrebări: Ce profesii creative regăsiți în clustere și startup-uri? Care ar fi structura de organizare, specializările necesare și modalitatea de finanțare?

07
/06
/21

Luna iunie aduce un semnal de alarmă și un moment de introspecție trecătorilor care au drum pe B-dul Carol nr. 53 și își dau câteva minute să privească lucrările expuse în spațiul-acvariu al micuței galerii neconvenționale Celula de artă. Între 7 – 21 iunie gruparea Vertebra aduce instalația manifest numită „No Signal“ iar artista Bianca Ferăstrău lucrarea 5 TATTVAS, ce poate fi văzută între 21 iunie – 3 iulie.

07
/06
/21

Cea de a 17-a ediție a Nopții Muzeelor va avea loc sâmbătă, 12 iunie, la nivel național, și propune publicului expoziții, intervenții și experimente artistice, proiecții, spectacole, ateliere, concerte sau tururi interactive, dar și unele activări în mediul online.

02
/06
/21

Bucureștiul prinde culoare printr-o expoziție care îmbină natura și arta, într-o campanie susținută de gloTM. Aproape 1.000 de metri pătrați de ziduri vor fi transformați în opere de artă de către tinerii artiști români de la Sweet Damage Crew, în parteneriat cu One Night Gallery, în cadrul campaniei ”Eco Graffiti / Rebels with a Cause”, susținută de glo.

02
/06
/21

Avem onoarea să vă invitam la [În]toarcem cânepa spre viitor – primul eveniment multidisciplinar dedicat cânepii, cu expoziție de artă documentară, instalații, performance, conferințe și dezbateri pe teme de economie circulară, între 3-27 iunie, la Muzeul Național al Țăranului Român