Ziua Porților Deschise 2021 la Fundația Calea Victoriei
https://www.ziarulmetropolis.ro/ziua-portilor-deschise-2021-la-fundatia-calea-victoriei/

Sâmbătă, 12 iunie, Fundaţia Calea Victoriei organizează Ziua Porţilor Deschise 2021 şi anunţă reînceperea cursurilor la sediul său din inima Bucureştiului!

Un articol de Liliana Matei|10 iunie 2021

Evenimentul din acest an are loc atât fizic, la sediu, cât și online și le oferă iubitorilor de cultură din București și din alte orașe demouri gratuite pentru cele mai îndrăgite cursurile ale fundației.

Pe lângă cele 15 evenimente gratuite, cursanții sunt așteptați cu surprize și o promoție specială.

Dacă v-a fost dor să vă întâlniți cu oameni pasionați de aceleași subiecte, acum aveți ocazia de a participa în siguranță, fizic, la demo-uri pentru cursuri despre Leadership, Tarot, Branding personal, Istorie interbelică, Astronomie și Vorbire în public.

Ziua Porților Deschise e sărbătorită și în online! Comunitatea iubitorilor de cultură din toată lumea, formată pe parcursul a mai mult de un an de cursuri desfășurate în mediul virtual, poate participa online, pe zoom.us, la demo-uri despre Pictori celebri, Mitologie egipteană, Stima de sine, Scriere creativă, Artă contemporană, Cultură japoneză și Meditație.

Toate demo-urile desfășurate fizic sau online de Ziua Porților Deschise sunt gratuite, ai mai jos lista completă. Înscrierile se fac pe [email protected], menționând numele participantului și al demo-ului ales.

Fiecare participant înscris la un demo de Ziua Porților Deschise va primi la înscriere un VOUCHER de 50 DE LEI, pe care îl va putea folosi la una dintre Școlile de Vară din 2021.

Mai mult! În perioada 9 – 13 iunie 2021 vă puteți bucura de 15% REDUCERE la toate cursurile din programul fundației, desfășurate fizic sau online.

PROGRAM ZIUA PORȚILOR DESCHISE:

11.00

Demo online: Tamara de Lempicka – Pictorița Art deco – cu istoricul Monica Neațu

Demo la sediu: Vacantele Reginei Maria: de la Bran la Balcic – cu istoricul Anita Sterea

Demo la sediu: Strategii de leadership – cu trainerul Alin Comșa

Demo la sediu: Simboluri în Tarot – cu Andreea Lupu

12.00

Demo online: Mitologie Egipteană – Călătoria lui Osiris – cu Cristian Vechiu

Demo online: Construirea stimei de sine – cu Alice Cornea

Demo la sediu: How to be a lady in 2021 – cu Valentina Bălașa Ario

Demo la sediu: Primii pași în Branding personal – cu Dana Tudose Tianu

13.00

Demo online: Exerciții de scriere creativă pornind de la o imagine, un parfum sau o madlenă, precum Proust – cu Andra Samson

Demo online: Statusul artei contemporane. Despre Mircea Cantor (RO) și Damien Hirst (UK) – cu Mihaela Ion

Demo la sediu: Perioada interbelică şi mitul „epocii de aur” – cu istoricul Ionuț Mircea Marcu

14.00

Demo online: Miyazaki și lumile sale magice – cu Alice Teodorescu

Demo online: Exercițiu de meditație – cu Andreea Ionescu

Demo la sediu: Sistemul Solar și Soarele – cu Adrian Șonka

Demo la sediu: Rolul emoțiilor în vorbirea în public – cu Iulia Melinte

Oferta este valabilă pentru orice curs care începe în perioada 9 iunie – 31 august 2021, achitat în intervalul 9-13 iunie. Reducerea se aplică la costul întreg şi nu se cumulează cu alte oferte sau reduceri. Dacă te înscrii la un curs online, cu o zi înainte de data începerii primeşti pe adresa de mail lăsată linkul unde vei putea urmări cursul. Te rugăm, verifică în Spam sau Promoţii primirea mesajului.

Demo-urile și cursurile de la sediul Fundației se vor desfăşura în condiţii de siguranţă sanitară (dezinfectarea sălii, obligativitatea purtării măştii şi a respectării distanţei dintre cursanţi etc.), în conformitate cu reglementările în vigoare. Capacitatea sălii va fi redusă la 50%.

Fundația Calea Victoriei este singurul loc din București în care te poți dezvolta cu ajutorul artei și culturii printr-o diversitate mare de cursuri și evenimente culturale si interactive. De peste 14 ani ea inspiră prin arte și cultură și susține tinerii talentați.

Instituția a reușit să facă o muncă de pionierat în felul în care se organizează evenimentele culturale și, în timp, a devenit o academie în cadrul căreia peste 100 de cercetători, artiști și traineri s-au format ca lectori. Se mândrește cu peste 50 000 de cursanți care au participat la proiectele ei și cu peste 3000 de tineri care au beneficiat de burse (participare gratuită la cursurile preferate).

11
/03
/24

Artiștii selectați vor lucra timp de două luni la proiectelor lor, fiind găzduiți în Casa Albastră din satul Șona (jud. Brașov), casă restaurată în 2011 de către Fundația Ștefan Câlția. Proiect co-finanțat de AFCN, Șona AIR abordează modelul rezidențelor individuale, se adresează artiștilor din domenii culturale diverse, atât din România cât și internaționali, și susține […]

07
/03
/24

Pe 8 martie va avea loc primul eveniment al primăverii organizat de Celula de Artă, vernisajul expoziției „Călătoriile Spiritului”, semnată de artista Sorana Scortea. Evenimentul va avea loc începând cu ora 19:00 iar lucrările vor putea fi văzute până pe 7 aprilie, în vitrina Pop Up de la Kulterra Gallery, pe strada Știrbei Vodă nr. 104-106.

05
/03
/24

Pe data de 5 martie se dă startul unui nou apel deschis în cadrul proiectului Share, Tag or Dye, inițiat și coordonat de către Asociația Fotografică Allkimik, în parteneriat cu Asociația Culturală Marginal. Această inițiativă oferă artiștilor din întreaga lume oportunitatea de a-și împărtăși creațiile și de a se implica într-o experiență colectivă de artă

01
/03
/24

Scena Digitală, platforma online de teatru, film, muzică și dans a Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu (TNRS) vine cu o surpriză pentru public în luna martie. Iubitorii de teatru vor putea urmări online trei spectacole de excepție din cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu: „Arta de a povesti” de Alexis Michalik, „O catedrală plină cu orgi” – spectacolul de deschidere al FITS și „FAUST: tribut”.

01
/03
/24

Teatrul de Balet Sibiu prezintă sâmbătă, 2 martie, începând cu orele 19:00, spectacolul de teatru-dans „Despre noi/About Us”. Regia și scenariul poartă semnătura lui Beatrice Rancea, coregrafia Dragoș Roșu și Beatrice Rancea, interpretează Teatrul de Balet Sibiu, cu participarea actorilor Naționalului bucureștean Iuliana Moise și Claudiu Bleonț.

29
/02
/24

Teatrul Masca și grupul de creație sonoră „Immersonic” vă invită la sediul din Bd. Uverturii Nr. 14, la primul eveniment din seria de „sinestesis live / incursiuni în sinele total”, o întâlnire de creație spontană între scriitori (poeți și prozatori) activi pe scena literară românească și artiști sau performeri din domeniul sunetului.

28
/02
/24

Romanian Design Week, festivalul multidisciplinar dedicat industriilor creative, organizat de The Institute și prezentat de UniCredit Bank, lansează apelul de înscrieri în circuitul RDW Design GO!.

28
/02
/24

Asociația Tangent, în parteneriat cu Teatrul Excelsior, Teatrul Național „I.L. Caragiale”, Casa Kerim și LiterNet, a lansat miercuri, 21 februarie, un open call pentru actori și actrițe din București, cu vârste cuprinse între 20 și 30 de ani, pentru formarea distribuției spectacolului EMAUS, după romanul omonim al scriitorului italian Alessandro Baricco.

28
/02
/24

“Lacul Lebedelor”, cel mai faimos spectacol de balet al tuturor timpurilor, revine în acest weekend pe scena Sălii Palatului din București, având în rolurile principale pe balerinii Rin Okuno și Robert Enache, alături de ansamblul Operei Naționale București. Reprezentația de la începutul lunii decembrie a fost primită cu entuziasm de către publicul prezent, aceasta fiind sold-out.

28
/02
/24

“Mamma Mia!”, cel mai faimos musical din România, revine weekend-ul acesta pe scena Sălii Palatului din Capitală, într-o nouă reprezentație de zile mari, asta după ce în ultimii cinci ani spectacolul a fost văzut de peste 80.000 de români. Până acum producția a avut nu mai puțin de 33 de reprezentanții în țara noastră, în nouă orașe, dintre care doar 20 în București, unde fiecare spectacol a fost sold-out de fiecare dată.

22
/02
/24

„Invit tinerii să vadă ceva rar, deosebit - prima expoziție organizată în România despre imaginea samuraiului văzută de cei mai importanți artiști japonezi din perioadele Edo și Meiji”, a spus avocatul George Șerban, colecționar de stampe japoneze, la vernisajul expoziției „Samurai. Legendele Japoniei”, care a avut loc pe 21 februarie, la Muzeul Brukenthal din Sibiu, cu sprijinul JTI.