Fotografia și ce e dincolo de mască
https://www.ziarulmetropolis.ro/fotografia-si-ce-e-dincolo-de-masca/

Joi, 10 iunie, de la 18:00, Acuarela (str. Polonă nr. 40, Bucureşti) vă aşteaptă la o documentare fotografică despre emoţii şi sentimente ţinute sub mască. Ce spun ochii şi cum suntem percepuţi de ceilalţi în timpul pandemiei?

Un articol de Liliana Matei|10 iunie 2021

Concluziile cercetării fotografice vor fi trase la expoziție. Fiecare fotografie va fi însoțită de un text al subiectului, iar vizitatorii vor observa relația dintre percepția emoției ochilor și emoția reală a subiecților.

Subiecții studiului foto: Ariel Constantinof, Carla Teaha, Dragoș Gurarosie, Raisa Beicu, Mihnea Ghilduș, Stella Badea, Mihaela Simirea, Andrei Barbu, Alexandra Betiu, Vania Pierșinaru, Petre Fumuru, Alina Cristache.

Florin Cristache este un fotograf profesionist care scrie povești prin fotografii scoase din tipare fiind mereu atras de proiecte atipice. Absolvent al Facultății de Arhitectură, Florin îmbină fotografia și arhitectura prin lentilele aparatului concentrându-se pe simplitate și concept.

Ștefan Vartolomei este fotograf profesionist de 15 ani și a debutat cu fotografia de eveniment. Ulterior, a fost comisionat pentru proiecte comerciale, însă fotografia de artă îi pune creativitatea la încercare în fiecare zi.

Eveniment realizat în aer liber în condiții de siguranță în cadrul Romanian Design Week – RDW DESIGN GO.

21
/07
/22

Deși am trecut prin doi ani de pandemie, iar anul 2022 a început cu un război, oamenii de bine continuă să se mobilizeze pentru a-i susține pe cei în nevoie. În primele șase luni ale acestui an, pe platforma Galantom s-au făcut 10.707 donații, în valoare totală de 1.620.231 lei. Donațiile au fost strânse în cadrul a 1.241 de campanii individuale inițiate de oameni de bine, galantomi, care și-au mobilizat apropiații pentru cauzele în care cred cu tărie.

18
/07
/22

Ziarul Metropolis vă oferă o selecție de 22 de imagini de la Art Safari 2022, eveniment care aduce la București expozițiile străine „Picasso, Dalí & Falla. Le tricorne” și „Barbara Klemm. Light and Dark. Photographs from Germany” și ne invită în universul unor artiști români precum Marcel Iancu, Theodor Aman și Irina Dragomir. Până pe 7 august, la Palatul Dacia-România din Strada Lipscani nr. 18-20!

07
/07
/22

La începutul săptămânii viitoare, luni, 11 iulie, începând cu ora 20.00, Institutul Cervantes din București invită publicul iubitor de cultură la sediul său la un eveniment în aer liber: vernisaj, vizionare de filme și sangría. Evenimentul va avea loc în El Patio, curtea interioară a Institutului, unde artistul vizual Pisica Pătrată a realizat o nouă intervenție murală.

05
/07
/22

15 profesioniști de top din domeniul cultural, marketing și antreprenoriat au acceptat invitația de a deveni mentori la prima ediție Whatifany, programul inovator de orientare profesională dedicat liceenilor. Un demers educațional gândit ca o completare a eforturilor depuse de-a lungul celor 12 ani de studiu, programul debutează cu o ediție-pilot în luna septembrie, la București. Organizat în două etape, începând cu luna septembrie, Whatifany le va oferi participanților șansa de a interacționa atât cu experții din cele trei domenii, cât și cu mediile profesionale în care aceștia activează, în cadrul unor stagii de internship.