Frumoasa călătorie a urşilor panda povestită de un saxofonist care avea o iubită la Frankfurt – în această seară, la TVR
https://www.ziarulmetropolis.ro/frumoasa-calatorie-a-ursilor-panda-povestita-de-un-saxofonist-care-avea-o-iubita-la-frankfurt-in-aceasta-seara-la-tvr/

Iubitorii teatrului pot viziona, în această seară, de la ora 20.10, pe TVR 2 şi TVR HD, “Frumoasa călătorie a urşilor panda povestită de un saxofonist care avea o iubită la Frankfurt”, de Matei Vişniec, preluare a spectacolului produs de compania UNTEATRU.

Un articol de Petre Ivan|1 februarie 2016

Matei Vişniec s-a născut la Rădăuţi, în 29 ianuarie 1956. De acolo a plecat să afle cum e lumea. Şi să o povestească. Prin scris, prin personaje, prin situaţii.

Timpul a trecut repede, dar structural vorbind eu sunt tot acelaşi, omul generaţiei ’80. Cred în literatură, care este un spaţiu de rezistenţă. Prin literatură putem rezista împotriva unor forme de manipulare cum este societatea de consum, orânduirea comercială. Lumea de astăzi este condusă de negustori, nu de filozofi, nu de scriitori. Negustorii sunt cei care creează mondializarea. Rezistăm prin literatură. Dacă vrem sa înţelegem ceva, citim. – Matei Vişniec

Frumoasa călătorie a urşilor panda povestită de un saxofonist care avea o iubită la Frankfurt – INFO

Distribuţie:frumoasa

Ea – Iolanda Covaci

El – Marius Călugăriţa

Coregrafie: Galea Bobeicu

Pantomimă: Adrian Nour

Muzica: Mihai Prejban

Regia: Cătălina Buzoianu

Regia TV: Tudor Chirilă

Teatrul de televiziune este un proiect coordonat de CASA DE PRODUCŢIE TVR şi difuzat pe TVR 2 în fiecare seară de luni.

Foto: Frumoasa călătorie a urşilor panda povestită de un saxofonist care avea o iubită la Frankfurt

08
/11
/23

Ritmuri de jazz românesc au surprins asistenţa la Marea Sală UNESCO, cu ocazia alegerii ambasadoarei României, excelența sa doamna Simona Miculescu, în funcția de președinte al UNESCO.

06
/11
/23

În 2023 se aniversează 190 de ani de la nașterea unuia dintre cei mai mari compozitori: JOHANNES BRAHMS. Născut la Hamburg, pe 7 mai 1833, Brahms este considerat, alături de Bach și Beethoven, unul dintre cei trei mari „B” ai muzicii clasice: „Cred în Bach – Tatăl, Beethoven – Fiul și Brahms – Duhul Sfânt al muzicii” – spunea marele dirijor german Hans von Bülow.

03
/11
/23

Fundația Culturală „Camil Petrescu” (FCCP) continuă să construiască contexte pentru un dialog profesional bogat în mediul teatral autohtom, lansând, astăzi, 3 noiembrie 2023, un nou proiect – un podcast realizat de Zomir Dimovici.