Frumoasa și Bestia – De pe Broadway, în premieră pe scena unui teatru din România
https://www.ziarulmetropolis.ro/frumoasa-si-bestia-de-pe-broadway-in-premiera-pe-scena-unui-teatru-din-romania/

În premieră, Naţionalul timişorean pune în scenă musicalul Disney Beauty and the Beast / Frumoasa şi Bestia, o poveste care a emoţionat generaţii întregi. Teatrul Naţional a cooptat Opera Naţională Română în această aventură, într-o nouă coproducţie de succes a celor două instituţii de cultură din Timişoara.

Un articol de Petre Ivan|25 septembrie 2015

Muzica aparține compozitorului Alan Menken, versurile sunt creația lui Howard Ashman și Tim Rice, pe un text de Linda Woolverton, iar traducerea în limba română este semnată de Geanina Jinaru-Doboș.

Distribuția reunește actori, muzicieni și balerini: Cristina Vlaicu, Matei Chioariu, Victor Bucur, Doru Iosif,  Alexandru Pîntea, Alina Ilea, Daniela Bostan, Adrian Jivan, Iulian Iosip, Loredana Borlovan, Alina Chelba, Sabina Bijan, Diana Nițu, Bogdan frumoasa si bestiaSpiridon, Devis Alăzăroae, baletul, corul și orchestra Operei Române.

Cu toții, indiferent de specializarea lor, interpretează, cântă și dansează.

Regia spectacolului este semnată de Somogyi Szilard (Budapesti Operettszínház / Teatrul de Operetă din Budapesta), secondat de Bori Támas (regizor cu un portofoliu impresionant).

Conducerea muzicală aparține lui David Crescenzi (Opera Națională Română din Timișoara). Coregrafia aparține Evei Duda (una din cele mai respectate coregrafe din generația ei), costumele sunt creația designerului Alina Lățan, iar video-designul este semnat de Lucian Matei.

Premiera va avea loc miercuri, 30 septembrie, de la ora 19, în Sala Mare a Teatrului Național, fiind urmată joi, 1 octombrie, de o a doua reprezentație.

Biletele s-au pus în vânzare la Agențiile Teatrului Național (Agenția „Mărășești”, str. Mărășești nr. 2 și Agenția „Sala 2”, Parcul Civic, orar marți – duminică, între orele 11 și 19) și online, pe www.tntimisoara.com.

Fotoi: Frumoasa si Bestia – Adrian Pîclișan / TNTm

05
/02
/24

Prima premieră a anului 2024 la Teatrul EXCELSIOR (singurul teatru din București dedicat adolescenților și tinerilor) este spectacolul PTERODACTILI de Nicky Silver, o producție în regia lui Radu Iacoban și scenografia lui Tudor Prodan.

05
/02
/24

Editura Humanitas Fiction vă așteaptă marți, 6 februarie, ora 19.00 la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr.38) la lansarea romanului Borges și eu de Jay Parini, recent apărut în colecția „Raftul Denisei“ coordonată de Denisa Comănescu, în traducerea lui Mihnea Gafița, un road novel care emană o nesfârșită admirație pentru unul dintre cei mai îndrăgiți scriitori ai secolului XX, un roman ce are la bază întâmplări petrecute în primăvara anului 1971.

04
/02
/24

NOU Un singur personaj, în care coabitează două ființe diferite, chiar opuse. Un singur monolog, lung, rostit de doi actori, într-un spectacol nou intrat în portofoliul Teatrului Metropolis, în urma concursului pentru debutanți, “StarT”

02
/02
/24

Jurnalismul de investigație din Balcani, Europa Centrală, țările Parteneriatului Estic, precum și Cipru și Malta, a întâmpinat numeroase provocări în ultimii ani. În multe țări din regiune, peisajul media este plin de (auto-)cenzură, iar inițiativele independente și critice sunt insuficiente. Jurnaliștii se confruntă deseori cu amenințări, hărțuire și acțiuni legale, ceea ce le restricționează tot mai mult capacitatea de a documenta și raporta problemele acute din societatea actuală.

02
/02
/24

În perioada 5 – 23 februarie 2024, Elite Art Gallery vă invită la expoziția artistului Leo Dolghier Oleg, „Symbiosis”, curatoriată de istoricul de artă, Felicia Acsinte. În cadrul vernisajului, care va avea loc pe data de 8 februarie, începând cu ora 18:00, expoziția va fi îmbogățită cu un element interactiv și dinamic, prezentat de artistul performer, Alexandru Medinschi, completând astfel călătoria vizuală printr-o experiență captivantă.

02
/02
/24

„Apropo de poveste” este despre poveste, poveștile în care credem cu toții și pe care ne place să le ascultăm. Dar povești reale, din socialul imediat. Proiectul propune un laborator de teatru dedicat tinerilor absolvenți, care combină ateliere pe estetici teatrale neconvenționale (măști, teatru-dans, teatru de animație) cu tematici sociale pentru a produce două producții noi de teatru, inovatoare.