Furia lui Brad Pitt spulberă box officeul românesc
https://www.ziarulmetropolis.ro/furia-lui-brad-pitt-spulbera-box-officeul-romanesc/

După ce a debutat ca lider în box office-ul american, Furia: Eroi anonimi conduce detaşat şi clasamentul încasărilor din România, unde a generat venituri de 557.000 RON, fiind vizionat în weekendul de lansare de aproximativ 30.000 de spectatori.

Un articol de Petre Ivan|29 octombrie 2014

Distribuit în cinematografele din toată ţara de Freeman Entertainment, Furia: Eroi anonimi a fost lansat simultan pe 60 de ecrane şi a fost urmat în topul încasărilor de filmul Dracula: Povestea nespusa, care a cumulat 228.437 RON în box office-ul de weekend, fiind vizionat în cea de-a patra săptămână de la lansare de 12.207 spectatori.

Pe locul trei în clasamentul filmelor aflate pe marile ecrane din Romania s-a situat horror-ul Annabelle, un film lansat în cinematografe de Freeman Entertainment şi care la finalul celui de-al doilea weekend a reprezentat opţiunea cinematografică a 10.236 de spectatori, aducând în plus 180.908 RON la box office-ul său total.

O experienţă cinematografică explozivă, Furia: Eroi anonimi aduce în rolurile principale o distribuţie excelentă, alături de Brad Pitt interpretând de această dată Shia LeBoeuf, Logan Lerman, Michael Pena şi Jon Bernthal.

În regia lui David Ayer, Furia: Eroi anonimi a fost catalogat de presa internaţională drept ,,unul dintre cele mai bune filme despre război din ultimii 30 de ani”.

Acţiunea filmului îl plasează în prim plan pe Brad Pitt, care îl interpretează pe Wardaddy, un sergent deja înrăit de experienţa războiului, care se află la comanda unui tanc Sherman supranumit Furia şi a unui echipaj format din 5 oameni. Misiunea lor este una mortală. Depăşiţi numeric şi cu muniţie insuficientă, Wardaddy şi oamenii lui, printre care şi un soldat începător care a ajuns cu forţa în acest pluton, au slabe şanse de izbândă în eroicele lor încercări de a da lovitura de graţie trupelor naziste.

Foto: Furia – Freeman Entertainment

27
/10
/22

În cele 4 zile de festival au fost peste 300 de oameni în public, în cele 3 locații: la Cinema Victoria, Faber și Facultatea de Arte și Design. Festivalul a fost deschis cu “Pentru minte tu ești Ceaușescu“, în regia lui Sebastian Mihăilescu, care a avut asociat și primul Q&A al festivalului, și s-a încheiat la Faber, cu proiecția filmului „Alb pe Alb”, în regia lui Viera Čákanyová.

26
/10
/22

În luna noiembrie, la History Channel puteţi urmări un documentar despre istoria Colosseumului (cea mai celebră arenă din toate timpurile), cum este viața trăită în munți, ce știa omenirea în antichitate despre extratereștrii și cum s-au păstrat până astăzi legendele faraonilor.

25
/10
/22

După un turneu sold out al echipei în mai multe orașe din țară, filmul Capra cu Trei Iezi intră oficial în cinematografe pe 28 octombrie, în weekendul de Halloween. Bazat pe povestea lui Ion Creangă, filmul a fost primit de public cu surprindere și nostalgie: scenariul respectă basmul lui Creangă, care este, în fond, o poveste de groază, nu neapărat una de adormit copiii. În rolurile principale joacă Maia Morgenstern și Marius Bodochi, iar regia este semnată de Victor Canache.

21
/10
/22

Duminică, 23 octobrie, de la 18.30, la Cinema Astra va avea loc proiecția filmului documentar dedicat Brașovului, realizat de tinerii care au participat la cursurile „Be-Brașov: retrocedarea emoțiilor I memoria orașului”. Participanții la eveniment vor asista și la o reprezentație de tip teatru verbatim și la o expoziție cu fotografii din Brașov.

20
/10
/22

„Oameni de treabă” / „Men of Deeds”, noul film al regizorului Paul Negoescu, cu Iulian Postelnicu, Vasile Muraru, Anghel Damian și Crina Semciuc în distribuție, va avea o avanpremieră specială în cadrul Les Films de Cannes à Bucarest, sâmbătă, 22 octombrie.

19
/10
/22

CRONICĂ DE FILM După câteva încercări nereuşite de-a lungul anilor de-a face un horror românesc inspirat din literatură sau folclor (de la moroi la vampiri), iată în sfârşit un film căruia nu îi este ruşine să scoată capul în lume - „Capra cu trei iezi”, un debut independent realizat de Victor Canache, care acum câţiva ani lansa şi un scurtmetraj cu acelaşi titlu.