Gainsbourg, Coogan și Fassbender în Competiția Comedy Cluj 2014
https://www.ziarulmetropolis.ro/gainsbourg-coogan-si-fassbender-in-competitia-comedy-cluj-2014/

Jurnalişti puşi în situaţii extreme, soldaţi reîntorşi din Afghanistan, efectul misiunii NASA pe Lună asupra unei comunităţi de provincie, un fost cercetător devenit gangster, femei la putere versus bărbaţii la îndeletniciri domestice, un profesor de engleză pornit în căutarea lui John Lennon sunt doar câteva dintre personajele celei mai importante secţiuni, Competiţia Internaţională, a celei de-a VI-a ediţii a Comedy Cluj.

Un articol de Petre Ivan|24 septembrie 2014

8 lungmetraje intră în competiția celei de-a VI-a ediții a Festivalului Internațional de Film Comedy Cluj (10 – 19 octombrie), filme în care spectatorii se vor reîntâlni cu actori precum Charlotte Gainsbourg, Steve Coogan, Michael Fassbender sau Javier Cámara.

După recentele colaborări cu Pedro Almodovar pentru „Los Amantes Pasajeros / Amanții pasageri” sau Julio Mendem pentru „Lucia y el sexo / Lucia și sexul”, Javier Cámara revine pe ecrane în multipremiatul lungmetraj de la Premiile Goya din acest an, “Living is easy with your eyes closed / Vivir es fácil con los ojos cerrados”.

Prezentat în premiera mondială la Festivalul Internațional de la Palm Springs unde a fost recompensat cu premiul Cine Latino, lungmetrajul semnat de David Trueba spune povestea lui Antonio (Javier Cámara) care pornește într-o călătorie plină de surprize pentru a-l reîntâlni pe John Lennon și a-i propune ceva neobișnuit.

Celebrul Steve Coogan, cunoscut publicului din România pentru rolul său din “Philomena” lui Stephen Frears, interpretează celebrul personaj fictiv al lui Alan Partridge. Creat și interpretat de Coogan pentru diverse programe de radio și televiziune BBC încă din 1991, “Alan Partridge” ajunge pe marile ecrane în comedia de lungmetraj ce îi poartă numele, sub semnătura regizorului Declan Lowney.

Proaspăt angajat într-o stație radio de provincie, luat drept ostatic de un coleg de breaslă proaspăt concediat, Partridge devine intermediarul dintre fostul coleg înarmat, întregul personal sechestrat și poliția locală. Comunitatea are ochii ațintiți spre el și totuși, Partridge spune ceva ce va regreta mai târziu. O producție

Jacky In The Women Kingdom

Jacky In The Women Kingdom

recompensată cu premiul pentru Cea mai bună comedie la Empire Awards.

Michael Fassbender este o apariție absolut surprinzătoare în lungmetrajul “Frank” regizat de Lenny Abrahamson. Interpretează un misterios și enigmatic muzician. Genial și excentric, ascuns sub un uriaș cap rotund cu trăsături pictate, Frank încearcă să țină o trupă de muzică alternativă, aproape nefuncțională. Toate acestea până când Jon, o tânără speranță, face tot posibilul să salveze formația de la dispariție.

În “Jacky în regatul femeilor/Jacky au royaume des filles” regizat de Riad Sattouf, Charlotte Gainsbourg joacă rolul unei femei autoritare din Republica Democratică Bubunne care își condamnă oponenții la spâzurătoare. În această țară ciudată, femeile sunt la putere, în vreme ce bărbații, îmbrăcați în robe din cap până în picioare, au îndatoriri domestice.

Îndrăzneț și inovator, distins la Festivalul Internațional de la Rotterdam cu Premiul MovieZone, “Jacky în regatul femeilor / Jacky au royaume des filles” spune povestea unui tânăr ce visează să se căsătorească cu fiica liderei țării, lucru pentru care trebuie să depășească o mulțime de obstacole.

Festivalul Internațional de Film Comedy Cluj va prezenta publicului peste 150 de producții, workshop-uri dedicate pasionaților de film și nu numai. Peste 100 de invitați sunt așteptați la Cluj de-a lungul celor 10 zile de festival.

Foto: Comedy Cluj – comedycluj.ro

12
/07
/16

INTERVIU Născut în 1992, Ion Indolean este critic de cinema şi, mai nou, regizor. Primul său film, experimentalul „Discordia”, a câştigat premiul pentru cel mai bun debut românesc la TIFF. „Nu-mi plac regulile, convenţiile, normele”, spune Ion Indolean, a căruit radicalitate i-a intrigat pe mulţi dintre cei care i-au văzut filmul.

12
/07
/16

„Caravana filmului românesc – Capodopere ale cinematografiei naţionale” continuă periplul prin ţară după ce, timp de o săptămână, publicul din Tulcea a fost invitat să vizioneze unele dintre cele mai frumoase filme româneşti realizate în ultimii ani.

11
/07
/16

Un concert al trupei Blazzaj, prezentarea unei noi lucrări video-muzicale semnate de Thy Veils, un workshop de film documentar susţinut de regizorul Răzvan Georgescu şi un atelier de bandă desenată coordonat de ilustratoarea Sorina Vazelina sunt evenimentele conexe proiecţiilor de film la cea de-a treia ediţie a Festivalului Ceau, Cinema!, care are loc între 14 şi 17 iulie la Timişoara şi Gottlob.

07
/07
/16

Programul intitulat „Revoluție în realism. Noul cinema românesc” găzduit în iunie de faimosul centru cinematografic de pe malul Tamisei, British Film Institute, se va încheia in iulie cu trei proiecții suplimentare, găzduite de ICR Londra în cadrul unei secțiuni speciale a Cinematecii românești. Astfel, în 7, 11 și 14 iulie vor avea loc proiecțiile filmelor „California Dreamin’’” (2007), în regia lui Cristian Nemescu, „Francesca” (2009), în regia lui Bobby Păunescu, și „Domestic” (2011), în regia lui Adrian Sitaru.

07
/07
/16

Au trecut mulţi ani de când cel cunoscut ca Tarzan a părăsit jungla africană şi şi-a asumat o nouă identitate ca Lordul Greystoke, John Clayton al III-lea. Warner Bros. Pictures şi Village Roadshow prezintă „Legenda lui Tarzan”, un film cu Alexander Skarsgard, Samuel L. Jackson, Margot Robbie, Djimon Hounsou, Jim Broadbent şi Oscar Christoph Waltz.

06
/07
/16

Scarlett Johansson este actrița ale cărei filme au avut cele mai mari încasări de-a lungul timpului. Potrivit portalului Box Office Mojo, filmele în care Johansson a jucat au generat încasări de peste 3,3 miliarde de dolari în cinematografele nord-americane.

06
/07
/16

„Bacalaureat”, filmul care i-a adus lui Cristian Mungiu premiul de regie la Cannes, „România: patru patrii”, cel mai nou documentar al lui Alexandru Solomon, și o proiecție aniversară cu „Marfa și banii”, de Cristi Puiu, în prezența actorului Alexandru Papadopol se numără printre evenimentele dedicate cinematografiei române la cea de-a treia ediție a Festivalului Ceau, Cinema! de la Timișoara și Gottlob (14-17 iulie).

05
/07
/16

Regizorul iranian Abbas Kiarostami a decedat la Paris la vârsta de 76 de ani. Kiarostami, care a câștigat Palme d'or la Cannes în 1997 pentru filmul Taste of Cherry , a părăsit Teheranul săptămâna trecută pentru a se trata în Franța. Agenția oficială de știri iraniană IRNA a anunțat că rămășițele sale vor fi repatriate în Iran pentru a fi înhumate.

04
/07
/16

Comedia de succes „Două lozuri”, de Paul Negoescu, thriller-ul german „Victoria”, de Sebastian Schipper, care a încântat publicul şi critica la Festivalul de la Berlin în 2015, şi „Belgica”, noua dramă a belgianului Felix van Groeningen, se numără printre surprizele celei de-a treia ediţii Ceau, Cinema! (14-17 iulie).

02
/07
/16

Sâmbătă, pe 2 iulie, are loc Noaptea Lungă a Filmelor Scurte, evenimentul care pune pe acelasi ecran scurtmetraje premiate la Oscar, Cannes, Sundance sau Cesar, mai exact 28 de povești din 15 colțuri ale lumii. În București maratonul va aduce la viață Pavilionul Central Romexpo, devenit astfel cel mai mare spațiu cinematografic neconvențional, cu 10.000 de metri pătrați dedicați filmelor scurte. Accesul la eveniment se face începând cu ora 20.00 iar proiecțiile încep la ora 21.00.

01
/07
/16

A 89-a ediție a galei premiilor Oscar se va desfășura în 26 februarie 2017 la Los Angeles, a anunțat joi Academia care organizează marea sărbătoare a filmului. Lista completă a nominalizărilor va fi dezvăluită în 24 ianuarie, după un vot deschis între 5 și 13 ianuarie celor circa 6.200 de membri ai Academiei de arte și științe cinematografice.

01
/07
/16

Din 22 iulie, Transilvania Film aduce pe marile ecrane din România Francofonia, cel mai recent film al renumitului regizor rus Alexander Sokurov. Câștigător al Premiului Fedeora pentru Cel mai bun film european la Festivalul de la Veneția și proiectat la Toronto, San Sebastian, Londra, Salonic sau Göteborg, Francofonia explorează un episod controversat din timpul celui de-al doilea război mondial: soarta operelor de artă din Muzeul Luvru, în timpul ocupației naziste.