Gala 5 licee – 5 teatre 2017
https://www.ziarulmetropolis.ro/gala-5-licee-5-teatre-2017/

Marţi, 5 decembrie 2017, începând cu ora 17:00, la Sala Studio a Teatrului Naţional I.L. Caragiale din Bucureşti va avea loc Gala şi concursul proiectului dedicat elevilor, 5 licee – 5 teatre, aflat anul acesta la ediţia a 7-a. Cinci trupe de teatru din alte cinci licee din capitală vor urca pe scena TNB, pentru a prezenta piesele pregătite pe parcursul proiectului derulat începând cu luna octombrie.

Un articol de Petre Ivan|30 noiembrie 2017

ECDL ROMANIA, alături de UNITER, Primăria Municipiului Bucureşti şi Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti şi teatrele partenere, Teatrul Naţional I.L. Caragiale Bucureşti, Teatrul Mic, Teatrul Ion Creangă, Teatrul Evreiesc de Stat şi Teatrul Metropolis, vă invită să îi aplaudăm pe tinerii artişti.

5 licee – 5 teatre este un proiect educaţional de tradiţie, ce susţine implicarea liceenilor în activităţi culturale, prin accesul acestora în instituţii şi la piese de teatru, provocându-i în acelaşi timp la un concurs de spectacole.

Cinci teatre şi-au deschis stagiunea pentru alţi 150 de elevi din cinci licee din capitală, între care şi membri ai trupelor de teatru din şcoli. Aceştia au vizionat gratuit piese din programul fiecăruia dintre teatrele partenere în proiectul 5 licee – 5 teatre:Teatrul Naţional I.L. Caragiale Bucureşti, Teatrul Evreiesc de Stat, Teatrul Ion Creangă, Teatrul Tineretului Metropolis şi Teatrul Mic.

Noile şcoli participante la această ediţie 5 licee – 5 teatre sunt: Liceul Teoretic Nicolae Iorga, Colegiul Naţional Bilingv George Coşbuc, Colegiul Naţional Mihai Eminescu, Colegiul Naţional Octav Onicescu, Liceul Teoretic Tudor Vladimirescu.

Şi de data aceasta, trupele de liceeni au fost coordonate de către teatre în punerea în scenă a unei piese scurte pe temaGala 5 licee Drepturile omului. Demersul lor se va finaliza marţi, 5 decembrie 2017, cu reprezentaţiile, jurizarea şi premierea celor cinci piese de teatru realizate de liceeni, în cadrul Galei 5 licee – 5 teatre.

Tinerii vor avea ocazia să urce pe scena unui important teatru din România şi să joace în faţa unui juriu format din profesionişti, între care reprezentanţi ai teatrelor partenere şi UNITER.

De la prima ediţie ce a început în anul 2011 la iniţiativa ECDL ROMANIA, peste 1000 de elevi din 30 de licee bucureştene diferite au participat la 5 licee – 5 teatre.

Educaţia alternativă are o importanţă esenţială pentru dezvoltarea tinerilor, care trebuie să fie în continuare îndreptaţi către valori reale şi corecte, inclusiv către valori culturale. Iniţiativele ECDL promovează dezvoltarea echilibrată a tinerilor, care urmăresc cariere şi certificări internaţionale, înţelegând însă şi actul de cultură, ca o completare a cunoştinţelor şi competenţelor acumulate în şcoală.

Vă aşteptăm marţi, 5 decembrie 2017, ora 17:00, la Sala Studio a Teatrului Naţional I.L. Caragiale Bucureşti.

Puteţi afla mai multe informaţii despre proiectul 5 licee – 5 teatre pe www.ecdl.ro .

ECDL – European Computer Driving Licence – standardul internaţional pentru certificarea competenţelor digitale.

Pentru detalii suplimentare, vă rugăm contactaţi: Irinuca Văduva, Coordonator proiect (Tel.: 0213169922 / E-mail: irinuca.vaduva@ecdl. ro)

*

Gala 5 licee – 5 teatre. Program

TNB Sala Studio, 5 decembrie 2017

17:00 – Deschidere eveniment

17:15 – “The kids are all right ( Elevii sunt în regulă)” de Daniel Chirilă – COLEGIUL NAȚIONAL OCTAV ONICESCU în colaborare cu Teatrul Mic

17:45 – “Eu când vreau să fluier, fluier” de Andreea Vălean – COLEGIUL NAŢIONAL BILINGV GEORGE COŞBUC în colaborare cu Teatrul Ion Creangă

18:15 – “În largul mării” după Slawomir Mrozek – LICEUL TEORETIC NICOLAE IORGA în colaborare cu Teatrul Evreiesc de Stat

18:45 – “Procesul mauimuţelor” (titlu original Inherit the Wind) după Jerome Lawrence şi Robert E.Lee – LICEUL TEORETIC TUDOR VLADIMIRESCU în colaborare cu Teatrul Tineretului Metropolis

19:15 – “Vreau roua pe picioare” creaţie proprie colectivă – COELGIUL NAŢIONAL MIHAI EMINESCU în colaborare cu Teatrul Naţional I.L. Caragiale Bucureşti

19:35 – 20:00 – Pauză (Jurizare)

20:00 – 20:30 – Premiere

Foto: Gala 5 licee, 5 teatre 2017 – facebook

27
/07
/23

August Film este o companie nouă de distribuție a cărei misiune este să aducă publicului din România filme care spun povești personale, filme care au curajul să vorbească despre subiecte incomode, păstrându-și în același timp abordarea umană, plină de emoții autentice, cu care te poți identifica ușor, filme care inspiră - pe scurt, filme pe care cineva le-ar recomanda oamenilor pe care-i iubește.

27
/07
/23

Festivalul Internațional de Film Independent ANONIMUL va fi deschis anul acesta de cel mai nou film al câștigătorului primului trofeu al său. În 2004, la prima ediție, filmul câștigător al competiției de lungmetraj era „Buongiorno, note” în regia lui Marco Bellocchio care revine pe marele ecran de la Sfântu Gheorghe, după douăzeci de ani, cu „Kidnapped” – povestea unui tânăr evreu răpit și convertit la catolicism în 1858.

27
/07
/23

Corina Chiriac, una dintre legendele muzicii românești, va urca în septembrie pe scena celui mai important eveniment din industria muzicală - Mastering The Music Business. Aceasta va sta de vorbă cu Dan Fințescu, unul dintre organizatorii MMB și moderatorul principal al evenimentului, cu care va povesti despre cei 50 de ani de carieră, despre momentele definitorii, despre decizii, inspirație și dificultăți, despre succes și lumea artistică a anilor trecuți.

26
/07
/23

Toamna se numără... serialele audio, bineînțeles. În perioada 15.09.2023 – 30.10.2023, Asociația Șangri-La Artistic Ground în co-producție cu Societatea Română de Radiodifuziune - Teatrul Național Radiofonic lansează Orbis, serial audio care spune povestea unui grup de jurnaliști ce luptă împotriva unui sistem corupt, înțesat de mistere și întorsături neașteptate de situație.

26
/07
/23

O actriță care vorbește despre frică și despre lupta cu ea, despre șoapte timbrate și despre organul ei preferat de gândire: inima, într-un interviu sub formă de alfabet care o deslușește delicat și în profunzime: Antoaneta Cojocaru.

25
/07
/23

Pregătirile pentru Analogue Festival 2023 sunt în toi. Peste exact o lună, pe 25 august, pe platoul Făget de lângă Mioveni, vom da startul celei de-a doua ediții a festivalului, care propune publicului evadarea în natură și muzică. Anul acesta, pe lângă deja mult-așteptatele ridicări cu balonul cu aer cald sau activările-surpriză ale sponsorilor și partenerilor, organizatorii și-au propus să transforme locul într-un uriaș board game.

25
/07
/23

Această ediție a revistei Teatrul azi și-a dedicat accentele unui univers special al scenei: teatrul de animație, privit ca un act artistic mereu în transformare, în expansiune, nuanțat cultural, ideatic și estetic. Fiind o primă abordare amplă a acestei zone artistice în paginile revistei, coordonatorii acestui dosar, criticii de teatru Irina Zlotea și Octavian Szalad au ales să păstreze un profil general, dedicat actualității teatrului de păpuși și marionete din România și din lume.

25
/07
/23

De azi și până duminică, pe 30 iulie, poposește în Parcul Tăbăcăriei din Constanța, lângă Țara Piticilor, caravana Filme în aer liber și aduce publicului constănțean 6 proiecții în aer liber ale unor filme de Oscar, dar și spectacole de magie, percuție și pantomimă la care intrarea este liberă. Mai multe detalii se găsesc pe Facebook și pe https://filminaerliber.ro/.

25
/07
/23

Joi, 27 iulie, începe cea de-a IX-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru Ariel Vâlcea Fest, care pentru 4 zile transformă orașul într-un centru performativ ce adună trupe de teatru, regizori și actori veniți din toate colțurile țării dar și din afara României. Festivalul aduce în Râmnicu Vâlcea nume sonore din lumea teatrului, precum Maia Morgenstern, Marius Bodochi, Claudiu Bleonț, Anca Sigartău, Cristi Martin și mulți alții.