Gala Culturală Româno-Turcă: spectacol cu 350 de elevi, la Sala Palatului
https://www.ziarulmetropolis.ro/gala-culturala-romano-turca-spectacol-cu-350-de-elevi-la-sala-palatului/

Cea mai amplă manifestare interculturală din România – Gala Culturală Româno-Turcă va strânge pe 12 martie 2014 peste 350 de copii cu vârste cuprinse între 3 şi 19 ani pentru a susţine un spectacol cultural de anvergură la Sala Palatului din Bucureşti. Pe 14 martie 2014, reprezentaţia artistică se va desfăşura şi în Constanţa la Casa de Cultură.

Un articol de Corina Vladov|11 martie 2014

Cea mai amplă manifestare interculturală din România – Gala Culturală Româno-Turcă va strânge pe 12 martie 2014 peste 350 de copii cu vârste cuprinse între 3 și 19 ani pentru a susține un spectacol cultural de anvergură la Sala Palatului din București. Pe 14 martie 2014, reprezentația artistică se va desfășura și în Constanța la Casa de Cultură.

Organizată de Lumina Instituții de Învățământ – una dintre cele mai importante rețele de învățământ privat din România – Gala Culturală Româno-Turcă are ca scop promovarea și întărirea relațiilor bilaterale dintre România și Turcia. Evenimentul va aduce împreună talente din cele două țări sub formă de dansuri, cântece, poezie și interpretări artistice la instrumente tradiționale specifice.

„Prin acest eveniment, Lumina Instituții de Învățământ dorește să promoveze frumusețea celor două culturi, prietenia, obiceiurile comune și tradițiile bilaterale. În plus, prin acest spectacol vrem să ne ajutăm elevii să aibă mai multă încredere în ei și să descopere noi abilități pe baza cărora să-și poate defini viitorul drum în viață. Scopul nostru că instituție de învățământ este să lărgim orizontul copiilor și să-i ajutăm să-și atingă potenţialul maxim. O astfel de performanță publică are un impact semnificativ asupra psihicului unui copil și îl poate motiva să scoată la lumină talente nebănuite” – Fatih Goktas, director general Lumina Institutiii de Învățământ.

Cea de-a III- a ediție a evenimentului va dura în jur de două ore, iar spectacolul va fi moderat de Andreea Marin și Ramazan Umit Simsek.

Gala Româno-Turcă reprezintă în acealsi timp faza națională a Olimpiadei de Limbă Turcă; finalele naționale se desfășoară concomitent în 150 de țări ale lumii, iar Olimpiada desfășurată la Istanbul va aduce împreună peste 100.000 de oameni ce vor asista la un spectacol extraordinar, cu o investiție artistică și tehnică impresionantă.

Ediția din acest an este organizată cu sprijinul Fundației Lumina, Universității Europei de Sud Est Lumina, RODIAP, APRT, Ministerului Educației Naționale, Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului, Muzeului Satului, Palatului Copiilor, Sălii Palatului, precum și cu sprijin din partea celor de conduc afaceri de succes în România.

„În fiecare an suntem plăcut surprinşi de cât de deschiși sunt românii în ceea ce privește Gala Culturală Româno-Turcă, de la elevi, părinți, copii până la instituții publice, companii private și instituții media, toți sunt gata să întindă o mână de ajutor pentru realizarea acestui eveniment care celebrează prietenia și colaborarea dintre cele două națiuni.”  – Fatih Goktas, director general Lumina Instituții de Inavatamant

Biletele pentru acest eveniment se pot procura de pe www.eventim.ro

Instituțiile de Învățământ Lumina

Fondată în 1994, rețeaua de instituții de învățământ privat Lumina cuprinde în acest moment 11 școli gimnaziale în orașe precum: București, Constanța, Cluj, Timișoara, Iași și Ploiești și o universitate în București.

Printre cele mai importante competiții organizate de Instituțiile Lumina se numără LuminaMath, FirstStep și deja celebrul concurs internațional de IT a€“ Infomatrix care în 2013 a adunat peste 300 de echipe din 38 de țări și a adus României numeroase medalii.

Școlile Lumina au dezvoltat în ultimii ani cei mai mulți laureați ai olimpiadelor naționale și internaționale din sistemul de de învățământ românesc. Traduse în medalii, succesele internaționale reprezintă un total de 404, dintre care 130 de aur, 48 de argint, 101 de bronz, 20 mențiuni și 5 premii speciale.

Mai multe detalii despre Instituțiile de Învățământ Lumina, programa școlară și evenimentele organizate sunt disponibile pe web-site-ul instituției: www.lumina.ro

07
/02
/24

Band-ul internațional TIME IN OUR HANDS TRIO va prezenta sâmbătă, în premieră în România, noul său program cu compozițiile celor trei membri, într-un concert marcat de improvizație conceptuală, de la jazz la baroc european și, interesant, muzică tradițională românească.

07
/02
/24

Eyedrops și Pinholes, trupe de rock alternativ, pleacă într-un turneu ce cuprinde nouă orașe prin țară dar și în Republica Moldova, începând cu data de 8 februarie, din Timișoara, urmând să transforme într-o petrecere, pe rând, alte opt puncte geografice importante.

07
/02
/24

Editura Humanitas vă invită marți, 13 februarie, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (bd. Regina Elisabeta nr. 38), la o întâlnire cu istoricul Marc David Baer, profesor la London School of Economics and Political Science, istoricul Marian Coman și scriitoarea Sabina Fati despre volumul Otomanii: Hani, cezari și califi, o fascinantă nouă abordare a istoriei Imperiului Otoman.

05
/02
/24

La Centrul Național al Dansului București (CNDB), anul începe cu o rezidență și cu o serie de spectacole prezentate în cadrul stagiunii. 2024 este an aniversar la CNDB. Instituția împlinește 20 de ani și își propune să celebreze prin evenimente speciale cele două decenii de promovare a creației coregrafice.

05
/02
/24

„Din autobiografie îmi extrag eu forța, prin autobiografie simt că pot să-i fac pe oameni să se confrunte cu acele lucruri pe care nu vor să le vadă. Când vine vorba de scrierea autobiografică, oamenii nu mai pot spune: E doar un personaj, asta nu poate fi adevărat”.