Gala Dance Motion din anul acesta în cadrul Promenadei Operei 2021
https://www.ziarulmetropolis.ro/gala-dance-motion-din-anul-acesta-in-cadrul-promenadei-operei-2021/

Esplanada din faţa Operei Naţionale Bucureşti va găzdui anul acesta Gala Dance Motion. Duminică, 12 septembrie, de la ora 11:00, vino să vezi cum arată viitorul dansului din România.

Un articol de Liliana Matei|9 septembrie 2021

Dansatori de top, multipli câștigători la concursuri internaționale și naționale de anvergură, și invitați de elită, se reunesc pe Esplanada Operei într-un spectacol de gală.

În program vor fi prezentate coregrafii din repertoriul propriu și coregrafii extrase din programul Dance Motion – un workshop intensiv la care participă tineri artisti dansatori si balerini de la școli de top din România. Invitații speciali ai galei Dance Motion sunt: Maynard Miranda Fernandez (Cuba) – Prim-Solist al Teatrului de Balet Sibiu, Florin Budnaru -Tenor al Teatrului de Operetă și Musical „Ion Dacian”, Lucas Molina Perez  (Argentina)-Coregraf și dansator de Flamenco.

Dance Motion este un program intensiv, susținut de maeștrii de balet, profesori și coregrafi, din domenii diverse – balet, dans modern și contemporan, gimnastică, jazz, caracter, folclor, street dance în perioada 6-12 septembrie la Academia de Arte Dance Planet. Înființat în 2019 de către Oana Ioniță, programul Dance Motion a ajuns la a V-a ediție si se va încheia duminică, 12 septembrie, cu spectacolul de gală pe Esplada Operei Naționale București, pregătit cu suflet de cei 48 de tineri artiști și cei 10 profesori-coregrafi: Corina Dumitrescu-Prim-Solistă Opera Națională București; George Postelnicu-PrimSolist Opera Națională București; Maria Postelnicu -Prim-Solista Opera Națională București; Maynard Miranda Fernandez(Cuba) -Prim-Solist Teatrul de Balet Sibiu; Marin Barbu(Nea Marin)-Maestrul Folclorului Românesc; Lucas Molina; Perez(Argentina)-Coregraf și dansator de Flamenco; Dragoș Rosu(Istvan)-Coregraf Pro Tv și Antena 1; Raluca Nicolae-Coregraf, profesor și mentor; Adina Popa -Campioană Națională de gimnastică ritmică; Oana Ioniță- Director Artistic al programului Dance Motion.

Biletele se pot achiziționa de pe  http://tickets.operanb.ro/ și de la Casa de Bilete a Operei Naționale București.

Spațiul destinat evenimentului este delimitat în trei zone specifice:

Zona A – zona de food court (rulote);

Zona B – scena (cu acces condiționat de pass/abonament, aprox. 300

de locuri);

Zona C – zona de terapie prin artă, relaxare culturală, amenajată cu

hamace, fotolii tip puf și pavilioane;

Biletele se pot achiziționa de pe http://tickets.operanb.ro/ și de la Casa de Bilete a Operei Naționale București.

27
/07
/23

August Film este o companie nouă de distribuție a cărei misiune este să aducă publicului din România filme care spun povești personale, filme care au curajul să vorbească despre subiecte incomode, păstrându-și în același timp abordarea umană, plină de emoții autentice, cu care te poți identifica ușor, filme care inspiră - pe scurt, filme pe care cineva le-ar recomanda oamenilor pe care-i iubește.

27
/07
/23

Festivalul Internațional de Film Independent ANONIMUL va fi deschis anul acesta de cel mai nou film al câștigătorului primului trofeu al său. În 2004, la prima ediție, filmul câștigător al competiției de lungmetraj era „Buongiorno, note” în regia lui Marco Bellocchio care revine pe marele ecran de la Sfântu Gheorghe, după douăzeci de ani, cu „Kidnapped” – povestea unui tânăr evreu răpit și convertit la catolicism în 1858.

27
/07
/23

Corina Chiriac, una dintre legendele muzicii românești, va urca în septembrie pe scena celui mai important eveniment din industria muzicală - Mastering The Music Business. Aceasta va sta de vorbă cu Dan Fințescu, unul dintre organizatorii MMB și moderatorul principal al evenimentului, cu care va povesti despre cei 50 de ani de carieră, despre momentele definitorii, despre decizii, inspirație și dificultăți, despre succes și lumea artistică a anilor trecuți.

26
/07
/23

Toamna se numără... serialele audio, bineînțeles. În perioada 15.09.2023 – 30.10.2023, Asociația Șangri-La Artistic Ground în co-producție cu Societatea Română de Radiodifuziune - Teatrul Național Radiofonic lansează Orbis, serial audio care spune povestea unui grup de jurnaliști ce luptă împotriva unui sistem corupt, înțesat de mistere și întorsături neașteptate de situație.

26
/07
/23

O actriță care vorbește despre frică și despre lupta cu ea, despre șoapte timbrate și despre organul ei preferat de gândire: inima, într-un interviu sub formă de alfabet care o deslușește delicat și în profunzime: Antoaneta Cojocaru.

25
/07
/23

Pregătirile pentru Analogue Festival 2023 sunt în toi. Peste exact o lună, pe 25 august, pe platoul Făget de lângă Mioveni, vom da startul celei de-a doua ediții a festivalului, care propune publicului evadarea în natură și muzică. Anul acesta, pe lângă deja mult-așteptatele ridicări cu balonul cu aer cald sau activările-surpriză ale sponsorilor și partenerilor, organizatorii și-au propus să transforme locul într-un uriaș board game.

25
/07
/23

Această ediție a revistei Teatrul azi și-a dedicat accentele unui univers special al scenei: teatrul de animație, privit ca un act artistic mereu în transformare, în expansiune, nuanțat cultural, ideatic și estetic. Fiind o primă abordare amplă a acestei zone artistice în paginile revistei, coordonatorii acestui dosar, criticii de teatru Irina Zlotea și Octavian Szalad au ales să păstreze un profil general, dedicat actualității teatrului de păpuși și marionete din România și din lume.

25
/07
/23

De azi și până duminică, pe 30 iulie, poposește în Parcul Tăbăcăriei din Constanța, lângă Țara Piticilor, caravana Filme în aer liber și aduce publicului constănțean 6 proiecții în aer liber ale unor filme de Oscar, dar și spectacole de magie, percuție și pantomimă la care intrarea este liberă. Mai multe detalii se găsesc pe Facebook și pe https://filminaerliber.ro/.

25
/07
/23

Joi, 27 iulie, începe cea de-a IX-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru Ariel Vâlcea Fest, care pentru 4 zile transformă orașul într-un centru performativ ce adună trupe de teatru, regizori și actori veniți din toate colțurile țării dar și din afara României. Festivalul aduce în Râmnicu Vâlcea nume sonore din lumea teatrului, precum Maia Morgenstern, Marius Bodochi, Claudiu Bleonț, Anca Sigartău, Cristi Martin și mulți alții.