Gala de Operetă „De la Bucureşti la Viena”, din 15 noiembrie, a fost anulată din lipsă de fonduri
https://www.ziarulmetropolis.ro/gala-de-opereta-de-la-bucuresti-la-viena-din-15-noiembrie-a-fost-anulata-din-lipsa-de-fonduri/

Teatrul Naţional de Operetă „Ion Dacian” a anulat Gala Internaţională de Operetă „De la Bucureşti la Viena”, programată să se desfăşoare pe 15 noiembrie la Sala Palatului din Bucureşti, din cauza dificultăţilor financiare de ultim moment. Gala Internaţională de Operetă „De la Bucureşti la Viena” ar fi trebuit să se desfăşoare în cadrul Festivalului Internaţional […]

Un articol de Andrada Văsii|2 noiembrie 2012

Teatrul Naţional de Operetă „Ion Dacian” a anulat Gala Internaţională de Operetă „De la Bucureşti la Viena”, programată să se desfăşoare pe 15 noiembrie la Sala Palatului din Bucureşti, din cauza dificultăţilor financiare de ultim moment.

Gala Internaţională de Operetă „De la Bucureşti la Viena” ar fi trebuit să se desfăşoare în cadrul Festivalului Internaţional al Artelor Spectacolului Muzical „Viaţa e frumoasă!”.

 Programul artistic al evenimentului va fi, în schimb, reluat într-o formă adaptată în cadrul Galei Internaţionale de Musical, care va avea loc la Teatrul Odeon, în deschiderea festivalului, pe 8 noiembrie, de la ora19:00 , potrivit unui anunţ postat pe site-ul Teatrului Naţional de Operetă.

Acest eveniment va deveni Gala Internaţională de Musical şi Operetă, beneficiind şi de prezenţa soliştilor străini de operetă din Austria, Rusia, Ucraina şi Ungaria, se mai spune pe site-ul Operetei.

În aceste condiţii, spectatorii care şi-au achiziţionat deja bilete pentru Gala de la Sala Palatului pot merge la magazinul din care le-au achiziţionat sau la sediul central al Vandbilete.ro din strada Vasile Lascar, nr. 42 – 44 (program de luni până vineri, între orele 10:00-19:00) pentru a le returna şi a primi contravaloarea lor, sau pentru a le schimba cu bilete pentru alte evenimente din cadrul Festivalului Internaţional al Artelor Spectacolului Muzical „Viaţa e frumoasă!”.

Festivalul Internaţional al Artelor Spectacolului Muzical „Viaţa e frumoasă” se va desfăşura anul acesta în perioada 8 – 18 noiembrie şi va include concerte ale artiştilor Dulce Pontes şi The Tiger Lillies.

Cele 11 zile de festival readuc publicului bucureştean întâlnirile cu gale de operetă sau musical, concerte de fado (Dulce Pontes) şi cabaret berlinez (The Tiger Lillies), doine şi muzici străvechi balcanice şi persane (Grigore Leşe şi invitaţii săi), ragtime (Old Fish Jazz Band), a capella (Muttis Kinder), muzică religioasă (Corul Teatrului Naţional de Operetă), dar şi repertoriu clasic (Bester Quartet) – în forma sa pură sau în cea eterogenă, împrumutând influenţe din genuri moderne.

Pentru melomanii pasionaţi de operetă şi musical, ediţia din 2012 reuneşte evenimente ale unora dintre cele mai prestigioase instituţii de gen din estul Europei: Teatrul de Comedie Muzicală din Sankt Petersburg (Rusia), Teatrul de Operetă şi Musical din Budapesta (Ungaria), Teatrul Naţional Academic de Operetă din Kiev (Ucraina) şi Teatrul Naţional de Operetă „Ion Dacian” – organizator al festivalului. Acestora li se adaugă spectacole susţinute de importante teatre din ţară, cum ar fi Teatrul Naţional Timişoara, Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri” (Iaşi), Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski” (Constanţa), dar şi Teatrul de Păpuşi din Armenia, prezent în festival cu un spectacol pentru copii.

Linia evenimentelor muzicale continuă cu trofeul „Ion Dacian”, o competiţie aflată la cea de-a patra ediţie şi, în premieră, anul acesta cu versiunea dedicată copiilor, gala „Ion Dacian” Junior.

Festivalul include şi „Serile tradiţionale” dedicate, pe rând, Portugaliei, Rusiei, Ucrainei, Ungariei şi Germanei.

 

Sursa: Mediafax

28
/03
/24

O nouă lună într-un șir aparent nesfârșit plasat sub semnul „vremurilor interesante” este o nouă invitație la oglindire prin artă. De la criza de mediu la traume transmise de-a lungul generațiilor, de la apăsarea cu care ne zdrobesc rolurile de gen în societate, la dificultățile în comunicare, spectacolele Vanner Collective vorbesc despre probleme cu care ne confruntăm zi de zi, conștienți sau nu, abordate cu empatie și cu inteligență, cu un amestec dezarmant de onestitate și teatralitate.

26
/03
/24

Cum se poate găsi un echilibru între stăpânirea strategiilor de comunicare, acumularea cunoștințelor de SEO și duelul cu algoritmii opaci ai tuturor platformelor de social media, de la Instagram la Facebook, de la Tik-Tok la Reddit, toate acestea fiind necesare pentru a ajunge la public, și activitatea propriu-zisă de a crea un concept sau un produs?

22
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie. Astfel, spectatorii vor avea ocazia să vizioneze spectacole de dans internaționale prezentate în premieră în România, producții coregrafice naționale, dar și să participe la discuții cu artiștii.

22
/03
/24

Pe 23 martie 2021, la 93 de ani, după aproape un secol petrecut printre lumini, umbre și culori, a părăsit această lume, lăsând în urmă o istorie a costumului, zeci de volume, nenumărate expoziții, o mulțime de obiecte adunate într-o colecție de o valoare greu de estimat, care, poate, își va găsi în timp un spațiu pentru ca muzeul visat de ea să existe.

22
/03
/24

Cum poate râsul să fie terapeutic? Cum poate cufundarea în natură să ne aline? Cum ne poate ajuta arta mișcării să avem o relație mai bună, mai creativă cu procesul de înaintare în vârstă? În căutarea răspunsurilor la aceste întrebări, Asociația Developing Art lansează proiectul de cercetare artistică All Sorts of Care: o serie de rezidențe artistice dedicate explorării legăturilor complexe dintre corp și minte, în contextul râsului, al îmbătrânirii și al prezenței umane, ca un martor tăcut ce face parte din natură, toate privite prin filtrul ideii de grijă.

21
/03
/24

Cele mai noi filme cu Mads Mikkelsen și Sir Anthony Hopkins în rolurile principale și multipremiatul „All of Us Strangers” (foto) (r. Andrew Haigh) sunt doar câteva dintre titlurile incluse în programul celei de-a 23-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania, care va avea loc la Cluj-Napoca între 14 și 24 iunie.

21
/03
/24

Joi, 28 martie, de la ora 19.00, va avea loc la sediul Teatrului Masca (Bd. Uverturii, nr. 14) a șasea întâlnire din seria dezbaterilor performative moderate de Alex Tocilescu. Tema ediției este „Ăștia o să ne plătească nouă pensia?!”

20
/03
/24

Denisa Nicolae are multe nesiguranțe și incertitudini. Râde zgomotos și plânge cu sughițuri. Iubește. Lumea ei e mare și jucăușă, din când în când o prinde cu tandrețe, să nu fugă, și o face vizibilă, puțin câte puțin.