Gala EUROPAfest, la Teatrul Odeon
https://www.ziarulmetropolis.ro/gala-europafest-la-teatrul-odeon/

EUROPAfest, singurul festival din Europa ce reuneşte patru genuri muzicale – jazz, blues, pop şi clasic, se apropie de finalul ediţiei cu numărul 23. Un eveniment mult aşteptat, Gala EUROPAfest, va avea loc sâmbătă, 21 mai, la Teatrul Odeon, începând cu orele 19:00.

Un articol de Liliana Matei|19 mai 2016

Cei mai buni artiști, “crème de la crème ” ai categoriilor de jazz și clasic se vor aduna pe scena Sălii Majestic pentru a primi cuvintele de laudă ale juriului și aplauzele spectatorilor. Cu aceeași ocazie are loc și decernarea Diplomei de excelență din partea Casei Regale. Biletele se pot achiziționa de la Teatrul Odeon.

 
O vorbă cântată la saxofon, un gând șoptit la chitară, o amintire transpusă la pian, sunete de vibrafon, muzicuță, contrabass, percuție au spus povestea EUROPAfest. Timp de zece zile, festivalul a adus notele muzicale în sufletele oamenilor. Artiști din toate colțurile lumii s-au strâns pe scenele din București si Sibiu pentru celebrarea muzicii bune. Au fost zile în care emoțiile, notele muzicale și creativitatea s-au îmbinat într-un dans al dorinței de a fi cel mai bun.

 
Festivalul a adus publicului din România peste 300 de artiști din 45 de țări, într-o agendă diversificată: Gala de deschidere, concerte de jazz, blues și pop, concursul internațional de pian cu un numar de 100 de pianiști, concursul internațional de jazz cu 25 de trupe cu artiști din 26 de țări, workshopuri de jazz, master-classes de pian, Caffe Festival Ibis, Piano Corner, Jam sessions și Gala Laureaților.

 
Toți artiștii au pășit în festival cu dorința de a uimi spectatorii, de a aduce buna dispoziție și de a da o nouă nuanță ritmurilor muzicale. Inspirația, originalitatea și energia au fost elementele primordiale în crearea unei atmosfere de poveste.
Prieteniile legate între participanți, poveștile depănate în timpul concertelor, sălile pline și surprizele neașteptate au conturat starea de beatitudine a festivalului.

 
Spectatorii vor avea șansa de a asculta în Gala EUROPAfest cele mai bune trupe din cadrul Bucharest International JAZZ Competition, precum și laureații de la Jeunesses International Piano Competition Dinu Lipatti. Gala este dedicată tuturor artiștilor, o seară în care se sărbătorește excelența muzicală, iar Casa Regala va decerna Diploma de Excelență.

20
/08
/20

OAMENII MUZICII Recitalurile de pian ale unor VIP-uri precum Elton John, Tori Amos, Keith Jarrett și alții, ce fac publicul să vibreze în extaz? Se datorează în bună parte pianistului și compozitorului de geniu Franz Liszt. A fost o personalitate cosmopolită, scriitor, profesor de pian și dirijor, dar mai ales „creatorul” pianistul-vedetă și al recitalurilor pianistice de tip show.

20
/08
/20

Zoltán András, solistul formației Sarmalele Reci, povestește cum a luat naștere un proiect muzical curajos, puțin neobișnuit pentru publicul din România, intitulat Jazzappella, cu care va participa la Sibiu Jazz Festival vineri, pe 21 august.

11
/08
/20

Daniel Dorobanțu pregătește un concert cinematic ce prezintă în avanpremieră următorul album. Artistul va cânta în Munții Parâng, iar concertul va fi transmis LIVE, duminică, 16 august, de la ora 21:00.

11
/08
/20

Duminică, 16 august 2020, de la ora 21:00, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” invită publicul la al cincilea concert al Stagiunii Estivale, eveniment care îi are ca invitați pe actorul Marius Manole și ansamblul Young Beats, coordonat de Zoli Toth. Concertul este intitulat „Ave Maria” și va fi dirijat de Anna Ungureanu – dirijor principal al renumitului ansamblu coral.

06
/08
/20

Festivalul SoNoRo Musikland continua în Brașov până pe 9 august. Mari nume ale scenei internaționale concertează la Bastionul Țesătorilor și la Colegiul Național „Andrei Șaguna” din Brașov, la Măgura și la Râșnov.

29
/07
/20

Filarmonica „George Enescu“ îi dedică memoriei lui Camil Marinescu (1964-2020) înregistrarea concertului de joi, 30 iulie, de la ora 19.00, care va avea în program Simfonia nr. 7 în mi major de Anton Bruckner. Lucrarea este interpretată de Orchestra Filarmonicii „George Enescu“, condusă de Camil Marinescu, dirijor permanent al instituției în perioada 2012-2019.