Gala Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu, la TVR
https://www.ziarulmetropolis.ro/gala-festivalului-international-de-teatru-de-la-sibiu-la-tvr/

10 zile, peste 2500 de artişti şi invitaţi speciali din peste 50 de ţări, 300 de evenimente desfăşurate în mai mult de 60 de spaţii, printre care biserici, situri istorice, pub-uri, dar şi clasicele săli de spectacol, 150 de premiere, peste 600.000 de vizitatori – pe scurt Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu. Sâmbătă, 27 iunie, de la ora 21.10, telespectatorii TVR 1 şi TVR HD sunt invitaţi să urmărească Gala Celebrităţilor, spectacol ce a avut loc la Sala Thalia din Sibiu şi a marcat întregul parcurs al festivalului.

Un articol de Petre Ivan|25 iunie 2015

Şi anul acesta, Cătălin Ştefănescu a fost gazda unuia dintre evenimentele cu tradiţie ale teatrului internaţional, Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu.

Evenimentul a însemnat o recunoaştere publică a meritelor celor mai importanţi artişti care au contribuit la dezvoltarea acestui fenomen la Sibiu.Gala Festivalului

În cadrul Galei Festivalului Internaţional de Teatru s-au acordat premii, iar cinci dintre cei mai renumiţi dansatori ai Spaniei – Lola Greco, José Maldonado, Ana Arroyo, Karime Amaya şi Jesús Carmona – protagoniştii spectacolului „Flamenco de 5 stele”,au purtat publicul spectator printr-o incursiune în arta dansului clasic spaniol şi flamenco, de la începuturi până în prezent.

Pe parcursul acestei călătorii, dansatorii au fost acompaniaţi de unii dintre cei mai buni muzicieni flamenco ai momentului: Daniel Jurado, Victor Marquez, Ismael de la Rosa şi Kike Terron.

Gala Festivalului Şi în ediţia a XXII-a a festivalului, Gala Celebrităţilor aduce pe scenă personalităţile distinse cu o stea pe Aleea Celebrităţilor din Parcul Cetăţii.

Anul acesta, cele 5 stele au fost acordate actorului şi regizorului de film Klaus Maria Brandauer, regizorului Eimuntas Nekrošius, dramaturgului şi regizorului Joël Pommerat, regizororului, scenaristului şi dramaturgului Neil LaBute, respectiv dramaturgului, regizororului şi actorului Kazuyoshi Kushida.

De asemenea, în cadrul Galei Celebrităţilor este recunoscută public activitatea profesională a unui actor şi a unui regizor, prin Premiile Virgil Flonda şi Iulian Vişa, două dintre personalităţile de seamă ale teatrului românesc.

Recunoaşterea partenerilor festivalului, care au acordat un sprijin considerabil în realizarea acestei ediţii, este marcată prin oferirea a două premii speciale.

Realizat în parteneriat cu TVR, Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu reprezintă cel mai complex festival anual din România, fiind recunoscut internaţional ca cel de-al treilea festival de artele spectacolului din Europa, ca amploare şi dimensiune, după Festivalul Internaţional de la Edinburgh (Marea Britanie) şi Festivalul de la Avignon (Franţa).

Foto: Gala Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu – tvr.ro

09
/02
/24

mind-moving, programul de terapie prin artă inițiat și organizat de Indie Box, în parteneriat cu NOPA - Societatea Norvegiană a Compozitorilor și Textierilor, Asociația Entuziart și Profeti ART SRL, ajunge la finalul perioadei de implementare și își încheie călătoria cu un eveniment special, dedicat publicului larg, cu intrare liberă, pe 21 februarie, de la 18:30, la Arcub - Hanul Gabroveni (str. Lipscani, nr. 84 - 90).

08
/02
/24

Seria SWORDS - Spoken Word Sessions continuă cu un nou episod ce îi are ca invitați pe Cosmina Moroșan & Anticorp Solar, Cristina Bordeanu, Cătălina Matei și Lucian Brad, într-un eveniment moderat de Cosmin Perța – duminică, 11 februarie, de la ora 19:30, la Control Club. Performance-urile vor fi completate de un set audio-vizual de Iulian Morar.  

07
/02
/24

Band-ul internațional TIME IN OUR HANDS TRIO va prezenta sâmbătă, în premieră în România, noul său program cu compozițiile celor trei membri, într-un concert marcat de improvizație conceptuală, de la jazz la baroc european și, interesant, muzică tradițională românească.

07
/02
/24

Eyedrops și Pinholes, trupe de rock alternativ, pleacă într-un turneu ce cuprinde nouă orașe prin țară dar și în Republica Moldova, începând cu data de 8 februarie, din Timișoara, urmând să transforme într-o petrecere, pe rând, alte opt puncte geografice importante.

07
/02
/24

Editura Humanitas vă invită marți, 13 februarie, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (bd. Regina Elisabeta nr. 38), la o întâlnire cu istoricul Marc David Baer, profesor la London School of Economics and Political Science, istoricul Marian Coman și scriitoarea Sabina Fati despre volumul Otomanii: Hani, cezari și califi, o fascinantă nouă abordare a istoriei Imperiului Otoman.