Gala Internatională de Musical si Operetă 2012 – triumful absolut al artei
https://www.ziarulmetropolis.ro/gala-internationala-de-musical-si-opereta-2012-triumful-absolut-al-artei/

Deschiderea oficială a Festivalului Viaţa e frumoasă! a fost marcată de Gala Internaţională de Musical şi Operetă, în regia lui Răzvan Ioan Dincă, o celebrare magistrală a artelor spectacolului muzical, un adevărat cadou al scenei româneşti care a impresionat şi fermecat publicul atât din punct de vedere visual, cât şi emoţional. Aşadar, scena Teatrului Odeon […]

Un articol de Judy Florescu|13 noiembrie 2012

Deschiderea oficială a Festivalului Viața e frumoasă! a fost marcată de Gala Internațională de Musical și Operetă, în regia lui Răzvan Ioan Dincă, o celebrare magistrală a artelor spectacolului muzical, un adevărat cadou al scenei românești care a impresionat și fermecat publicul atât din punct de vedere visual, cât și emoțional.
Așadar, scena Teatrului Odeon a găzduit în seara de 8 noiembrie momente artistice memorabile din operete celebre precum Voievodul Țiganilor, Silvia, Liliacul, Contesa Maritza interpretate de Amelia Antoniu, Cătălin Petrescu, Florin Budnaru, Silvia Șohterus și Tina Munteanu.
Dintre membrii orchestrei dirijate de István Silló s-a numărat și celebrul violoncelist Ștefan Popov, distins cu decorația „Chevalier du violoncelle” în 2008 la, care ne-a încântat cu momentul artistic Wien, Wien nur du alle compus de Rudolf Sieczynski.
În cel de-al doilea montaj artistic am regăsit piese îndrăgite din musicalurile Cabaret, Rebecca, Elizabeth, Romeo și Julieta, Les Miserables, Notre Dame de Paris și Apocalipsa iubirii a căror frumusețe a dăinuit în timp, traversând granițele naționale și realizând uniuni culturale semnificative, datorate pasiunii pentru frumos.
Astfel, artiștilor Teatrului Național de Operetă (Alexandra Crăescu, Adina Sima, Georgiana Mototolea, Cătălin Petrescu, Ernest Fazekas, Florin Budnaru, Marius Bălan, George Călin și Victor Bucur) li s-au alăturat prezențe scenice importante din Bulgaria, Ungaria și Austria.

 

07
/02
/24

Band-ul internațional TIME IN OUR HANDS TRIO va prezenta sâmbătă, în premieră în România, noul său program cu compozițiile celor trei membri, într-un concert marcat de improvizație conceptuală, de la jazz la baroc european și, interesant, muzică tradițională românească.

07
/02
/24

Eyedrops și Pinholes, trupe de rock alternativ, pleacă într-un turneu ce cuprinde nouă orașe prin țară dar și în Republica Moldova, începând cu data de 8 februarie, din Timișoara, urmând să transforme într-o petrecere, pe rând, alte opt puncte geografice importante.

07
/02
/24

Editura Humanitas vă invită marți, 13 februarie, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (bd. Regina Elisabeta nr. 38), la o întâlnire cu istoricul Marc David Baer, profesor la London School of Economics and Political Science, istoricul Marian Coman și scriitoarea Sabina Fati despre volumul Otomanii: Hani, cezari și califi, o fascinantă nouă abordare a istoriei Imperiului Otoman.

05
/02
/24

La Centrul Național al Dansului București (CNDB), anul începe cu o rezidență și cu o serie de spectacole prezentate în cadrul stagiunii. 2024 este an aniversar la CNDB. Instituția împlinește 20 de ani și își propune să celebreze prin evenimente speciale cele două decenii de promovare a creației coregrafice.

05
/02
/24

„Din autobiografie îmi extrag eu forța, prin autobiografie simt că pot să-i fac pe oameni să se confrunte cu acele lucruri pe care nu vor să le vadă. Când vine vorba de scrierea autobiografică, oamenii nu mai pot spune: E doar un personaj, asta nu poate fi adevărat”.