GALERIE FOTO Carmen Tănase va juca alături de Ştefan Bănică în spectacolul „Pescăruşul“, la Teatrul de Comedie
https://www.ziarulmetropolis.ro/galerie-foto-carmen-tanase-va-juca-alaturi-de-stefan-banica-in-spectacolul-pescarusul-la-teatrul-de-comedie/

Teatrul de Comedie vă invită vineri 10 mai, de la ora 19.00, la Sala „Radu Beligan“, la premiera oficială a spectacolului „Pescăruşul“ de A.P Cehov, în regia lui Claudiu Goga.

Un articol de Andrada Văsii|6 mai 2013

Teatrul de Comedie vă invită vineri, 10 mai de la ora 19.00, la Sala „Radu Beligan“, la premiera oficială a spectacolului „Pescărușul“ de A.P Cehov, traducerea  Mașa Dinescu.

O poveste cu cinci tone de dragoste

Pe vremea când lucra la „Pescăruşul“, Cehov spunea într-o scrisoare că scrie o piesă cu „cinci tone de dragoste“.

Cred că actualizarea constă în modul de gândire, în psihologia personajelor, care trebuie să fie una a zilelor noastre, în felul cum sunt descifrate şi dezvoltate relaţiile şi situaţiile  teatrale în urma acestui mod de gândire, fără a trăda sensul fundamental al piesei, ci potenţându-l. Iar aici, la dobândirea acestui mod de gândire, este necesar să ai o traducere bună, o traducere în limba vorbită azi. Nu poţi gândi modern într-o limbă veche. Abia apoi, în mod natural urmează ambalajul estetic, decor, costume, muzică, machiaj, care trebuie să slujească ideea spectatorului. Actualizarea, din acest punct de vedere, nu înseamnă o punere într-un timp, ci o scoatere din timp…

Claudiu Goga,

regizor

Info:

Irina Nikolaevna Arkadina  ( Emilia Popescu ), Boris Alexeevici Trigorin ( Ştefan Bănică ), Evgheni Sergheevici Dorn ( Vladimir Găitan), Polina Andreevna ( Carmen Tănase ), Piotr Nikolaevici Sorin ( Florin Dobrovici ), Nina Mihailova Zarecinaia (  Anca Dumitra ), Konstantin Gavrilovici Treplev ( Alexandru Pavel ) și Mașa ( Mirela Oprișor ).

Regie: Claudiu Goga
Decor: Lia Dogaru
Costume: Liliana Cenean
Durata spectacolului: 2h 40 min cu pauză

Foto credit: Mihaela Marin

29
/05
/17

Ediția din acest an a Salonului Internațional de Carte Bookfest, redată în 25 de fotografii care surprind atmosfera din ultimele zile, de la Romexpo: iubitori de carte de toate vârstele, titluri noi, focus pe Suedia, oameni de litere, lansări și alte întâmplări. Foto: Laura Dobre

28
/05
/17

FEST-FDR2017 s-a încheiat. Timp de douăsprezece zile, între 14 și 25 mai, Teatrul Național din Timișoara a fost liantul care a adus împreună artiști și spectatori, povești și întâmplări, zile și nopți de teatru, de dans, de muzică.

27
/05
/17

În ultima sa corespondență de la Cannes, Mihai Cristea a scris despre cel mai nou film al regizoarei Claire Denis, ”Un beau soleil intérieur”, cu Juliette Binoche în rolul principal, și despre documentarul ”Napalm”, de Claude Lanzmann, care a filmat în Coreea de Nord. Și a surprins-o printr-o fotografie pe Elle Fanning.

27
/05
/17

Wolfgang Muthspiel, Håkon Kornstad (foto), Nguyên Lê, Vasil Hadžimanov Band și Bobo Stenson se alătură lineup-ului final Gărâna Jazz Festival 21. Sunt așteptate 12 trupe internaționale în cele patru zile de jazz, din iulie, la poalele Munților Semenic.

26
/05
/17

„Ca să scrii bine, trebuie să suferi!”, era crezul său, iar pana care-i țâșnea din suflet își trage seva din lumea penală a ocnelor siberiene, unde a fost încarcerat cu lanțuri la picioare. Ridicat la rangul de mari gânditori, titanul literaturii ruse a crezut până în ultima clipă a vieții sale că lumea se va salva prin frumusețe.

26
/05
/17

“Un înger se îndreaptă către un spital bucureştean, prin ploaia cenuşie de iarnă. Vrea să vadă cu ochii săi supraceleşti dacă nu s-a împuţinat lumina în ochii şi în sufletele chirurgilor. Omul de la volan zări îngerul, îi ghici şi aripile pe sub pardesiul subţire şi se gândi că un asemenea trofeu nu avea nimeni.”. Scriitorul Șerban Tomşa a lansat de curând „SUPRAVEGHETORUL şi alte povestiri”, volum din care vă vom prezenta câteva povestiri, pe parcursul acestei luni.

26
/05
/17

Cum vii dinspre Hala Traian către Piața Unirii, pe Calea Călărașilor – la numărul 55 – este La Scena. Un local prietenos, cu o curte primitoare și o sală de teatru la etaj, situat chiar la stradă. La doi pași de Centrul Vechi al Bucureștiului, această sală a Teatrului Arca, înființat prin Fundația Culturală ParteR, este unul dintre primele spații neconvenționale în care, la începutul anilor 2000, tinerii artiști creau spectacole și jucau teatru, atrăgând în proiectele lor îndrăznețe actori consacrați precum Valeria Seciu, Victor Rebengiuc ori Șerban Ionescu. Făcând un salt rapid în timp – ca într-o poveste SF – acesta este și locul care găzduiește duminică, pe 28 mai, a doua reprezentație a Cenușăresei. Primul musical produs de Compania Pelerin, în regia lui Bogdan Tudor Pelerin și pe muzica lui Zeno Apostolache Kiss, este o premieră și pentru La Scena, fiind primul spectacol pentru copii care se joacă aici. 

26
/05
/17

Într-o zi de 26 mai se stingeau din viaţă doi mari actori români: Ștefan Bănică, în 1995, şi Jean Constantin, cincisprezece ani mai târziu. Despre Bănică se ştie că era nu doar un actor uriaş, ci şi un foarte apreciat cântăreţ/lăutar, printre cele mai celebre piese muzicale ale acestuia numărându-se: „Îmi acordați un dans”, „Cum am ajuns să te iubesc”, „Gioconda se mărită”, „Hei, coșar, coșar” și „Astă seară mă fac praf”.