GALERIE FOTO Mini-turneul teatrului Koper aduce spectacolul „Cenuşăreasa şi eu“ pe scena de la ArCub
https://www.ziarulmetropolis.ro/galerie-foto-mini-turneul-teatrului-koper-aduce-spectacolul-cenusareasa-si-eu-pe-scena-de-la-arcub/

Ambasada Republicii Slovenia la Bucureşti, organizează un mini-turneu al Teatrului Koper, cu două reprezentaţii ale musicalului „Cenuşăreasa şi eu“.

Un articol de Andrada Văsii|5 iunie 2013

Ambasada Republicii Slovenia la Bucureşti, în colaborare cu Centrul de Proiecte Culturale al Primăriei Municipiului Bucureşti – ArCuB şi cu Primăria Municipiului Giurgiu, organizează un mini-turneu al Teatrului Koper, cu două reprezentaţii ale musicalului „Cenuşăreasa şi eu“.

Regia este semnată de Katja Pegan, muzica de Patrik Greblo iar costumele de Ana Matijević.

Spectacolul se adresează tuturor celor pentru care basmele, mai ales cele însoţite de muzică şi de balet, sunt un prilej de desfătare. Spre deosebire de eroina binecunoscutei poveşti a fraţilor Grimm, eroina din spectacolul Katjei Pegan nu este mulţumită de alesul inimii sale.

Odată ajunsă la faimosul bal de la Curte, Cenuşăreasa, pe care zâna o ajutase să devină „cea mai nurlie“, descoperă că fiul împăratului este un adevărat tiran şi că locul ei nu este alături de un prinţ hain şi bădăran. Aşa că o roagă pe zână să-i „scoată din pălărie“ un flăcău obişnuit, care să-şi arate dragostea prin gesturi simple – făcându-i, de pildă, un compot. Mesajul poveştii este că alesul sau aleasa inimii noastre nu se află în palate, ci chiar lângă noi, aşteptând să-i vedem… Şi că orice poveste poate fi spusă sau înţeleasă diferit.

Această viziune modernă a Cenuşăresei va fi dezvăluită publicului românesc mai întâi astăzi, la orele 19.00, la sala ArCuB, str. Batiştei nr.14, Bucureşti. A doua reprezentaţie din cadrul turneului Teatrului Koper va avea loc în seara următoare, vineri 7 iunie 2013, la ora 19.30 la Ateneul« Nicolae Bălcescu», str. Episcopiei 27, la Giurgiu.

În ambele seri intrarea este liberă. Spectacolul se joacă în limba slovenă, cu supratitrare în limba română. Traducerea textului a fost realizată de Eva Catrinescu.

Foto credit: ArCuB

08
/11
/23

Ritmuri de jazz românesc au surprins asistenţa la Marea Sală UNESCO, cu ocazia alegerii ambasadoarei României, excelența sa doamna Simona Miculescu, în funcția de președinte al UNESCO.

06
/11
/23

În 2023 se aniversează 190 de ani de la nașterea unuia dintre cei mai mari compozitori: JOHANNES BRAHMS. Născut la Hamburg, pe 7 mai 1833, Brahms este considerat, alături de Bach și Beethoven, unul dintre cei trei mari „B” ai muzicii clasice: „Cred în Bach – Tatăl, Beethoven – Fiul și Brahms – Duhul Sfânt al muzicii” – spunea marele dirijor german Hans von Bülow.

03
/11
/23

Fundația Culturală „Camil Petrescu” (FCCP) continuă să construiască contexte pentru un dialog profesional bogat în mediul teatral autohtom, lansând, astăzi, 3 noiembrie 2023, un nou proiect – un podcast realizat de Zomir Dimovici.