George Ivaşcu, noul ministru al Culturii
https://www.ziarulmetropolis.ro/george-ivascu-noul-ministru-al-culturii/

George Ivaşcu, propus de PSD pentru funcţia de ministru al Culturii, este actor, regizor, dar şi manager şi fondator al Teatrului Metropolis din Bucureşti, fiind un susţinător şi promotor al tinerei generaţii de creatori.

Un articol de Ziarul Metropolis|26 ianuarie 2018

Născut pe 15 februarie 1968 în Bucureşti, George Ivaşcu are peste 25 de ani de carieră şi a jucat pe scenele celor mai importante teatre din Bucureşti şi din ţară, fiind angajat în 1993 la Teatrul de Comedie, apoi în 1996 la Teatrul Naţional „I.L. Caragiale”, Bucureşti (TNB)

Este fondatorul Teatrului Metropolis din Bucureşti, primul teatru de proiecte din România, pe care l-a înfiinţat în anul 2006, devenind directorul şi managerul acestuia.

A avut roluri principale în piese de mare succes: Crăcănel în „D’ale carnavalului”, Tipătescu în „O scrisoare pierdută”, ambele semnate I.L. Caragiale, Don Juan în piesa „Don Juan moare ca toţi ceilalţi” de Teodor Mazilu, Orsino din „A douăsprezecea noapte” de Shakespeare, Levin în „Anna Karenina”, Brânzovenescu din „O scrisoare pierdută” de I.L. Caragiale şi multe altel.

A regizat mai multe spectacole cum ar fi „Căsătoria” de Gogol, „Şase personaje în căutare unui autor” de Luigi Pirandello, „Opt femei” de Robert Tomas şi altele.

Este conferenţiar universitar doctor la Universităţile naţionale de artă teatrală şi cinematografică din Bucureşti şi Sibiu, unde împărtăşeşte din experienţa sa studenţilor.

Este căsătorit cu Alice Barb, regizor, actor și director la Centrul Cultural Casa Artelor Sector 3.

Pe 13 mai 2004 George Ivașcu a fost decorat de Preşedintele României Ion Iliescu în Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler, Categoria D – „Arta Spectacolului”, „în semn de apreciere a întregii activităţi şi pentru dăruirea şi talentul interpretativ pus în slujba artei scenice şi a spectacolului”.

Structura guvernului, anunțată de premierul desemnat Viorica Dancilă:

Vicepremier, ministrul Dezvoltarii – Paul Stanescu

Vicepremier, ministrul Mediului –  Gratiela Gavrilescu

Vicepremier fara portofoliu – Viorel Stefan

Vicepremier pentru parteneriate strategice – Ana Birchal

Mnisterul de Interne – Carmen Dan

Ministerul de Externe – Teodor Melescanu

Ministerul Apararii – Mihai Fifor

Ministerul de Finante: Eugen Teodorovici

Ministerul Justitiei – Tudorel Toader

Ministerul Agriculturii – Petre Daea

Ministerul Educatiei – Valentin Popa

Ministerul Economiei – Danut Andrusca

Ministerul Sanatatii – Sorina Pintea

Ministerul Energiei – Anton Anton

Ministerul Transporturilor – Lucian Sova

Ministerul Fondurilor Europene – Rovana Plumb

Ministerul mediului de afaceri – Stefan Radu Oprea

Ministerul Culturii  – George Ivascu

Ministerul Apelor si Padurilor – Ion Denes

Ministerul Cercetarii – Nicolae Burnete

Ministerul Tineretului si Sportului – Ioana Bran

Ministerul Turismului – Bogdan Trif

Relatia cu Parlamentul – Viorel Ilie

Ministru delegat pentru afaceri europene – Victor Negrescu

Romanii de pretutindeni – Natalia Intotero

Miniştrii desemnaţi urmează să fie audiaţi luni în comisiile parlamentare, apoi votaţi în plenul Parlamentului. Ulterior, aceştia vor depune jurământul la Cotroceni.

Foto: George Ivaşcu – Ziarul Metropolis

Citiţi şi:
05
/09
/23

DIPLOMA Show, festivalul noii generații de artiști, arhitecți și designeri români, organizat de The Institute și prezentat de UniCredit Bank la Combinatul Fondului Plastic între 7 și 15 octombrie, reunește anul acesta 130 de lucrări din 16 domenii creative, alese dintr-un număr record de înscrieri.

05
/09
/23

Cinemaul românesc este din nou în centrul atenției cu ocazia evenimentului Noaptea Albă a Filmului Românesc care va avea loc anul acesta pe 𝟏𝟓 𝐬𝐞𝐩𝐭𝐞𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞, la 𝐁𝐮𝐜𝐮𝐫𝐞𝐬̦𝐭𝐢, 𝐂𝐥𝐮𝐣-𝐍𝐚𝐩𝐨𝐜𝐚 și 𝐓𝐢𝐦𝐢𝐬̦𝐨𝐚𝐫𝐚.

04
/09
/23

Care-i faza cu muzica, adolescenții, societatea? La aceste întrebări își propune să răspundă Arhiva de Sunet în noul sezon al podcastului Arhiva de Sunet – Arhiva ZET, derulat alături Asociația Minitremu și Studiourile Ferentari, ce explorează rolul muzicii în viața noilor generații, din perspectiva adolescenților și tinerilor din Timișoara și București

04
/09
/23

În cadrul Seriei Concertelor de la Ateneu are loc azi de la 17:00 al doilea concert al Orchestrei Cameristi della Scala, sub bagheta dirijorului Wilson Hermato, într-o formulă cu trei soliști: violoncelistul Daniel Müller-Schott și doi laureați ai Concursului Internațional George Enescu 2022, violonistul Ștefan Aprodu și pianistul George Todică.

04
/09
/23

Balkanik Festival – Home of World Music, ajuns la ediția X, se va desfășura între 8 și 10 septembrie, la București, în Grădina Uranus și pe Strada Uranus, conturând într-o atmosferă unică trei zile pline de concerte live, un târg meșteșugăresc amplu, expoziții, DJ seturi, ateliere, demonstrații, dezbateri, relaxare în natura din mijlocul orașului, la umbra turnului de apă proiectat de Anghel Saligny.

03
/09
/23

Seria Concertelor pentru familii și copii debutează azi, de la ora 11:00, la Teatrul Odeon, cu concertul ”Orchestra merge la Zoo” al ansamblului Camerata Regală, sub bagheta dirijorului Andrei Feher. Muzicienilor le vor sta alături muzicologul Cristina Bohaciu Sârbu și actorul Mihai Bisericanu, în rol de narator.

02
/09
/23

Cum se simte Dora Gaitanovici după un concert bun? Parcă plutește. Mental, rămâne pe scenă multe alte zeci de minute după ce a coborât în lumea reală.