George Ivaşcu, noul ministru al Culturii
https://www.ziarulmetropolis.ro/george-ivascu-noul-ministru-al-culturii/

George Ivaşcu, propus de PSD pentru funcţia de ministru al Culturii, este actor, regizor, dar şi manager şi fondator al Teatrului Metropolis din Bucureşti, fiind un susţinător şi promotor al tinerei generaţii de creatori.

Un articol de Ziarul Metropolis|26 ianuarie 2018

Născut pe 15 februarie 1968 în Bucureşti, George Ivaşcu are peste 25 de ani de carieră şi a jucat pe scenele celor mai importante teatre din Bucureşti şi din ţară, fiind angajat în 1993 la Teatrul de Comedie, apoi în 1996 la Teatrul Naţional „I.L. Caragiale”, Bucureşti (TNB)

Este fondatorul Teatrului Metropolis din Bucureşti, primul teatru de proiecte din România, pe care l-a înfiinţat în anul 2006, devenind directorul şi managerul acestuia.

A avut roluri principale în piese de mare succes: Crăcănel în „D’ale carnavalului”, Tipătescu în „O scrisoare pierdută”, ambele semnate I.L. Caragiale, Don Juan în piesa „Don Juan moare ca toţi ceilalţi” de Teodor Mazilu, Orsino din „A douăsprezecea noapte” de Shakespeare, Levin în „Anna Karenina”, Brânzovenescu din „O scrisoare pierdută” de I.L. Caragiale şi multe altel.

A regizat mai multe spectacole cum ar fi „Căsătoria” de Gogol, „Şase personaje în căutare unui autor” de Luigi Pirandello, „Opt femei” de Robert Tomas şi altele.

Este conferenţiar universitar doctor la Universităţile naţionale de artă teatrală şi cinematografică din Bucureşti şi Sibiu, unde împărtăşeşte din experienţa sa studenţilor.

Este căsătorit cu Alice Barb, regizor, actor și director la Centrul Cultural Casa Artelor Sector 3.

Pe 13 mai 2004 George Ivașcu a fost decorat de Preşedintele României Ion Iliescu în Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler, Categoria D – „Arta Spectacolului”, „în semn de apreciere a întregii activităţi şi pentru dăruirea şi talentul interpretativ pus în slujba artei scenice şi a spectacolului”.

Structura guvernului, anunțată de premierul desemnat Viorica Dancilă:

Vicepremier, ministrul Dezvoltarii – Paul Stanescu

Vicepremier, ministrul Mediului –  Gratiela Gavrilescu

Vicepremier fara portofoliu – Viorel Stefan

Vicepremier pentru parteneriate strategice – Ana Birchal

Mnisterul de Interne – Carmen Dan

Ministerul de Externe – Teodor Melescanu

Ministerul Apararii – Mihai Fifor

Ministerul de Finante: Eugen Teodorovici

Ministerul Justitiei – Tudorel Toader

Ministerul Agriculturii – Petre Daea

Ministerul Educatiei – Valentin Popa

Ministerul Economiei – Danut Andrusca

Ministerul Sanatatii – Sorina Pintea

Ministerul Energiei – Anton Anton

Ministerul Transporturilor – Lucian Sova

Ministerul Fondurilor Europene – Rovana Plumb

Ministerul mediului de afaceri – Stefan Radu Oprea

Ministerul Culturii  – George Ivascu

Ministerul Apelor si Padurilor – Ion Denes

Ministerul Cercetarii – Nicolae Burnete

Ministerul Tineretului si Sportului – Ioana Bran

Ministerul Turismului – Bogdan Trif

Relatia cu Parlamentul – Viorel Ilie

Ministru delegat pentru afaceri europene – Victor Negrescu

Romanii de pretutindeni – Natalia Intotero

Miniştrii desemnaţi urmează să fie audiaţi luni în comisiile parlamentare, apoi votaţi în plenul Parlamentului. Ulterior, aceştia vor depune jurământul la Cotroceni.

Foto: George Ivaşcu – Ziarul Metropolis

Citiţi şi:
16
/05
/23

J'ai Bistrot București își aniversează al 10-lea an de existență prin intermediul a două evenimente marcante pe 19 și pe 20 mai: ”Silent Party” și ”Silent Concert Alternosfera” ce vor fi organizate chiar în grădina din Calea Griviței 55.

16
/05
/23

ap! (ACT și Politon) crede în dezvoltarea continuă și aduce cititorilor români titluri care acoperă o gamă variată de subiecte din sfere precum: dezvoltare personală și profesională, antreprenoriat, spiritualitate și wellbeing, oferind iubitorilor de carte posibilitatea de a citi sau a asculta cărți, de a le folosi pe post de profesori sau sfătuitori și de a transforma clipele de relaxare într-un timp calitativ.

16
/05
/23

Sunt ultimele zile în care te mai poți înscrie la rezidența online New Draft, deschisă tuturor absolvenților facultăților de profil, scenariștilor sau autorilor cu un scenariu de film în faza incipientă. Nu rata șansa de a face parte dintr-un program 100% online, gratuit, și de a avea întâlniri de lucru cu producătorii Ada Solomon, Tudor Giurgiu și Bianca Oana. Termenul limită de înscriere este 20 mai 2023.

16
/05
/23

Proiecții ale unora din cele mai apreciate documentare despre natură, expoziții de fotografie, activități pentru copii, ateliere de film documentar și fotografie, invitați speciali internaționali și întâlniri cu artiști locali sunt surprizele promise de organizatori pentru prima ediție LYNX Festival, primul festival din România dedicat exclusiv filmului documentar și fotografiei de natură.

15
/05
/23

Îndrăgita scriitoare Narine Abgarian, una din cele mai importante voci ale literaturii contemporane, autoarea bestsellerului Din cer au căzut trei mere, revine în România în perioada 16–18 mai, la București și Brașov, cu prilejul lansării în limba română a unui nou roman, Simon, câștigător al Bolșaia Kniga – Premiul cititorilor în 2021, devenit, de asemenea, bestseller internațional.

15
/05
/23

Cea de-a treia săptămână a lunii mai aduce la Opera Națională București patru titluri de operă și balet din repertoriul clasic universal – „La Traviata" de Giuseppe Verdi, „La Bohème" de Giacomo Puccini, „Giselle" de Adolphe Charles Adam și „Elixirul dragostei" de Gaetano Donizetti, dar și evenimentul „Scena Gândirii" – conferințele Operei Naționale București, al cărui invitat va fi criticul literar Nicolae Manolescu.

15
/05
/23

F-SIDES Cineclub, sezonul 4, ajunge în luna mai la Timișoara! Alături de alte trei programe pregătite pentru 2023 de organizatoarele proiectului F-SIDES în această ediție, lansată în aprilie la București, cineclubul și-a propus să-i ofere publicului proiecții de film axate pe creațiile a opt regizoare, în tandem cu materiale literare produse de opt scriitoare contemporane din România.