„Mamutul banilor”: Valorifică puterea psihologiei financiare pentru a-ți dezvolta mentalitatea despre bani și a-ți atinge obiectivele
https://www.ziarulmetropolis.ro/mamutul-banilor-valorifica-puterea-psihologiei-financiare-pentru-a-ti-dezvolta-mentalitatea-despre-bani-si-a-ti-atinge-obiectivele/

Cartea „Mamutul banilor”, recent apărută la editura ap! (ACT şi Politon), abordează într-o manieră originală şi eficientă problema gestionării banilor şi te ajută să valorifici puterea psihologiei financiare pentru a-ţi dezvolta mentalitatea despre bani şi a-ţi atinge obiectivele.

Un articol de Petre Ivan|15 mai 2023

Când vine vorba de instinctele noastre financiare, nu suntem mai evoluați decât strămoșii noștri care vânau mamutul lânos cu sute de mii de ani în urmă. Asta pentru că, lucruri simple, precum economisirea sau evitarea cheltuielilor excesive, care ne pot ajuta să obținem succesul financiar, se află în contradicție cu modul în care a supraviețuit și a evoluat specia noastră. Acesta este și motivul pentru care, în ciuda volumului imens de informații și sfaturi din partea experților financiari, majoritatea oamenilor nu par să se descurce cu gestionarea finanțelor personale.

Mamutul banilor: Valorifică puterea psihologiei financiare  pentru a-ți dezvolta mentalitatea despre bani, pentru a evita dispariția pecuniară și a-ți atinge obiectivele financiare de dr. Brad Klontz, dr. Ed Horwitz și dr. Ted Klontz, se concentrează pe convingerile și obiceiurile noastre cu privire la bani, dar și asupra înțelegerii originii acestor comportamente, scopul ei fiind să ne ajute să înțelegem cu adevărat modul în care trecutul nostru multigenerațional ne-a influențat relația actuală cu banii. Înțelegând aceste aspecte ce țin de modul în care s-a născut atitudinea noastră față de bani și modul cum ne administrăm banii în general, vom putea să facem schimbările necesare pentru a ne bucura cu adevărat de succes financiar.

Mamutul banilor este cartea care te va ajuta să îți înțelegi propriul comportament vizavi de bani și să îți dai seama ce trebuie să faci pe viitor pentru a-ți gestiona banii mai inteligent. Scrisă pentru oricine speră să-și îmbunătățească relația cu banii dar și pentru cei care vor doar să perfecționeze elementele de bază ale comportamentului financiar responsabil, această lectură este ideală și pentru cei care manifestă un interes special pentru modul în care interferează psihologia, economia și finanțele personale.

BRAD KLONTZ este doctor în psihologie, planificator financiar certificat și expert în psihologia financiară, ajutând numeroși indivizi să-și înțeleagă propriile opinii cu privire la bani. Este profesor asociat de psihologie financiară și finanțe comportamentale la Facultatea de Afaceri Heider din cadrul Universității Creighton (SUA).

EDWARD HORWITZ este planificator financiar certificat și specialist în comportamentul financiar, cu o vastă experiență în planificarea financiară, managementul riscului și crearea de soluții de psihologie financiară pentru organizații. Este profesor asociat la Departamentul de Economie și Finanțe al Facultății de Afaceri Heider din cadrul Universității Creighton, unde deține catedra de managementul riscului finanțată de compania de asigurări Mutual of Omaha.

TED KLONTZ este profesor asociat de psihologie financiară și finanțe comportamentale la Facultatea de Afaceri Heider din cadrul Universității Creighton și fondatorul Institutului de Psihologie Financiară.

Această carte privește bunăstarea financiară dintr-o perspectivă psihologică și evolutivă, dezvăluind obstacolele care îi împiedică pe oameni să facă primii pași critici către bunăstarea financiară, examinând modul în care instinctele și convingerile noastre despre bani ne influențează comportamentele financiare. În calitate de experți de top în psihologie financiară, autorii Dr. Brad Klontz, Dr. Ed Horwitz și Dr. Ted Klontz te vor ajuta să conștientizezi cum ți-au influențat convingerile pe care le ai despre bani deciziile financiare de până acum, ce alte obiceiuri mai sănătoase ai putea adopta în acest sens sau cum ai putea construi o viață financiară mai sigură pentru tine și familia ta. În aceste pagini vei găsi, pe lângă explicațiile psihologice foarte interesante ale unor comportamente pe care le ai, și la care nu te-ai gândit niciodată prea mult până acum, și o serie de  instrumente foarte utile cu ajutorul cărora îți poți corecta convingerile cu privire la bani care te împiedică să ai viața prosperă pe care ți-o dorești.

18
/11
/24

DESCOPERIRE Printre puținele volumele publicate în România despre propriii ei creatori de anvergură, noua carte a Ancăi Hațiegan se remarcă printr-o serie de calități pe care cititorul le va descoperi încă de la primele pagini. Ea îl invită în lumea unui om de teatru unic, despre care rămân multe de spus.

11
/11
/24

Duminică, 17 noiembrie, la ora 16.00, Muzeul Național al Literaturii Române organizează, la sediul său din strada Nicolae Crețulescu nr.8, evenimentul intitulat „Jurnale de călătorie în literatura română: de la Dinicu Golescu până astăzi”, la care vor participa cunoscuții oameni de litere și scriitori Ioan Cristescu, Paul Cernat și Cosmin Ciotloș. La 200 de ani de […]

29
/10
/24

Institutul Cultural Român a acordat duminică, 27 octombrie, în cadrul celei de-a XII-a ediții aFestivalului Internațional de Literatură și Traducere de la Iași – FILIT, pentru al treilea an consecutiv, Premiul pentru cea mai bună traducere a unei cărți din limba română, inițiativă a Institutului Cultural Român care urmărește recunoașterea impactului literaturii române în lume, prin efortul exemplar al traducătorilor, excelenți ambasadori ai cărților românești în afara granițelor țării.

21
/10
/24

Marți, 29 octombrie, ora 19.00, Editura Litera organizează la Institutul Cervantes din București o întâlnire cu scriitorul Toshikazu Kawaguchi, una din cele mai îndrăgite voci ale literaturii japoneze contemporane.

18
/10
/24

Sâmbătă, 19 octombrie 2024, la ora 18.00, la librăria independentă La Două Bufnițe din Timișoara are loc lansarea, în premieră națională, a celui mai recent roman al scriitorului și traducătorului Marin Mălaicu-Hondrari, „Clandestin”, apărut recent la Editura Trei.

13
/09
/24

„Patriot.Memorii” de Aleksei Navalnîi, memoriile tulburătoare ale celui mai proeminent disident de la începutul secolului XXI, este cea mai așteptată carte a anului la nivel internațional.