„Mamutul banilor”: Valorifică puterea psihologiei financiare pentru a-ți dezvolta mentalitatea despre bani și a-ți atinge obiectivele
https://www.ziarulmetropolis.ro/mamutul-banilor-valorifica-puterea-psihologiei-financiare-pentru-a-ti-dezvolta-mentalitatea-despre-bani-si-a-ti-atinge-obiectivele/

Cartea „Mamutul banilor”, recent apărută la editura ap! (ACT şi Politon), abordează într-o manieră originală şi eficientă problema gestionării banilor şi te ajută să valorifici puterea psihologiei financiare pentru a-ţi dezvolta mentalitatea despre bani şi a-ţi atinge obiectivele.

Un articol de Petre Ivan|15 mai 2023

Când vine vorba de instinctele noastre financiare, nu suntem mai evoluați decât strămoșii noștri care vânau mamutul lânos cu sute de mii de ani în urmă. Asta pentru că, lucruri simple, precum economisirea sau evitarea cheltuielilor excesive, care ne pot ajuta să obținem succesul financiar, se află în contradicție cu modul în care a supraviețuit și a evoluat specia noastră. Acesta este și motivul pentru care, în ciuda volumului imens de informații și sfaturi din partea experților financiari, majoritatea oamenilor nu par să se descurce cu gestionarea finanțelor personale.

Mamutul banilor: Valorifică puterea psihologiei financiare  pentru a-ți dezvolta mentalitatea despre bani, pentru a evita dispariția pecuniară și a-ți atinge obiectivele financiare de dr. Brad Klontz, dr. Ed Horwitz și dr. Ted Klontz, se concentrează pe convingerile și obiceiurile noastre cu privire la bani, dar și asupra înțelegerii originii acestor comportamente, scopul ei fiind să ne ajute să înțelegem cu adevărat modul în care trecutul nostru multigenerațional ne-a influențat relația actuală cu banii. Înțelegând aceste aspecte ce țin de modul în care s-a născut atitudinea noastră față de bani și modul cum ne administrăm banii în general, vom putea să facem schimbările necesare pentru a ne bucura cu adevărat de succes financiar.

Mamutul banilor este cartea care te va ajuta să îți înțelegi propriul comportament vizavi de bani și să îți dai seama ce trebuie să faci pe viitor pentru a-ți gestiona banii mai inteligent. Scrisă pentru oricine speră să-și îmbunătățească relația cu banii dar și pentru cei care vor doar să perfecționeze elementele de bază ale comportamentului financiar responsabil, această lectură este ideală și pentru cei care manifestă un interes special pentru modul în care interferează psihologia, economia și finanțele personale.

BRAD KLONTZ este doctor în psihologie, planificator financiar certificat și expert în psihologia financiară, ajutând numeroși indivizi să-și înțeleagă propriile opinii cu privire la bani. Este profesor asociat de psihologie financiară și finanțe comportamentale la Facultatea de Afaceri Heider din cadrul Universității Creighton (SUA).

EDWARD HORWITZ este planificator financiar certificat și specialist în comportamentul financiar, cu o vastă experiență în planificarea financiară, managementul riscului și crearea de soluții de psihologie financiară pentru organizații. Este profesor asociat la Departamentul de Economie și Finanțe al Facultății de Afaceri Heider din cadrul Universității Creighton, unde deține catedra de managementul riscului finanțată de compania de asigurări Mutual of Omaha.

TED KLONTZ este profesor asociat de psihologie financiară și finanțe comportamentale la Facultatea de Afaceri Heider din cadrul Universității Creighton și fondatorul Institutului de Psihologie Financiară.

Această carte privește bunăstarea financiară dintr-o perspectivă psihologică și evolutivă, dezvăluind obstacolele care îi împiedică pe oameni să facă primii pași critici către bunăstarea financiară, examinând modul în care instinctele și convingerile noastre despre bani ne influențează comportamentele financiare. În calitate de experți de top în psihologie financiară, autorii Dr. Brad Klontz, Dr. Ed Horwitz și Dr. Ted Klontz te vor ajuta să conștientizezi cum ți-au influențat convingerile pe care le ai despre bani deciziile financiare de până acum, ce alte obiceiuri mai sănătoase ai putea adopta în acest sens sau cum ai putea construi o viață financiară mai sigură pentru tine și familia ta. În aceste pagini vei găsi, pe lângă explicațiile psihologice foarte interesante ale unor comportamente pe care le ai, și la care nu te-ai gândit niciodată prea mult până acum, și o serie de  instrumente foarte utile cu ajutorul cărora îți poți corecta convingerile cu privire la bani care te împiedică să ai viața prosperă pe care ți-o dorești.

02
/04
/24

Institutul Cultural Român participă în premieră, prin ICR Bruxelles și Centrul Național al Cărții, cu un stand propriu la „Foire du livre de Bruxelles / Târgul Internațional de Carte de la Bruxelles”, care se va desfășura în perioada 4-7 aprilie 2024, la Centrul de expoziții Tour et Taxis din capitala Belgiei.

12
/03
/24

O nouă traducere din opera Elenei Ferrante a fost publicată de curând în colecția „Anansi. World Fiction” de la Editura Trei. Elena Ferrante e o scriitoare îndrăgită de cititorii din lumea întreagă începând de la publicarea bestsellerurilor internaționale ce alcătuiesc Tetralogia Napolitană.

28
/02
/24

Diana Vasile, PhD, psihoterapeut și Președinte al Institutului pentru Studiul și Tratamentul Traumei (ISTT), lansează astăzi cartea Anatomia traumei. Cum să ai o viață mai bună când sufletul te doare, publicată la editura Bookzone. Rezultatul a peste 25 de ani de studiu, practică și cercetare în domeniul psihotraumatologiei, cartea oferă o perspectivă completă asupra impactului traumei în viețile noastre, dar și asupra modalităților de recuperare post-traumatică.

28
/02
/24

Editura Humanitas Fiction vă așteaptă miercuri, 28 februarie, ora 19.00 la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr.38) la lansarea romanului Numărul 2 de David Foenkinos – recent apărut în colecția „Raftul Denisei“ coordonată de Denisa Comănescu, în traducerea Iulianei Glăvan – ce aduce în prim-plan povestea unui destin atipic, a celui care a pierdut rolul lui Harry Potter în una dintre cele mai celebre ecranizări din toate timpurile. Este posibil ca un eșec să devină o sursă de putere? Romanul scriitorului francez oferă în locul unui răspuns o minunată parabolă despre virtuțile reconstruirii sinelui.

19
/02
/24

Crime Scene Press vă propune o lectură perfectă pentru luna februarie: romanul proaspăt ieșit de sub tipar Stăpânul Muntelui, de Anders de la Motte (trad. Daniela Ionescu), unul dintre cei mai îndrăgiți scriitori suedezi de crime. Acest mistery care dă dependență, cu o atmosferă care te va bântui, te prinde de la prima pagină, urmărind o detectivă talentată care investighează una dintre cele mai întunecate laturi ale psihicului omenesc.

14
/02
/24

Joi, 15 februarie, începând cu ora 14:00, Biblioteca Metropolitană București, prin Direcţia Cultură, Învăţământ, Turism a Primăriei Municipiului Bucureşti, va organiza, la Sediul Central „Mihail Sadoveanu” din str. Tache Ionescu nr. 4 are loc o DEZBATERE EVENIMENT, dedicată Zilei Naționale a Lecturii.

09
/02
/24

CARTEA DE CINEMA Într-o scurtă carte apărută în 2022 şi bazată pe câteva dialoguri inedite iniţiate de Ioan-Pavel Azap şi derulate între 2009 şi 2011, Tudor Caranfil vorbeşte despre parcursul său şi critica de film. Un moment esenţial au fost "Serile prietenilor filmului", un eveniment pe care l-a creat în 1962 şi al cărui succes avea să ducă la formarea Cinematecii - o poveste demnă însăşi de un scenariu.

07
/02
/24

Editura Humanitas vă invită marți, 13 februarie, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (bd. Regina Elisabeta nr. 38), la o întâlnire cu istoricul Marc David Baer, profesor la London School of Economics and Political Science, istoricul Marian Coman și scriitoarea Sabina Fati despre volumul Otomanii: Hani, cezari și califi, o fascinantă nouă abordare a istoriei Imperiului Otoman.

05
/02
/24

Editura Humanitas Fiction vă așteaptă marți, 6 februarie, ora 19.00 la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr.38) la lansarea romanului Borges și eu de Jay Parini, recent apărut în colecția „Raftul Denisei“ coordonată de Denisa Comănescu, în traducerea lui Mihnea Gafița, un road novel care emană o nesfârșită admirație pentru unul dintre cei mai îndrăgiți scriitori ai secolului XX, un roman ce are la bază întâmplări petrecute în primăvara anului 1971.

31
/01
/24

RECOMANDĂRI Ziarul Metropolis vă recomandă, în prima lună din an, o întoarcere în fabuloasa lume a cărților. Biblioteci, obsesii, mistere, personaje și o pasiune salvatoare, în 3 cărți despre cărți, care fac deliciul oricărui iubitor de literatură.