Gigi Căciuleanu, „un minut de dans” la Londra
https://www.ziarulmetropolis.ro/gigi-caciuleanu-un-minut-de-dans-la-londra/

Gigi Căciuleanu se întoarce la Londra după ce la sfârşitul lunii septembrie a fost aplaudat pentru „L’Om DAdA”, la celebrul teatru de dans Sadler’s Wells din Londra. Gigi Căciuleanu revine în capitala britanică, pe aceeaşi scenă prestigioasă, cu „Un minut de dans sau UF!!!”.

Un articol de Liliana Matei|23 octombrie 2016

Spectacolul va fi prezentat în 23 octombrie, la numai două zile după ce a deschis Festivalul Naţional de Teatru de la Bucureşti. Gigi Căciuleanu figurează și în distribuție, alături de dansatorii Ana Vişan şi Răzvan Stoian, cărora li se adaugă adevăratul om-orchestră Paul Ilea. Lelia Marcu-Vladu este asistent de coregrafie, iar design-ul luminilor îi aparține lui Cristian Petru Simon.

„Un minut de dans sau UF!!!” este o coproducţie a Fundaţiei Art Production şi a Teatrului Mic din Bucureşti, realizată prin intermediul „Gigi Căciuleanu Romania Dance Company”. Turneul londonez este organizat de Institutul Cultural Român din Londra şi Global Art Association.

Spectacolul ajunge la Londra după ce, pe 21 octombrie a deschis cea de-a 26-a ediție a Festivalului Național de Teatru de la București.

29
/09
/23

Acum un secol, preoţi scandalizaţi de un film - "Păcat" (1924) de Jean Mihail - cereau interzicerea acestuia. O sută de ani mai târziu, un nou apel al unor clerici ortodocşi pentru oprirea de la difuzare a unui film, documentarul "Arsenie. Viaţa de apoi" (2023) de Alexandru Solomon. Amuzantă şi revelatoare paralelă.

29
/09
/23

Atelierele de autocunoaștere prin scris Casa din mine vin în întâmpinarea adolescenților bucureșteni, membri ai trupei de teatru Brainstorming, elevi ai Colegiului Național Bilingv „George Coșbuc”, Colegiul Național „Sfântul Sava”, Colegiul Național „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”, Liceul Teoretic Internațional de Informatică (ICHB) și Liceul Teoretic „Alexandru Vlahuță” din București.

27
/09
/23

Duminică s-a încheiat la București a 26-a ediție a Festivalului Internațional George Enescu printr-un concert susținut de Orchestra Regală Concertgebouw dirijată de Klaus Mäkelä cu o lucrare enesciană în interpretarea uneia dintre cele mai importante orchestre din lume: Uvertura de concert pe teme populare românești