Giuliano Gemma, mort într-un accident de maşină
https://www.ziarulmetropolis.ro/giuliano-gemma-mort-intr-un-accident-de-masina/

Actorul italian Giuliano Gemma, devenit celebru pentru interpretările sale din numeroase filme western italiene, denumite „western spaghetti”, a murit marţi seară, la vârsta de 75 de ani, în urma unui accident de automobil produs în regiunea oraşului Roma.

Un articol de Corina Vladov|2 octombrie 2013

Actorul italian Giuliano Gemma, devenit celebru pentru interpretările sale din numeroase filme western italiene, denumite „western spaghetti”, a murit marţi seară, la vârsta de 75 de ani, în urma unui accident de automobil produs în regiunea oraşului Roma.

Născut în septembrie 1938 la Roma, Giuliano Gemma şi-a început cariera în cinema la vârsta de 18 ani în calitate de cascador.

După câteva roluri modeste şi câteva scene în care a dublat o serie de actori celebri, Giuliano Gemma a început să primească roluri principale în multe pelicule şi a jucat în genuri cinematografice diverse.

100 de filme de cinema şi televiziune pentru Giuliano Gemma

Giuliano Gemma a filmat alături de unii dintre cei mai renumiţi actori de cinema, precum Charlton Heston în filmul „Ben Hur” şi Alain Delon în „Ghepardul”, de Luchino Visconti, în 1962.

În 1965, acesta a jucat în „Baladă pentru Valea Morţii/ Una pistola per Ringo”, un film care l-a consacrat ca star de filme din categoria „western spaghetti” şi l-a făcut celebru în lume. A jucat apoi în 10 filme din această categorie, fiecare nou lungmetraj bucurându-se de un imens succes de casă.

Giuliano Gemma

Giuliano Gemma a lucrat cu actori celebri, precum Kirk Douglas, Rita Hayworth, Henry Fonda, Florinda Bolkan, Liv Ullman, Philippe Noiret şi Catherine Deneuve

Pentru rolul din filmul „Deşertul tătarilor” (1976), Giuliano Gemma a fost recompensat cu premiul David di Donatello, echivalentul italian al premiul Oscar.

Foto cu Giuliano Gemma – capturi film

01
/03
/15

Gina Patrichi, Silvia Popovici, George Motoi, Amza Pellea, Costel Constantin, Dan Nuţu, Tora Vasilescu, Victor Rebengiuc, Gheorghe Dinică, Mariana Mihuţ, Petre Gheorghiu şi mulţi alţi actori îndrăgiţi vor putea fi revăzuţi, astăzi, în trei filme importante ale cinematografiei româneşti, la duminica "Duminica filmului românesc".

28
/02
/15

Regizorul Ken Loach se întoarce pe marile ecrane cu un nou film istoric despre războiul civil din Irlanda. Jimmy’s Hall / Salonul lui Jimmy este povestea lui Jimmy Gralton, un activist irlandez care a trăit în comitatul Leitrim, Irlanda începutului de secol. Filmul, care a participat anul trecut în Competiţia Oficială Cannes 2014, va avea premiera în România în 6 martie.

28
/02
/15

Actorul american Leonard Nimoy, cunoscut pentru rolul comandantului Spock din serialul "Star Trek", a murit vineri la vârsta de 83. Nimoy a fost internat în spital, săptămâna trecută, după ce s-a plâns de "dureri severe în zona pieptului". El suferea de boala pulmonară obstructivă cronică care duce la insuficienţă respiratorie.

27
/02
/15

Cea mai importantă competiție de scurtmetraj din România, o selecție unică de filme, masterclass-uri, workshop-uri și petreceri îi așteaptă pe spectatori la cea de-a 9-a ediție a Festivalului Internațional de Film NexT, care va avea loc între 15 și 19 aprilie 2015, la Cinema Studio, Elvira Popescu, CinemaPRO și într-o serie de locuri neconvenționale.

27
/02
/15

"Aferim!", lungmetrajul pentru care cineastul Radu Jude a primit Ursul de Argint pentru regie la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin 2015, va putea fi vizionat în avanpremieră, pe 5 martie, în reţeaua naţională de cinematografe Cinema City.

26
/02
/15

MARI FILME ROMÂNEȘTI UITATE Un film, cu siguranță, subapreciat. Sau, mai exact, privit de sus ca fiind o simplă operă burlescă. „S-a furat o bombă” (1961), scris și regizat de Ion Popescu-Gopo, este însă mai mult decât atât.

26
/02
/15

"Niciodată nu se știe ce e aia "generația de aur". Pentru George Vraca, de pildă, George Constantin nu făcea parte din nicio generație de aur, era un tânăr care juca și el teatru binișor, dar pentru George Constantin generația de aur era Vraca, dar Vraca pentru Nottara nu era generație de aur, și uite așa, când actorul ajunge la vârsta maturității, nu a vieții, a maturității sale artistice, conform destinului, putinței, talentului (...) devine un actor important al teatrului unde este, al teatrului românesc, al locului unde este proțăpit de soartă și devine și el un metal prețios." - Alexandru Repan