Grădina de Vară ”Farul” din Mangalia se redeschide după 10 ani
https://www.ziarulmetropolis.ro/gradina-de-vara-farul-din-mangalia-se-redeschide-dupa-10-ani/

Vineri, 17 august, la lăsatul serii*, se va redeschide public, după 10 ani de la ultimul eveniment, Grădina de vară ”Farul” din Mangalia. Cu acest prilej, Asociaţia One World Romania organizează o proiecţie specială a documentarului ”Chipuri, locuri”, unul din titlurile nominalizate la Oscar anul acesta.

Un articol de Petre Ivan|13 august 2018

”Chipuri, locuri” este un film despre oameni și istoriile lor, despre cum pereții spun povești și imaginile prind viață. Și nu în ultimul rând, despre colaborarea dintre o regizoare de 90 de ani, și un fotograf de trei ori mai tânăr.

Miza acestui eveniment este de a repune în circuit grădina de vară, un spațiu aflat în inima orașului și care, deși nu a fost folosit în ultimii ani, s-a conservat foarte bine, având un real potențial de a găzdui evenimente similare.

Pe parcursul verii, programul educațional One World Romania la Școală organizează o serie de proiecții de filme documentare în spații neconvenționale, de la curți ale prietenilor și colaboratorilor la spații nefolosite din orașe mici, mari și mijlocii, pentru a atrage atenția asupra nevoii de spații culturale, dar și pentru a deschide discuții în jurul unor subiecte de actualitate.

Filmele selectate vorbesc, din diferite perspective, despre schimbările care se întâmplă în lume și despre cele pe care ni le dorim: Schimbări ale orașelor, clădirilor, structurilor sociale, ale oamenilor și ideilor.

Grădina de Vară

CHIPURI, LOCURI
Agnes Varda, JR | Franța | 2017 | 89 min

Da, acesta este un film despre chipuri și locuri. Dar mai ales despre un al treilea lucru, nemenționat în titlu: timp. Agnès Varda, regizoarea iconică a Noului Val francez, a decis să facă ultimul ei film, la aproape 90 de ani, împreună cu un tânăr artist vizual, deja celebrul JR.
Acest cuplu neașteptat se pornește la drum în căutarea unui rost. Ce găsesc sunt fragmente din fața mai veche a Franței: muncitori, femei puternice, ce a mai rămas din Jean-Luc Godard – bucăți dintr-un puzzle vizual pe care cei doi le redau lumii în formule vizuale suprinzătoare, încărcate de emoție și substanță, pline de o mândrie și demnitate care intră în conflict direct cu naționalismul și populismul găunos care bântuie tacit în afara fiecărui cadru.

*Grădina va fi deschisă începând cu ora 19:00. Proiecția de film începe la ora 20:30.
INTRAREA LIBERĂ

Foto: Grădina de Vară – facebook

20
/10
/22

„Oameni de treabă” / „Men of Deeds”, noul film al regizorului Paul Negoescu, cu Iulian Postelnicu, Vasile Muraru, Anghel Damian și Crina Semciuc în distribuție, va avea o avanpremieră specială în cadrul Les Films de Cannes à Bucarest, sâmbătă, 22 octombrie.

19
/10
/22

CRONICĂ DE FILM După câteva încercări nereuşite de-a lungul anilor de-a face un horror românesc inspirat din literatură sau folclor (de la moroi la vampiri), iată în sfârşit un film căruia nu îi este ruşine să scoată capul în lume - „Capra cu trei iezi”, un debut independent realizat de Victor Canache, care acum câţiva ani lansa şi un scurtmetraj cu acelaşi titlu.

19
/10
/22

Unsul magilor, Black Adam (pseudonimul modern al lui Teth-Adam), spune povestea anti-eroului forțat de împrejurări să ajute câțiva pământeni. Mânat de răzbunare și ură, Black Adam este extrem de eficient în lupta cu opresorii Kahndaq-ului, spre disperarea super-eroilor din Justice Society.

19
/10
/22

După succesul ediţiei precedente cu 88 de minute cu Victor Rebengiuc, o gală care-şi propunea să aniverseze un artist legendar printr-o discuţie intimă şi pasionantă despre ale vieţii şi ale artei, acum spectatorii vor avea ocazia să o întâlnească pe actrița Tora Vasilescu.

18
/10
/22

49 de proiecții de film, 3 piese de teatru, 3 dezbateri și un total de peste 2.600 de spectatori, dintre care 18% copii. Acesta este bilanțul primei luni de funcționare constantă la Cinema Victoria Timișoara, primul dintre cinematografele tradiționale ale orașului care s-a redeschis după o renovare completă.

10
/10
/22

CRONICĂ DE FILM Cum poate un film ca „Athena” (de Romain Gavras), îndoielnic atât din punct de vedere etic, cât şi estetic, să fie inclus în competiţia unui festival precum cel de la Veneţia?

09
/10
/22

La ediția a X-a a festivalului internațional de film fantastic Dracula vor avea loc o serie de evenimente speciale, menite să celebreze ediția aniversară a festivalului de la Brașov. Oaspeți de seamă din Spania, Italia, Finlanda și România vor întâlni publicul iubitor de fantasy & horror, într-o serie de evenimente speciale care se vor desfășura pe parcursul celor 5 zile de festival.