Graphic Poetry in expozitie
https://www.ziarulmetropolis.ro/graphic-poetry-in-expozitie/

Danaartgallery şi Galeria Odeon vă invită să vizitaţi în perioada 5 – 22 decembrie 2012 ultima expoziţie din acest an – Graphic Poetry (fotografie, grafică şi pictură). Timp de un an şi jumătate, proiectul Conexiuni prin artă a fost prezentat publicului prin mai mult de 30 de expoziţii, organizate în diverse locaţii din Bucureşti. Începând cu luna octombrie a anului trecut, […]

Un articol de Andrada Văsii|10 decembrie 2012

Danaartgallery şi Galeria Odeon vă invită să vizitaţi în perioada 5 – 22 decembrie 2012 ultima expoziţie din acest an – Graphic Poetry (fotografie, grafică şi pictură).

Timp de un an şi jumătate, proiectul Conexiuni prin artă a fost prezentat publicului prin mai mult de 30 de expoziţii, organizate în diverse locaţii din Bucureşti. Începând cu luna octombrie a anului trecut, grupul Danaartgallery, susţinut de Teatrul Odeon, a propus un alt proiect, care a devenit cunoscut şi s-a bucurat de apreciere atât din partea spectatorilor de teatru cât şi a celor care vizitează spaţiul Galeriei Odeon pentru a admira lucrările artiştilor care s-au alăturat grupului.

 

Sub acest titlu misterios Graphic Poetry – care face ca expoziţia să penduleze seducător în imaginaţia noastră între poezie şi vizual – plasticienii participanţi se confruntă, fără îndoială, fiecare în parte, cu temele preferate. Funcţionează pentru toţi o atracţie irezistibilă pentru natură, care capătă câteodată nuanţat, alteori tranşant, aspecte diferite de la un artist la altul. De la propriul chip, la peisaje, de la imaginar la fantastic, de la poveste la declamaţie, demersurile artiştilor expozanţi nu se zdruncină unul pe altul, ci ne permit să le acceptăm ca vecinătăţi posibile şi chiar constructive.

                                                                            Roxana Păsculescu

 

În cadrul expoziţiei, organizată în foaierul Sălii Studio a Teatrului Odeon, veţi putea admira lucrările artiştilor:

 

Mirela Bichigeanu

Florin Ghebosu

Daniela Zbarcea

Eugen Vasile Iovan

Bogdana Contraș

Cornelia Gherlan

Gabriela Aniței

Andreia Ioana Cișmașiu

Matei Agachi

 

Vernisajul va avea loc în data de 12 decembrie, începând cu ora 18.30.

16
/11
/23

Marți, 21 noiembrie, de la ora 19:00, la Sala Radio din București, violoniștii Simina Croitoru și Gabriel Croitoru, acompaniați de pianistul Horia Mihail, vor susține concertul de încheiere a ediției din acest an a Turneului ”Vioara lui Enescu”.

16
/11
/23

Lanțul de cinematografe HAPPY CINEMA, prezent în București, Focșani, Alexandria, Buzău, Vaslui, Botoșani, Bacău și Bistrița, se extinde cu 4 cinematografe noi în țară (București și Slobozia) și unul în Republica Moldova, Chișinău. HAPPY CINEMA, brand cu capital 100% românesc, își consolidează poziția de top ca acoperire în țară.

14
/11
/23

"În lunile octombrie şi noiembrie am stat o lună la Timișoara ca bursier: am primit o bursă de creație Taifas în colaborare cu librăria La Două Bufnițe" - scriitorul Vasile Ernu îşi împărtăşeşte impresiile despre prima ediţie a unui nou festival timişorean.

14
/11
/23

Începând de vineri spectatorii sunt așteptați undeva în (v)estul sălbatic, în România anului 1944 când cel De-al Doilea Război Mondial se apropie de final. WARBOY spune povestea plină de emoție a unui adolescent care, încercând să salveze cei doi cai ai familiei, pornește într-o călătorie inițiatică, traversând peisajul sălbatic al Munților Apuseni.

14
/11
/23

Editura Humanitas Fiction vă așteaptă miercuri, 15 noiembrie, ora 19.00 la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr.38) la lansarea romanului Eu cânt și muntele dansează de Irene Solà, recent apărut în colecția „Raftul Denisei“ coordonată de Denisa Comănescu, în traducerea Janei Balacciu Matei, carte distinsă cu Premiul pentru Literatură al Uniunii Europene 2020.

14
/11
/23

Documentarul-portret „𝑫𝒆 𝒄𝒆 𝒎𝒂̆ 𝒄𝒉𝒆𝒂𝒎𝒂̆ 𝑵𝒐𝒓𝒂, 𝒄𝒂̂𝒏𝒅 𝒄𝒆𝒓𝒖𝒍 𝒎𝒆𝒖 𝒆 𝒔𝒆𝒏𝒊𝒏” (regie: Carla-Maria Teaha), care o aduce în prim-plan pe una dintre cele mai iubite scriitoare din România, se vede, începând de astăzi, în cinematografele din România, distribuit de Bad Unicorn.

13
/11
/23

CRONICĂ DE FILM Aflată la debutul în regie, Carla Teaha propune “De ce mă cheamă Nora, când cerul meu e senin” (2023), un documentar portret, plin de deferenţă, despre o scriitoare îndrăgită şi nonconformistă, Nora Iuga. Din 17 noiembrie, în cinematografe.