Green Hours Live(s)
https://www.ziarulmetropolis.ro/green-hours-lives/

GREEN HOURS LIVE(S) caută poveşti şi istorii personale legate de Green Hours, pe care le va transforma într-o instalaţie multimedia.

Un articol de Ziarul Metropolis|12 septembrie 2022

GREEN HOURS LIVE(S) este un proiect multimedia participativ, care urmărește să refacă arhiva și memoria colectivă ale unuia dintre cele mai iubite spații culturale din București: Green Hours (Jazz Cafe & Teatrul LUNI).

În acest sens, în lunile septembrie și octombrie, echipa Green Hours caută povești, obiecte, istorii personale și alte materiale de arhivă legate de Green Hours care să fie incluse într-o instalație artistică, sub forma unui parcurs expozițional. Proiectul Green Hours Live(s) este co-finanțat de Primăria Municipiului București prin ARCUB, în cadrul programului București afectiv 2022.

Green Hours este mai mult decât un simplu spațiu artistic. Este o istorie vie, strânsă în 28 de ani de activitate, formată în primul rând din oamenii care au făcut spațiul să existe, artiști, spectatori sau colaboratori, dar și din muzica, spectacolele, expozițiile, lucrările, amintirile, mărturiile, obiectele, decorurile sau recuzita, toate acele momente trăite la Green Hours.

Apărut ca o necesitate pentru scena culturală românească, Green Hours este un spațiu iconic, al începuturilor, deschizător de drumuri, pionier pentru creație și experiment teatral și muzical, un spațiu care a reușit să marcheze viețile celor care au trecut pe aici.

GREEN HOURS LIVE(S), proiectul inspirat de acest loc magic, va aduna sub forma unui parcurs-expoziție poveștile și istoriile personale ale celor care sunt legați emoțional și profesional de acest spațiu cultural. Inițiat de Cinty Ionescu, designer video care a debutat în teatru la Green Hours, și inspirat de arhiva proprie, GREEN HOURS LIVE(S) este dezvoltat de o echipă artistică formată din câțiva dintre numeroșii oameni conectați cu istoria Green Hours: dramaturgul Peca Ștefan, muzicianul Mihai Iordache, graficianul Mihai Păcurar și agentul de artă Elvira Lupșa.

Suntem invitați astfel să spunem împreună povestea Green Hours. Până la jumătatea lunii octombrie, artiștii și publicul care au luat la un moment dat contact cu fenomenul Green Hours sunt invitați să contribuie la arhiva care va sta la baza realizării acestui proiect imersiv. Poveștile, testimonialele și istoriile personale pot fi sub formă de înregistrări audio sau video, obiecte, afișe, amintiri și mărturii scrise cât și orice alte elemente de arhivă, relevante pentru istoria Green Hours.

Dacă ai un astfel de material și îți dorești să apară în expoziție, trimite-l până pe 15 octombrie, urmând acești pași:

  • Toate materialele electronice se încarcă aici.
  • Dacă deții o amintire în format fizic trimite un e-mail pe adresa [email protected] în care să notezi câteva informații despre subiect și, ideal, o fotografie a acestei amintiri.

Arhiva astfel strânsă va fi prelucrată și transpusă într-un parcurs de tip instalație multimedia la Green Hours, pe Calea Victoriei 120. Expoziția va fi deschisă publicului în perioada 24 octombrie – 13 noiembrie 2022.

Proiectul este co-finanțat de Primăria Municipiului București prin ARCUB, în cadrul Programului București afectiv 2022. Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Primăriei Municipiului București sau ARCUB.

 

 

 



06
/12
/23

Teatrul „Gong” și Revista „Euphorion” prezintă cea de-a treia conferință organizată în cadrul Simpozionului Național „Actualitatea Cercului Literar de la Sibiu”. Evenimentul va avea loc vineri, 8 decembrie, de la ora 18:00, la Librăria Humanitas „Constantin Noica” și îl va avea ca invitat pe Marin Mălaicu-Hondrari.

06
/12
/23

Teatrul Național din Timișoara invită publicul sâmbătă, 9 decembrie 2023, de la ora 19, la Sala 2, la premiera cu care închide programul pe care l-a construit pentru anul Capitalei Europene a Culturii – Timișoara 2023: SĂPTĂMÂNA LUMINATĂ de Mihail Săulescu, spectacol semnat de regizorul Ion-Ardeal Ieremia.

06
/12
/23

Conferința Națională a Managerilor Culturali (CNMC) – ediția a 10-a va fi deschisă de Sergiu Nistor, Consilier Prezidențial, Raluca Turcan, Ministrul Culturii și Andrei Chistol, Secretar de Stat în cadrul Ministerului Culturii din Republica Moldova, joi, 7 decembrie 2023, începând cu ora 09.30.

06
/12
/23

Evenimentul de lansare a albumului expoziției „De la frici uitate, la nopți prietenoase. Avatarurile orașului nocturn”, curator: Adrian Majuru, organizată de Art Safari în parteneriat cu Muzeul Municipiului București, Institutul de Antropologie Francisc I. Rainer și Institutul Național de Medicină Legală Mina Minovici, are loc vineri, 8 decembrie, la 18:30, la Art Safari;

05
/12
/23

EVENIMENT Deschisă din 1 decembrie la Muzeul Național de Artă al României, expoziția „Victor Brauner. Între oniric și ocult” dezvăluie arta de dincolo de granițe și formule a celebrului artist originar din România.

29
/11
/23

Luni, pe 4 decembrie, unteatru dă startul celei de-a doua ediții a programului Teatru în Sectorul 5. Mini-stagiunea cu spectacole oferite în dar comunității din Sectorul 5 va readuce pe scena din Sfinții Apostoli nr. 44 câteva dintre cele mai iubite producții din repertoriul unteatru.