HALLOWEEN 2014: Teatru, muzică, filme, dar şi strigoi, vrăjitoare şi fantome, în Bucureşti
https://www.ziarulmetropolis.ro/halloween-2014-teatru-muzica-filme-dar-si-strigoi-vrajitoare-si-fantome-in-bucuresti/

Noaptea de Halloween se anunţă a fi „de groază” în Capitală, unde bucureştenii se pot distra alături de strigoi, vrăjitoare şi fantome, în săli de teatru, de cinema şi în cluburi. Totodată, sărbătoarea din 31 octombrie nu-i uită nici pe copii, care vor putea participa la activităţi „înfricoşătoare”.

Un articol de Petre Ivan|31 octombrie 2014

HALLOWEEN 2014 / Strigoi, vrăjitoare, fantome şi alte personaje înfricoşătoare îşi dau întâlnire cu publicul bucureştean, vineri, prin muzeele, centrele comerciale, cinematografele şi cluburile din Capitală, pentru a petrece o noapte de Halloween „de groază”.

Activităţile pregătite îi vizează atât pe copii, cât şi pe adulţi, fiecare dintre aceştia având dreptul la distracţie.

Astfel, Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” organizează, vineri, de la ora 17.30 Atelierul de sculptat dovleci, unde copiii cu vârsta între 8 şi 14 ani sunt invitaţi să-şi folosească iscusinţa, fantezia şi inventivitatea.

Cei care doresc să petreacă noaptea de Halloween la teatru pot mege să vadă piesa „Midnight chat with Sylvia Plath”, la Teatrul Mignon. Din distribuţia HALLOWEEN 2014spectacolului, regizat de Iris Spiridon, fac parte actorii Vanessa Gadei, Letiţia Vlădescu, Ioana Anastasia Anton şi Ioana Marchidan.

Un performance teatral care explorează universul scriitoarei Sylvia Plath, transportându-l în lumea artei contemporane prin teatru, dans, muzică, video. Spectacolul este construit sub forma unei şedinţe de spiritism bazată pe jurnalul intim al autoarei, în timpul căreia lucrurile iau o întorsătură neaşteptată, lumea spiritelor deschizându-se pentru a dezvălui secrete îngropate şi intimităţi neîmpărtăşite.

Spectacolul cuprinde fragmente din opera ei (nuvele, roman, poezii) reinterpretate astfel încât să devină valabile în prezent. Este o încercare de a-i accesa „spiritul” prin intermediul operei.

Foto: HALLOWEEN 2014, Midnight chat with Sylvia Plath – wikipedia, Dani Ioniţă

29
/02
/24

Noua producție a Fundației Culturale „Camil Petrescu”, podcastul TEATRUL (DE) AZI, continuă seria dialogurilor cu directorul de imagine și producătorul Zomir Dimovici despre felul în care vedem, citim și percepem teatrul astăzi.

29
/02
/24

Teatrul Masca și grupul de creație sonoră „Immersonic” vă invită la sediul din Bd. Uverturii Nr. 14, la primul eveniment din seria de „sinestesis live / incursiuni în sinele total”, o întâlnire de creație spontană între scriitori (poeți și prozatori) activi pe scena literară românească și artiști sau performeri din domeniul sunetului.

29
/02
/24

Teatrul de Balet Sibiu a programat la începutul lunii martie, la Sala Mare a Centrului Cultural „Ion Besoiu” Sibiu, spectacolul de teatru-dans „Despre noi-About us”, scenariul și regia Beatrice Rancea, coregrafia Dragoș Roșu și Beatrice Rancea. Inspirat de destinul companiei sibiene de balet, spectacolul „Despre noi- About us” se dansează la Teatrul de Balet Sibiu, în data de 02 martie 2024, ora 19:00, și îi are ca invitați speciali pe actorii Naționalului bucureștean, Iuliana Moise și Claudiu Bleonț.

28
/02
/24

Filmul documentar AMAR, regizat de Diana Gavra, va avea putea fi văzut în premieră în cinematografe din 8 martie, iar până atunci spectatorii se vor putea întâlni cu regizoarea și parte din echipa filmului în două evenimente speciale:

28
/02
/24

Romanian Design Week, festivalul multidisciplinar dedicat industriilor creative, organizat de The Institute și prezentat de UniCredit Bank, lansează apelul de înscrieri în circuitul RDW Design GO!.

28
/02
/24

Diana Vasile, PhD, psihoterapeut și Președinte al Institutului pentru Studiul și Tratamentul Traumei (ISTT), lansează astăzi cartea Anatomia traumei. Cum să ai o viață mai bună când sufletul te doare, publicată la editura Bookzone. Rezultatul a peste 25 de ani de studiu, practică și cercetare în domeniul psihotraumatologiei, cartea oferă o perspectivă completă asupra impactului traumei în viețile noastre, dar și asupra modalităților de recuperare post-traumatică.