HALLOWEEN 2014: Teatru, muzică, filme, dar şi strigoi, vrăjitoare şi fantome, în Bucureşti
https://www.ziarulmetropolis.ro/halloween-2014-teatru-muzica-filme-dar-si-strigoi-vrajitoare-si-fantome-in-bucuresti/

Noaptea de Halloween se anunţă a fi „de groază” în Capitală, unde bucureştenii se pot distra alături de strigoi, vrăjitoare şi fantome, în săli de teatru, de cinema şi în cluburi. Totodată, sărbătoarea din 31 octombrie nu-i uită nici pe copii, care vor putea participa la activităţi „înfricoşătoare”.

Un articol de Petre Ivan|31 octombrie 2014

HALLOWEEN 2014 / Strigoi, vrăjitoare, fantome şi alte personaje înfricoşătoare îşi dau întâlnire cu publicul bucureştean, vineri, prin muzeele, centrele comerciale, cinematografele şi cluburile din Capitală, pentru a petrece o noapte de Halloween „de groază”.

Activităţile pregătite îi vizează atât pe copii, cât şi pe adulţi, fiecare dintre aceştia având dreptul la distracţie.

Astfel, Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” organizează, vineri, de la ora 17.30 Atelierul de sculptat dovleci, unde copiii cu vârsta între 8 şi 14 ani sunt invitaţi să-şi folosească iscusinţa, fantezia şi inventivitatea.

Cei care doresc să petreacă noaptea de Halloween la teatru pot mege să vadă piesa „Midnight chat with Sylvia Plath”, la Teatrul Mignon. Din distribuţia HALLOWEEN 2014spectacolului, regizat de Iris Spiridon, fac parte actorii Vanessa Gadei, Letiţia Vlădescu, Ioana Anastasia Anton şi Ioana Marchidan.

Un performance teatral care explorează universul scriitoarei Sylvia Plath, transportându-l în lumea artei contemporane prin teatru, dans, muzică, video. Spectacolul este construit sub forma unei şedinţe de spiritism bazată pe jurnalul intim al autoarei, în timpul căreia lucrurile iau o întorsătură neaşteptată, lumea spiritelor deschizându-se pentru a dezvălui secrete îngropate şi intimităţi neîmpărtăşite.

Spectacolul cuprinde fragmente din opera ei (nuvele, roman, poezii) reinterpretate astfel încât să devină valabile în prezent. Este o încercare de a-i accesa „spiritul” prin intermediul operei.

Foto: HALLOWEEN 2014, Midnight chat with Sylvia Plath – wikipedia, Dani Ioniţă

05
/03
/24

Pe data de 5 martie se dă startul unui nou apel deschis în cadrul proiectului Share, Tag or Dye, inițiat și coordonat de către Asociația Fotografică Allkimik, în parteneriat cu Asociația Culturală Marginal. Această inițiativă oferă artiștilor din întreaga lume oportunitatea de a-și împărtăși creațiile și de a se implica într-o experiență colectivă de artă

01
/03
/24

Scena Digitală, platforma online de teatru, film, muzică și dans a Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu (TNRS) vine cu o surpriză pentru public în luna martie. Iubitorii de teatru vor putea urmări online trei spectacole de excepție din cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu: „Arta de a povesti” de Alexis Michalik, „O catedrală plină cu orgi” – spectacolul de deschidere al FITS și „FAUST: tribut”.

01
/03
/24

Happy Cinema redifuzează filmul Oppenheimer, favorit la Oscar, în perioada 7-10 martie, în toate cinematografele din țară. Oppenheimer este un thriller epic filmat în IMAX® care aruncă publicul în paradoxul palpitant al omului enigmatic care trebuie să riște să distrugă lumea pentru a o salva. Pelicula spune povestea fizicianului J. Robert Oppenheimer și a rolului pe care l-a avut în dezvoltarea bombei atomice.

29
/02
/24

Noua producție a Fundației Culturale „Camil Petrescu”, podcastul TEATRUL (DE) AZI, continuă seria dialogurilor cu directorul de imagine și producătorul Zomir Dimovici despre felul în care vedem, citim și percepem teatrul astăzi.