Helena Bonham Carter, într-o ecranizare a basmului „Cenuşăreasa“
https://www.ziarulmetropolis.ro/helena-bonham-carter-intr-o-ecranizare-a-basmului-cenusareasa/

Actriţa britanică Helena Bonham Carter va deveni zâna cea bună într-o ecranizare a basmului „Cenuşăreasa”, produsă de studiourile Disney şi regizată de Kenneth Branagh.

Un articol de Andrada Văsii|21 iunie 2013

Actriţa britanică Helena Bonham Carter va deveni zâna cea bună într-o ecranizare a basmului „Cenuşăreasa”, produsă de studiourile Disney şi regizată de Kenneth Branagh.

Potrivit publicaţiei The Hollywood Reporter, rolul acordat actriţei Helena Bonham Carter în acest lungmetraj va avea o importanţă mai mare decât cel din versiunea animată a aceluiaşi basm, produsă de Disney în anii 1950.

În noua ecranizare, rolul Cenuşăresei va fi jucat de actriţa britanică Lily James, devenită cunoscută graţie serialului „Downton Abbey”, iar Prinţul va fi interpretat de Richard Madden, un actor devenit celebru graţie rolului din serialul „Urzeala Tronurilor”.

Din distribuţia acestui proiect cinematografic face parte şi celebra actriţă australiană Cate Blanchett, care va juca rolul mamei vitrege a Cenuşăresei.

Sophie McShera şi Holliday Grainger le vor întruchipa pe marele ecran pe cele două surori vitrege ale Cenuşăresei.
Filmările vor debuta în luna septembrie la Londra, iar filmul „Cenuşăreasa” va fi lansat de Crăciun în 2014.

Helena Bonham Carter a fost nominalizată la premiile Oscar în 1998, pentru rolul său din „The Wings of Dove”, şi în 2011, pentru „Discursul regelui”. Actriţa britanică s-a remarcat şi în alte filme bine primite de public şi de criticii de specialitate precum „Cameră cu vedere”, „Planeta maimuţelor”, „Fight Club”, „Peştele cel mare”, „Harry Potter şi Ordinul Phoenix”, „Harry Potter şi Prinţul Semipur”, „Harry Potter şi Talismanele Morţii”, „Sweeney Todd – Bărbierul diabolic din Fleet Street” şi „Alice în Ţara Minunilor”.

Actriţa britanică va putea fi văzută în curând pe marile ecrane în lungmetrajul „The Lone Ranger”, produs de studiourile Disney, în care joacă alături de Johnny Depp şi Armie Hammer.

24
/11
/20

CRONICĂ DE FILM Lansat în România de Transilvania Film pe platforma TIFF Unlimited, filmul „Dama de cupă” („Queen of Hearts”, 2019), al regizoarei daneze cu origini egiptene May el-Toukhy, impresionează prin interpretarea actriţei Trine Dyrholm, care joacă o avocată ce începe o aventură cu fiul său vitreg de nici 18 ani.

23
/11
/20

CRONICĂ DE FILM Primul episod din miniseria „Bani negri (pentru zile albe)”, scrisă și regizată de Daniel Sandu (autorul filmului „Un pas în urma serafimilor”), a avut premiera pe HBO și e disponibil pe HBO GO. Cât de bun a acest nou serial românesc?

19
/11
/20

CRONICĂ DE FILM Premiat pentru regie în secțiunea „Encounters” a Festivalului de la Berlin și cu lansarea în cinematografe compromisă de pandemie, „Malmkrog” (2020) este cel mai controversat, dar și cel mai îndrăzneț film românesc al anului. Cum ne provoacă de data asta Cristi Puiu?

18
/11
/20

Prin combinații inedite de mijloace vizuale și tehnici narative, scurtmetrajele incluse în acest an în Competiția Internațională BIEFF propun perspective alternative asupra unor subiecte care marchează realitatea cotidiană. O invitație deschisă la reflecție, dezbatere și dialog, evenimentul dedicat noilor forme de explorare a limbajului cinematografic va reprezenta, la această ediție, un punct de intersecție al diferitelor viziuni asupra violenței și a justificării ei morale, dar și asupra ideii de graniță și a locurilor de care aparținem.

17
/11
/20

Cu toții suntem de acord că experiența de la cinema este inegalabilă, însă cum momentan nu mai este posibilă în contextul pandemic actual, din pasiune și dor de emoția trăită în fața marelui ecran, Cineplexx a oferit în weekend porții de popcorn cald tuturor iubitorilor de filme.

16
/11
/20

CRONICĂ DE FILM Lansat recent în România direct online, pe pagina de Vimeo a distribuitorului Independenţa Film, „Beanpole” (2019) este al doilea film al lui Kantemir Balagov, considerat de unii cel mai bun tânăr regizor rus, educat la şcoala de cinema a lui Alexander Sokurov. O poveste despre traumele post-război, stilizată însă aproape până la academism.