Hollywood-ul, îmblânzit de piraţii cibernetici nord-coreeni
https://www.ziarulmetropolis.ro/hollywood-ul-imblanzit-de-piratii-cibernetici-nord-coreeni/

Premiera newyorkeză a filmului „The Interview”, o comedie despre un complot fictiv al CIA ce vizează asasinarea preşedintelui din Coreea de Nord, a fost anulată de organizatori, în urma unor ameninţări primite din partea piraţilor cibernetici.

Un articol de Petre Ivan|17 decembrie 2014

Purtătorul de cuvânt al lanţului de cinematografe în care ar fi trebuit să aibă loc proiecţia acestui film a anunţat că evenimentul a fost anulat.

Piraţii cibernetici care au accesat ilegal reţeaua de calculatoare a studiourilor Sony au ameninţat că vor ataca cinematografele din Statele Unite în care va fi proiectat acest film, produs de studioul hollywoodian, notează Mediafax.

Autorii acestor ameninţări provin din acelaşi grup care a publicat pe internet e-mailuri şi date personale furate din reţeaua de computere de la Sony Pictures.

Piraţii cibernetici din grupul GOP („Guardians of Peace” / „Gardienii Păcii”) au menţionat atacurile teroriste de la 11 septembrie 2001 într-o serie de ameninţări recente, în care au spus că „lumea va fi plină de teamă”.

„Amintiţi-vă de 11 septembrie 2001. Vă recomandăm să vă ţineţi la distanţă de locurile (în care va fi proiectat filmul „The Interview”) în acele momente”, a scris acel grup într-un mesaj dat publicităţii marţi.

Filmul „The Interview” îi are în rolurile principale pe actorii James Franco şi Seth Rogen.

„Dacă locuinţa voastră se află în apropiere, ar fi mai bine să plecaţi de acasă. Orice s-ar întâmpla în zilele viitoare va fi din cauza lăcomiei studiourilor Sony Pictures Entertainment”, au adăugat piraţii cibernetici.

Directorii de la Sony au spus anterior că nu vor avea obiecţii dacă anumite cinematografe vor alege să nu difuzeze filmul „The Interview”.

Grupul Carmike Cinemas, care operează 278 de cinematografe în Statele Unite, a anulat toate proiecţiile programate ale acestui film, potrivit mai multor publicaţii americane.

Piraţii din grupul GOP au dat publicităţii alte fragmente din datele personale furate din computerele studiourilor Sony, denumindu-le „un cadou de Crăciun”.

Numeroase e-mailuri profesionale, numere de securitate socială şi detalii despre salariile directorilor şi angajaţilor au fost publicate.

Marţi, doi foşti angajaţi de la Sony Pictures au dat în judecată studioul hollywoodian pe care îl acuză că nu au oferit o securitate corespunzătoare sistemelor informatice care să prevină un atac cibernetic.

Sony Pictures a încercat în urmă cu câteva zile să limiteze pagubele suferite, contactând mai multe publicaţii americane şi cerându-le să blocheze publicarea acelor e-mailuri.

Unele dintre e-mailurile deja publicate conţin dialoguri stânjenitoare, referitoare la câţiva actori de prim rang de la Hollywood, precum Angelina Jolie şi Leonardo DiCaprio.

Publicaţiile Variety, The New York Times şi The Hollywood Reporter au fost avertizate de Sony Pictures că studioul „nu şi-a dat consimţământul privind posesia, distribuirea, publicarea şi folosirea în orice alt fel a informaţiilor furate”.

Coreea de Nord a negat că ar fi fost implicată în acest atac informatic, pe care l-a descris însă ca pe o „faptă curajoasă şi îndreptăţită”, ce ar fi putut să fie realizată de „susţinătorii şi simpatizanţii” ei.

Editorii revistei Variety spun că publicarea unor informaţii furate reprezintă o chestiune „problematică, dar necesară”, întrucât acele informaţii se află deja „în domeniul public” şi sunt „inevitabile”.

Foto: Hollywood, The Interview – cinemagia

11
/11
/15

Actorul American Leonardo DiCaprio împlineşte, astăzi, 41 de ani. Tot într-o zi de 11 noiembrie s-au mai născut scriitorii Fiodor Mihailovici Dostoievski (1821), Alfred de Musset (1810), Kurt Vonnegut (1922), Carlos Fuentes (1928) şi Mircea Dinescu (1950), regizorii Rene Clair (1898) şi Mircea Mureșan (1928) şi actriţele Demi Moore (1962) şi Calista Flockhart (1964). De asemenea, într-o zi de 11 noiembrie se stingeau din viaţă filozoful danez Søren Kierkegaard (1855) şi politicianul român Corneliu Coposu (1995)

11
/11
/15

Molly Moon și Incredibila carte a hipnozei, regizat de Christopher N. Rowley, va fi prezentat în premieră națională, la Kinodiseea, Festivalul Internațional de Film pentru Copii. Filmul va putea fi văzut pe 13 noiembrie (de la ora 12.00, la Cinemateca Eforie), 14 noiembrie (de la ora16.30, Hollywood Multiplex – Mall Vitan) și 18 noiembrie 2015 (de la ora 17.00, la Cinemateca Eforie). Intrarea este liberă.

10
/11
/15

"Cel ales", de Cristian Comeagă, a fost distins cu trei premii, zilele trecute, la gala International Filmmaker Festival of World Cinema din Milano. La rândul său, filmul independent semnat de Nicolae Constantin Tănase, "Lumea e a mea", a câştigat Discovery Award la cea de-a 25-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Est-European de la Cottbus.

10
/11
/15

"Micul Prinţ 3D", de Mark Osborne, prima adaptare animată a capodoperei lui Antoine de Saint-Exupéry, va fi lansată în cinematografele din România pe 4 decembrie. Eroina filmului este Fetiţa, pe care mama sa o învaţă cum să se poarte în lumea adulţilor. În tot acest proces intervine un vecin amabil, dar cam excentric, Aviatorul.

08
/11
/15

Mai mulți cineaști au lansat joi un site de video la cerere (VLC) numit Cinetek, consacrat marilor filme clasice ale cinematografiei mondiale, selectate și prezentate de regizori din lumea întreagă. Cinetek propune deocamdată un catalog de circa 950 de filme de toate genurile și dintr-un număr mare de țări, de la începuturile cinematografiei până în anul 2000

07
/11
/15

Cunoscut și respectat regizor de teatru, Alexandru Darie va putea fi urmărit și pe marile ecrane, într-un rol cheie din Poveste de dragoste. Regizat de Cristina Iacob, (#Selfie, cel mai de succes film românesc al anului 2014), filmul urmează a se lansa în cinematografele din România pe 27 noiembrie.

06
/11
/15

CRONICĂ DE FILM Deşi „Box”, noul film al lui Florin Şerban, păstrează destule din preocupările stilistice şi tematice din „Eu când vreau să fluier, fluier”, îi lipsesc totuşi prospeţimea, dinamica şi nervul pe care se susţinea debutul premiat în 2010 cu Ursul de Argint la Berlin.

06
/11
/15

Ethan Hawke împlineşte, astăzi. 45 de ani! Actorul american a debutat pe marele ecran în 1985, când a interpretat rolul lui River Phoenix, în „Explorers”. A urmat unul dintre cele mai bune roluri ale sale în drama „Dead Poets Society”, fiind apoi nominalizat la Oscar pentru rolurile din Training Day şi Boyhood.

06
/11
/15

Debutul în lungmetraj al regizorului Andrei Cohn, "Acasă la tata", va fi lansat astăzi în cinematografele din în București și din alte 23 de orașe din ţară. Tot de astăzi, cinefilii români pot vedea pe marile ecrane mult aşteptatul "Spectre", ultimul film din seria James Bond.

05
/11
/15

Institutul Balassi – Institutul Maghiar din Bucureşti organizează în perioada 9-15 noiembrie 2015 ediţia a noua a galei bucureştene a filmelor maghiare, Săptămâna Filmului Maghiar la Bucureşti. Evenimentul oferă o sinteză asupra producţiei de filme maghiare din ultimul an, prezentând varietatea şi spiritualitatea cinematografiei maghiare contemporane.

05
/11
/15

Un desen animat al lui Walt Disney, pierdut în anii 1920, a fost găsit în arhivele Institutului Filmului Britanic (British Film Institute, BFI). Pelicula, restaurată cu ajutorul studiourilor de animație Disney, va fi difuzată în premieră mondială în 12 decembrie la Londra.

03
/11
/15

După „Aferim!” de Radu Jude și „Nunta de piatră” de Dan Piţa și Mircea Veroiu, incluse în programul „Zilelor Culturii Române” organizate de ICR Londra la Edinburgh în perioada 10-17 octombrie, proiecțiile din cadrul sezonului „Mark Cousins prezintă…” continuă în 4 noiembrie, la cinematograful de artă Filmhouse din capitala scoțiană, cu filmul care a lansat poetica noului val românesc - „Moartea domnului Lăzărescu”, în regia lui Cristi Puiu.