Horațiu Mălăele, aniversat pe scena TNB
https://www.ziarulmetropolis.ro/horatiu-malaele-aniversat-pe-scena-tnb/

Actorul şi regizorul Horaţiu Mălăele, născut la 1 august 1952, va fi omagiat pe scena Sălii Mari a Teatrului Naţional din Bucureşti cu două reprezentaţii aniversare ale spectacolului „Cafeneaua”. Spectacolele sunt programate pe 31 iulie şi 1 august.

Un articol de Petre Ivan|26 iulie 2016

Alături de Horațiu Mălăele, care semnează și regia spectacolului, din distribuție fac parte Emilia Popescu și Dana Dogaru.

Cei trei actori foarte îndrăgiți vor oferi un regal actoricesc în această comedie în care râsul împrumută gustul sărat al lacrimilor, Horațiu Mălăeleiar fragilitatea și caracterul efemer al existenței umane se dezvăluie, pas cu pas, până la deznodământul inundat de aplauze, se arată în comunicat.

Mai limpede ca orice, mi-am descoperit ambițiile și slăbiciunile, norocirile și nenorocirile, viața mea, a voastră, a noastră și toate la un loc răsturnate în viața acestei familii imaginate — oglinda vie și înspăimântătoare a vieții noastre pe pământ. – Horațiu Mălăele

„Cafeneaua”, a cărei premieră a avut loc în 1997, și-a câștigat statutul de spectacol record, atât sub aspectul longevității, cât și în ceea ce privește popularitatea.

Foto: Horațiu Mălăele in Cafeneaua – facebook

29
/09
/23

Atelierele de autocunoaștere prin scris Casa din mine vin în întâmpinarea adolescenților bucureșteni, membri ai trupei de teatru Brainstorming, elevi ai Colegiului Național Bilingv „George Coșbuc”, Colegiul Național „Sfântul Sava”, Colegiul Național „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”, Liceul Teoretic Internațional de Informatică (ICHB) și Liceul Teoretic „Alexandru Vlahuță” din București.

27
/09
/23

Duminică s-a încheiat la București a 26-a ediție a Festivalului Internațional George Enescu printr-un concert susținut de Orchestra Regală Concertgebouw dirijată de Klaus Mäkelä cu o lucrare enesciană în interpretarea uneia dintre cele mai importante orchestre din lume: Uvertura de concert pe teme populare românești

26
/09
/23

Trăim secolul vitezei, vorbim repede, tastăm repede, aproape că am uitat cum se scrie de mână, cui îi mai pasă azi de virgule puse corect, de „i”-uri dublate, de verbe reflexive sau de expresii greşite?