Horațiu Mălăele și Mircea Diaconu, cu Caravana Filmului Românesc la Amara
https://www.ziarulmetropolis.ro/horatiu-malaele-si-mircea-diaconu-cu-caravana-filmului-romanesc-la-amara/

„Caravana filmului românesc” revine, în această vară la Amara, în perioada 17-23 iulie, cu un program variat de filme, în cadrul secţiunii „Capodopere ale cinematografiei naţionale”, şi cu doi invitaţi speciali, Mircea Diaconu şi Horaţiu Mălăele. Proiecţiile vor avea loc la Grădina de Vară.

Un articol de Liliana Matei|15 iulie 2017

Miercuri, 19 iulie, cu începere de la ora 21.00, publicul se va putea întâlni cu Mircea Diaconu care va fi prezent la proiecţia filmului „Tache”, regia Igor Cobileanski. „Tache e o comedie altfel față de ceea ce am făcut până acum. E o comedie de-a-ndoaselea, nu e o comedie neagră, pentru că nu are cruzimea care e, de multe ori, ingredientul principal într-o astfel de comedie. Este evident ironică, dar foarte umană, pentru că asta aduce în, primul rând, actorul Mircea Diaconu, elementul uman”, a declarat producătorul Cristian Comeagă.

Joi, 20 iulie, de la ora 20.30, spectatorii se pot întâlni cu Horaţiu Mălăele, care va susţine recitalul „Sunt un orb”. Despre acest spectacol, Horaţiu Mălăele spune: „Spectacolul Sunt un orb cuprinde câteva poezii de mare calitate, dar şi proză scurtă. Sunt mai multe elemente care formează acest spectacol, în care este vorba despre mine, dar este vorba şi despre dumneavoastră”. Recitalul va fi urmat de  proiecţia filmului „Funeralii fericite”, al cărui protagonist şi regizor este tot Horaţiu Mălăele.

Programul va fi completat de filme clasice şi comedii de referinţă din cinematografia românească, precum „Mihai Viteazul”, regia Sergiu Nicolaescu, „Iarna bobocilor”, regia: Mircea Mureşan, „B.D. la munte şi la mare”, „B.D. intră în acţiune”, „Cucoana Chiriţia”, regia: Mircea Drăgan.

„Caravana filmului românesc – Cartea şi filmul / Capodopere ale cinematografiei naţionale” este un proiect iniţiat şi derulat de Asociaţia CineCultura în parteneriat cu MDV Audio Studio, 2017 fiind al cincilea an consecutiv în care îşi continuă seria evenimentelor cultural-educative. Accesul publicului este gratuit, în limita locurilor disponibile.

27
/10
/22

În cele 4 zile de festival au fost peste 300 de oameni în public, în cele 3 locații: la Cinema Victoria, Faber și Facultatea de Arte și Design. Festivalul a fost deschis cu “Pentru minte tu ești Ceaușescu“, în regia lui Sebastian Mihăilescu, care a avut asociat și primul Q&A al festivalului, și s-a încheiat la Faber, cu proiecția filmului „Alb pe Alb”, în regia lui Viera Čákanyová.

26
/10
/22

În luna noiembrie, la History Channel puteţi urmări un documentar despre istoria Colosseumului (cea mai celebră arenă din toate timpurile), cum este viața trăită în munți, ce știa omenirea în antichitate despre extratereștrii și cum s-au păstrat până astăzi legendele faraonilor.

25
/10
/22

După un turneu sold out al echipei în mai multe orașe din țară, filmul Capra cu Trei Iezi intră oficial în cinematografe pe 28 octombrie, în weekendul de Halloween. Bazat pe povestea lui Ion Creangă, filmul a fost primit de public cu surprindere și nostalgie: scenariul respectă basmul lui Creangă, care este, în fond, o poveste de groază, nu neapărat una de adormit copiii. În rolurile principale joacă Maia Morgenstern și Marius Bodochi, iar regia este semnată de Victor Canache.

21
/10
/22

Duminică, 23 octobrie, de la 18.30, la Cinema Astra va avea loc proiecția filmului documentar dedicat Brașovului, realizat de tinerii care au participat la cursurile „Be-Brașov: retrocedarea emoțiilor I memoria orașului”. Participanții la eveniment vor asista și la o reprezentație de tip teatru verbatim și la o expoziție cu fotografii din Brașov.

20
/10
/22

„Oameni de treabă” / „Men of Deeds”, noul film al regizorului Paul Negoescu, cu Iulian Postelnicu, Vasile Muraru, Anghel Damian și Crina Semciuc în distribuție, va avea o avanpremieră specială în cadrul Les Films de Cannes à Bucarest, sâmbătă, 22 octombrie.

19
/10
/22

CRONICĂ DE FILM După câteva încercări nereuşite de-a lungul anilor de-a face un horror românesc inspirat din literatură sau folclor (de la moroi la vampiri), iată în sfârşit un film căruia nu îi este ruşine să scoată capul în lume - „Capra cu trei iezi”, un debut independent realizat de Victor Canache, care acum câţiva ani lansa şi un scurtmetraj cu acelaşi titlu.