Horaţiu Mălăele şi Nicolae Urs vor juca în deschiderea Festivalului de Teatru Independent „Undercloud 2013“
https://www.ziarulmetropolis.ro/horatiu-malaele-si-nicolae-urs-vor-juca-in-deschiderea-festivalului-de-teatru-independent-undercloud-2013/

În perioada 20 – 31 august 2013, cea de-a şasea ediţie ,,Undercloud’’ aduce la un loc 28 de spectacole, cele mai bune producţii ale teatrelor independente din ţară, care vor intra în competiţie pentru premiile festivalului.

Un articol de Andrada Văsii|12 august 2013

În perioada 20 – 31 august 2013, cea de-a şasea ediţie „Undercloud“ aduce la un loc 28 de spectacole, cele mai bune producții ale teatrelor independente din țară, care vor intra în competiție pentru premiile festivalului.

Sala Horia Bernea (NCRR), Clubul Țăranului și curtea Muzeului Național al Țăranului Român din București se vor afla în fiecare seară, timp de 12 zile, sub umbra necesară a norului de teatru proaspăt.

În perioada 20 – 31 august 2013, la Muzeul Național al Țăranului Român plouă răcoritor cu teatru independent! Debutul acestei ediții va fi marcat de spectacolul „Măscăriciul”, cu Horațiu Mălăele și Nicolae Urs, un adevărat eveniment teatral care se joacă de opt ani cu sala plină.

Tot marți, de la ora 21.00 va avea loc „Mecanica Inimii”, spectacol lectură produs de „Undercloud’’ în regia lui Chris Simion, cu o distribuție formată din câțiva dintre cei mai mari actori ai momentului, care susțin teatrul independent: Maia Morgenstern, Medeea Marinescu, Marian Râlea, Marius Manole și Vlad Zamfirescu.

Teatru acrobatic și concerte

Miercuri, 21 august, curtea interioară a Muzeului Național al  Țăranului Român se va transforma sub luminile primului spectacol de teatru acrobatic din România, „Omul Pescăruș”, iar joi, Medeea Marinescu și Marius Manole vor putea fi revăzuți într-un spectacol de excepție în regia lui Radu Beligan, „Fă-mi loc!”.

Pentru prima oară, „Undercloud’ adăpostește anul acesta spectacole-concert, prin care actrițele Aylin Cadîr și Anca Sigartău pot fi redescoperite. De asemenea, „Undercloud’’ susține teatrul tânăr și foarte tânăr, prezentând unele dintre cele mai bune spectacole de absolvire de la UNATC „I.L. Caragiale” precum și pe cel care va câștiga premiul pentru cel mai bun spectacol la Festivalul Ideo Ideis din Alexandria.

Sanda Manu, Anca Sigartău, Cristina Bazavan și George Ivașcu, directorul Teatrului Metropolis, formează juriul celei de-a șasea ediții.

Info:

Biletele se găsesc la Clubul Țăranului din 15 august si online pe www.bilete.ro. Pentru informații și rezervări puteți suna la 0727.100 856 sau puteţi intra pe www.daya.ro .

Foto credit: Teatrul Bulandra (Site)

26
/03
/24

Cum se poate găsi un echilibru între stăpânirea strategiilor de comunicare, acumularea cunoștințelor de SEO și duelul cu algoritmii opaci ai tuturor platformelor de social media, de la Instagram la Facebook, de la Tik-Tok la Reddit, toate acestea fiind necesare pentru a ajunge la public, și activitatea propriu-zisă de a crea un concept sau un produs?

22
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie. Astfel, spectatorii vor avea ocazia să vizioneze spectacole de dans internaționale prezentate în premieră în România, producții coregrafice naționale, dar și să participe la discuții cu artiștii.

22
/03
/24

Pe 23 martie 2021, la 93 de ani, după aproape un secol petrecut printre lumini, umbre și culori, a părăsit această lume, lăsând în urmă o istorie a costumului, zeci de volume, nenumărate expoziții, o mulțime de obiecte adunate într-o colecție de o valoare greu de estimat, care, poate, își va găsi în timp un spațiu pentru ca muzeul visat de ea să existe.

22
/03
/24

Cum poate râsul să fie terapeutic? Cum poate cufundarea în natură să ne aline? Cum ne poate ajuta arta mișcării să avem o relație mai bună, mai creativă cu procesul de înaintare în vârstă? În căutarea răspunsurilor la aceste întrebări, Asociația Developing Art lansează proiectul de cercetare artistică All Sorts of Care: o serie de rezidențe artistice dedicate explorării legăturilor complexe dintre corp și minte, în contextul râsului, al îmbătrânirii și al prezenței umane, ca un martor tăcut ce face parte din natură, toate privite prin filtrul ideii de grijă.

21
/03
/24

Cele mai noi filme cu Mads Mikkelsen și Sir Anthony Hopkins în rolurile principale și multipremiatul „All of Us Strangers” (foto) (r. Andrew Haigh) sunt doar câteva dintre titlurile incluse în programul celei de-a 23-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania, care va avea loc la Cluj-Napoca între 14 și 24 iunie.

21
/03
/24

Joi, 28 martie, de la ora 19.00, va avea loc la sediul Teatrului Masca (Bd. Uverturii, nr. 14) a șasea întâlnire din seria dezbaterilor performative moderate de Alex Tocilescu. Tema ediției este „Ăștia o să ne plătească nouă pensia?!”

20
/03
/24

Denisa Nicolae are multe nesiguranțe și incertitudini. Râde zgomotos și plânge cu sughițuri. Iubește. Lumea ei e mare și jucăușă, din când în când o prinde cu tandrețe, să nu fugă, și o face vizibilă, puțin câte puțin.

20
/03
/24

Sue Giles, președintele ASSITEJ, transmite mesajul de Ziua Internațională a Teatrului pentru Copii și Tineret. Scopul acestei campanii este de a facilita accesul la teatru și la spectacole pentru copii și tineri.

19
/03
/24

Nominalizat în acest an la Women's Prize for Fiction, romanul „Cele opt vieți ale unui trickster de-o vârstă cu veacul” de Mirinae Lee, o coreeancă mutată în SUA, spune povestea teribilă a unei femei evadate din Coreea de Nord.

18
/03
/24

Proiectul „Întâlnirile Teatrul azi la Masca” iniţiat de revista Teatrul azi, în parteneriat cu Teatrul Masca din Bucureşti şi cu susţinerea UNITER, continuă seria de discuții profesionale cu a doua masă rotundă dedicată, de această dată, dramaturgiei românești.