Huck Finn, din 27 septembrie în cinematografe
https://www.ziarulmetropolis.ro/huck-finn-din-27-septembrie-in-cinematografe/

Huck Finn, în regia lui Hermine Huntgeburth, va fi lansat de către Parada Film această toamnă, în cinematografele din România.

Un articol de Andrada Văsii|11 septembrie 2013

Huck Finn,  în regia lui Hermine Huntgeburth, va fi lansat de către Parada Film în această toamnă, în cinematografele din România.

Ecranizare a romanului ,,Aventurile lui Huckleberry Finn” scris de Mark Twain, filmul ,,Huck Finn” va avea premiera pe 27 septembrie.

Producția, filmată aproape integral în România, a rulat deja în țări precum Germania, Polonia, Rusia și s-a bucurat de succes în rândul spectatorilor de toate vârstele.

Din distribuția filmului fac parte tinerii actori Leon Seidel (Huckleberry Finn), Louis Hofmann (Tom Sawyer), dar și celebrii actori germani Jacky Ido (Jim), August Diehl (Bătrânul Finn), Heike Makatsch (Mătușa Polly).

Huck Finn – o poveste despre maturizare

Capodopera lui Mark Twain despre libertate şi omenie, prietenie şi încredere devine, sub îndrumarea regizoarei Hermine Huntgeburth, o aventură cinematografică pentru întreaga familie.

Huckleberry Finn, pe scurt Huck Fin, preferă să locuiască într-un butoi decât într-o casă, să meargă desculţ decât încălţat cu pantofi care-i fac bătături, iar bunele maniere la masă sunt pentru el total inutile.

Huck Finn

Huck Finn va fi lansat de către Parada Film în această toamnă, în cinematografele din România.

Totuşi, pentru că la finalul celei mai incredibile aventuri trăite împreună cu prietenul său Tom Sawyer, a pus mâna pe o avere considerabilă, Huck Finn se străduieşte din greu. Într-o bună zi, în oraşul St. Petersburg soseşte tatăl lui Huck, un beţivan şiret, care vrea să pună mâna pe banii fiului lui. Huck Finn alege să fugă, înainte ca tatăl lui să-i poată face vreun rău.

Un regizor de succes din Germania

Hermine Huntgeburth este considerată una dintre cele mai cunoscute şi de succes regizoare din Germania. Născută la Parderborn, şi-a început studiile de regie în 1977,  la Hochschule für Bildende Künste, Hamburg. În timpul facultății, a scris scenarii, a făcut asistenţă de regie de teatru şi a lucrat ca director de imagine. Primul film, „Im Kreise Der Lieben” (1991), cu Barbara Auer şi Karin Baal, i-a adus premiul pentru debut în regie. Au urmat comediile „Ein Falscher Schritt” (1995) şi „Das Trio” (1998), ambele avându-l în distribuţie pe Götz George.

Lansarea  ,,Huck Finn” în România are loc la fix un an după ce Parada Film a distribuit în cinematografe pelicula ,,Tom Sawyer”, prima producție din seria Aventurilor lui Tom Sawyer și Huckleberry Finn, în regia lui Hermine Huntgeburth.

Foto credit: Parada Film

 

09
/06
/17

Renumitul regizor, scenarist și producător austriac Ulrich Seidlvine la TIFFcu cel mai nou film al său.Safari va fi proiectat în prezența sa sâmbătă, pe 10 iunie, de la ora 20:30, la Cinema Florin Piersic, și va fi urmat de o discuție despre film.

09
/06
/17

CINEPUB prezintă la TIFF Proiecția Specială Să mori rănit din dragoste de viață (regia: Mircea Veroiu), oferă Premiul Publicului în cadrul Zilelor Filmului Românesc și sprijină secțiunea Umbre-Scurtmetraje (Shadows Shorts) prin conceptul creativ al campaniei de promovare si producerea video-ului de promovare.

07
/06
/17

Festivalul Internațional de Film NexT (22-26 iunie) găzduiește pentru cel de-al 8-lea an consecutiv un program special de scurtmetraje dedicat copiilor cu vârste între 4 și 10 ani. În mod similar edițiilor anterioare, proiecția filmelor va fi urmată de jocuri derivate din temele și personajele scurtmetrajelor proiectate.

07
/06
/17

Într-o zi de 8 iunie (2007) se stingea din viață, pe un pat de spital, suferind de ciroză, Adrian Pintea. Avea doar 53 de ani, o vârsta la care ar mai fi avut multe de spus în teatru și film. Actorul a plecat din această lume neîmplinindu-și un vis.

06
/06
/17

“Despre trup și suflet” / „On Body and Soul”, marele câștigător al Festivalului Internațional de Film de la Berlin din acest an, va putea fi văzut în avanpremieră la TIFF miercuri, 7 iunie, de la ora 20,30, la Cinema Florin Piersic, în prezența actriței Alexandra Borbély. Filmul va fi reluat și vineri, 9 iunie, de la ora 21,45, la Cinema Victoria. Ambele proiecții sunt deja sold out, fiind astfel primul film din festival la care nu mai sunt bilete disponibile publicului la nici una dintre proiecții.

05
/06
/17

Marcel Iureș a primit Premiul de excelență la cea de-a XV-a ediție a Festivalului Comediei Românești - festCO, în cadrul galei desfășurate duminică, la Sala Radu Beligan a Teatrului de Comedie. Trofeul și diploma i-au fost înmânate de George Mihăiță, directorul Teatrului de Comedie.

05
/06
/17

CRONICĂ DE FILM Nominalizat la începutul anului pentru Ursul de Aur la Berlinale şi prezentat în premieră în România la TIFF-ul clujean, „The Party”, cel mai nou film scris şi regizat de cunoscuta cineastă britanică Sally Potter, este ca un espresso: scurt, savuros şi intens.

04
/06
/17

CORESPONDENŢĂ DE LA TIFF: Spaţiu dedicat în cadrul TIFF realităţii virtuale (VR – Virtual Reality) şi cinema-ului interactiv, InfiniTIFF lansează o serie de întrebări despre natura şi limitele limbajului cinematografic şi schimbările estetice pe care le presupun aceste forme inovatoare şi experimentale.

03
/06
/17

CRONICĂ DE FILM Cu siguranţă unul din cele mai îndrăzneţe şi solicitante filme de la TIFF 2017, „Austerlitz”, al regizorului ucrainean Serghei Lozniţa, ridică o întrebare fundamentală: ce mai înseamnă memoria colectivă, în acest caz a Holocaustului, în epoca turismului în masă şi a selfie-urilor la fostele lagăre naziste?

02
/06
/17

Duminică, 4 iunie Centrul Cultural “Bucovina” din Suceava, în parteneriat cu Primăria comunei CIPRIAN PORUMBESCU va acorda titlul și însemnele de Cetățean de Onoare Domnului Vlad Rădescu. Cerermonia va avea loc - în chiar satul natal al marelui compozitor - la exact 45 de ani de la începutul filmărilor neuitatei pelicule “Ciprian Porumbescu”, în care Vlad Rădescu a debutat ca protagonist.

02
/06
/17

În fiecare an, Festivalul Internaţional de Film NexT îşi propune să descopere și să sprijine evoluţia tinerilor cineaști aflați la început de drum, voci importante pentru generația lor și pentru cinematograful de mâine, exponenți ai unei comunități create în cei deja unsprezece ani de festival.

02
/06
/17

"Limitările financiare pot fi luate ca un imbold creativ, dar numai dacă integrezi constrângerile bugetare de la început în procesul creativ", afirmă Antoine Le Bos, consultant de scenariu în cadrul "Less is More", o platformă europeană de dezvoltare a filmelor cu buget limitat, care va desfăşura la TIFF un workshop.

01
/06
/17

"Poziţia copilului" este acum disponibil pe platforma Cinepub. Prilej pentru o scurtă rememorare a rolurilor esenţiale de cinema ale unei mari actriţe, Luminiţa Gheorghiu: de la "Moromeţii" şi până la acest film al lui Călin Peter Netzer, laureat cu Ursul de Aur la Berlin în 2013.

01
/06
/17

PREVIEW Începe a 16-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF) de la Cluj-Napoca (2-11 iunie). Pentru că la un eveniment cinematografic atât de mare este esenţial să ştii ce filme vrei să vezi sau merită văzute, Ziarul Metropolis vă propune un ghid.

31
/05
/17

Vineri, 2 iunie 2017, de la ora 19, Sala Eforie (Jean Georgescu) a Cinematecii Române din Bucureşti (Str. Eforie nr. 2) găzduieşte cea de-a 16-a ediţie a Cineclubului FILM, în cadrul căreia va fi proiectat, de pe peliculă (35mm), un alt titlu notabil al istoriei filmului românesc, DINCOLO DE BARIERĂ (1965) de Francisc Munteanu, o adaptare a piesei de teatru „Domnişoara Nastasia” de George Mihail Zamfirescu.

30
/05
/17

Diana Cavallioti (31 de ani), rolul principal feminin din filmul românesc de mare succes „Ana, mon amour”, are, mai ales, o frumoasă carieră în teatru. În linii mari, toate acestea se cunosc. Din interviul care urmează veți afla detaliile. Cine, ce, de ce, unde, când, cum. Ca la Ziar.