Iadul nu există, doar tu îl creezi
https://www.ziarulmetropolis.ro/iadul-nu-exista-doar-tu-il-creezi/

Spectacolul ,,Hell” de Lolita Pille, în regia lui Chris Simion, se joacă marţi, 25 noiembrie, ora 21:00, la Godot Cafe-teatru. Din distribuţie fac parte Antoaneta Cojocaru, Ela Ionescu, Ana Covalciuc, Dan Rădulescu şi Mihai Smarandache.

Un articol de Judy Florescu|25 noiembrie 2014

,,Hell” (iad) este un cuvânt pe care îl învățăm la religie drept lumea de apoi, în care ajung păcătoșii, și în care vor fi chinuiți de necuratul, diavolul. Hell este numele unei fete frumoase și mult prea bogate pentru a-și mai putea dori ceva din lumea celor vii.

La nici 30 de ani, Hell poate avea tot, dar, de fapt, nu poate primi nimic. Oamenii care nu pot primi nimic sunt oameni vizi, dar avizi de orice stimulent exterior ce l-ar putea ajuta să simtă ceva; nu aici în lumea asta, ci în lumea creată de ei, singura pe care o suportă.

Aflată în permanentă degradare, imaginea tânărului bogat, plictisit de ceea ce poate face cu bani și deloc interesat de ceea ce ar putea face fără bani, ne este conturată prin locul unde nu ar merge niciodată – un café-teatru.

Preț de un ceas și jumătate, în Godot Café răsună muzica de club, luminile se agită în toate părțile, actorii apar și dispar în umbre ale sălii și privirile spectatorilor se mută când pe scenă, când spre perete, bar, ecran.

Hell este un om care vrea să evadeze din prezentul-minciună. Se întreabă tot timpul ce caută într-un club în loc să stea acasă. Nimic nu găsește de făcut cu viața ei în afară de ieșirile cu prietenele de conjunctură în club și un video-blog în care își povestește dezgustul față de lumea în care trăiește.

Să ai fără să dobândești, să dobândești fără să-ți dorești, să-ți dorești fără să gândești, sunt doar câteva dintre întrebările spiralate pe care ni le adresăm în urma vizionării spectacolului lui Chris Simion.

Hell este primul roman al scriitoarei franceze Lolita Pille, publicat în 2002, pe când aceasta avea doar 19 ani. În anul 2006, spectacolul în regia lui Chris Simion a fost distins cu PREMIUL DE EXCELENŢĂ oferit de Agenția Națională ANTIDROG în GALA Partenerilor Antidrog, care a avut loc la Ateneul Român.

 

foto: Radu Fugarescu



21
/03
/24

Joi, 28 martie, de la ora 19.00, va avea loc la sediul Teatrului Masca (Bd. Uverturii, nr. 14) a șasea întâlnire din seria dezbaterilor performative moderate de Alex Tocilescu. Tema ediției este „Ăștia o să ne plătească nouă pensia?!”

20
/03
/24

Denisa Nicolae are multe nesiguranțe și incertitudini. Râde zgomotos și plânge cu sughițuri. Iubește. Lumea ei e mare și jucăușă, din când în când o prinde cu tandrețe, să nu fugă, și o face vizibilă, puțin câte puțin.

20
/03
/24

Sue Giles, președintele ASSITEJ, transmite mesajul de Ziua Internațională a Teatrului pentru Copii și Tineret. Scopul acestei campanii este de a facilita accesul la teatru și la spectacole pentru copii și tineri.

19
/03
/24

Nominalizat în acest an la Women's Prize for Fiction, romanul „Cele opt vieți ale unui trickster de-o vârstă cu veacul” de Mirinae Lee, o coreeancă mutată în SUA, spune povestea teribilă a unei femei evadate din Coreea de Nord.

18
/03
/24

Proiectul „Întâlnirile Teatrul azi la Masca” iniţiat de revista Teatrul azi, în parteneriat cu Teatrul Masca din Bucureşti şi cu susţinerea UNITER, continuă seria de discuții profesionale cu a doua masă rotundă dedicată, de această dată, dramaturgiei românești.

18
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie.

15
/03
/24

Cea de-a cincea ediție a Festivalului Filmului Palestinian, organizată de Centrul Cultural Mahmoud Darwish, sub patronajul Ministerului Culturii din Palestina și al Ambasadei Statului Palestina în România, se va desfășura între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie la Cluj-Napoca, cu o nouă direcție artistică și o prezentare a cinematografiei palestiniene ca un Cinema of Existence.